Philips Hue scenes maken en aanpassen: zo werkt het

Geschreven door

Wesley Akkerman

Philips Hue slimme verlichting

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Hoe moet je Philips Hue scenes maken? Dat is een simpele vraag waar niet iedereen het antwoord op weet, maar in dit artikel helpen we je erbij. We leggen je uit hoe je te werk gaat en hoe je ze achteraf aanpast.

Soms ben je in huis op zoek naar een bepaalde sfeer. Die sfeer realiseer je met geurkaarsjes, bepaalde meubelstukken of een leuk kleed op de grond. Maar je slimme lampen, zoals Philips Hue, spelen daar ook een grote rol in.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Philips Hue scenes maken

Je kunt die sfeer op twee manieren via je slimme lampen bewerkstelligen. Of je gaat zelf zitten hannesen binnen de app of je laat de app het werk voor je doen. Dat kan met de Philips Hue scenes, die je huis in één keer omtoveren.

De Philips Hue scenes bereiken via de app is zo gedaan. Je open Philips Hue (hopelijk heb je alles al goed geïnstalleerd) en gaat naar het tabblad Home. Als het goed is, zie je dat tabblad meteen staan na het openen van de applicatie.

Vervolgens selecteer je een kamer. Kies bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer uit. Nu zie je in beeld het kopje Mijn scènes staan. Dit is een verzameling scènes die Philips Hue automatisch aanbiedt, inclusief de scènes die je mogelijk toegevoegd hebt.

Philips Hue scenes
Afbeelding: Wesley Akkerman

Philips Hue scenes toevoegen

Philips Hue scenes die je toegevoegd hebt? Jazeker, de verzameling die reeds in de app staat is nog maar het begin. Philips Hue voegt geregeld nieuwe opties toe die je kunt uitproberen. Je kunt in elk geval op drie manieren scènes toevoegen.

Optie één is heel simpel. Veeg de rij met scènes horizontaal over het beeld, van rechts naar links, tot je op het einde bent. Daar staat nu de optie Hue scènegalerij. Tap daarop en kies vervolgens één van de opties uit die je tof vindt.

Tap op die optie en selecteer daarna Aan mijn scènes toevoegen. De lampen in huis gaan meteen aan (alleen in de kamer die je selecteert), dus je ziet meteen wat het effect is. Dan is het nu tijd om te kijken naar de andere twee opties.

Philips Hue scenes
Afbeelding: Wesley Akkerman

Naast de bovenstaande methode is het mogelijk om zelf Philips Hue scenes aan te maken. Dat kan op twee manieren: dat kun je geheel handmatig doen of je doet dat op basis van een foto. In beide gevallen begin je op hetzelfde punt.

Philips Hue scenes maken
In dit overzicht lees je hoe je zelf Philips Hue scenes aanmaakt.
Open de app en ga naar Home.
Je vindt de app van Philips Hue in Google Play en de App Store. Als het goed is beland je daar automatisch.
Selecteer een kamer die je van een scène wil voorzien.
Bijvoorbeeld de slaap- of woonkamer.
Selecteer het plusicoontje in het blauwe rondje.
Dat icoontje staat boven je verzameling scènes.
Selecteer Aangepaste scène maken of Foto gebruiken.
We kijken eerst naar de optie Aangepaste scène maken.
Vul een scènenaam in.
Dit kan van alles zijn; maar verzin iets waar de Google Assistent mee overweg kan.
Selecteer de lamp(en).
Die staan of staat onder in beeld.
Kies de kleur(en) uit.
De pop-up hiervoor komt naar voren wanneer je een lamp selecteert.
Links onderin selecteer je kleur- en warmte-opties.
En rechts kies je voor de helderheid.
Als je klaar bent met vormgeven druk je op het kruisje.
Dat staat rechts bovenin.
Tap nu op de blauwe knop Bewaar.
Dan kijken we nu hoe we te werk gaan met een foto.
Selecteer Foto gebruiken.
Kies nu een foto uit je persoonlijke galerij.
Ben je tevreden? Selecteer dan Klaar.
En anders kies je een andere foto uit door op Een andere foto gebruiken te tappen.
Geef de scène een naam.
En je bent klaar om hem te gebruiken.

En dat is het ook eigenlijk wel aangaande de Philips Hue scenes. Zoals je leest is het vrij gemakkelijker iets moois van te maken. Wil je de aangemaakte of uitgekozen scènes aanpassen, dan kun je dat ook vrij snel regelen.

Selecteer een scène en zet hem aan. Rechts naast het knopje verschijnen nu twee cirkels in beeld. Eentje met een potlood en eentje met drie puntjes. Met het potlood pas je de scène aan en via de drie puntjes verwijder je hem uit de lijst.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over Philips Hue? Dat kan! Zo lees je in dit artikel alles over de connectie met Spotify. Ben je op zoek naar het serienummer van de lamp? Dan kun je hier terecht. Loop je tegen problemen aan? Hier behandelen we achttien vragen.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: