Philips Hue-app op tablets krijgt broodnodige update

De app zal voortaan twee kolommen laten zien wanneer je hem op een Android-tablet of iPad opent.

Geschreven door

Wesley Akkerman

Philips Hue tv

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

De Philips Hue-app heeft een handige update gekregen, waardoor die een stuk toegankelijk is dan voorheen. Voortaan laat de app namelijk het kameroverzicht in twee kolommen zien, waardoor je als gebruiker meer overzicht krijgt.

Als je gebruikmaakt van de Philips Hue app, dan weet je dat die in principe prima werkt. Je bedient je lampen, stelt wat scenario’s in en kunt zelfs een koppeling met een tv of een stemassistent maken. En hoewel de app an sich doet wat het moet doen, kunnen de appontwerpers altijd wel iets veranderen waardoor het overzicht toeneemt.

Donderdagavond Nederlandse tijd heeft Signify, het bedrijf achter de Philips Hue app, een update uitgebracht die voornamelijk in het teken staan van die eerdergenoemde overzichtelijkheid. Voortaan zie je op de iPad en Android-tablets namelijk een nieuw design, waarbij het scherm in twee kolommen is opgedeeld. Hoe handig is dat?

Update voor de Philips Hue app

Voorheen was het zo dat je per onderdeel gewoon één kolom te zien kreeg. Drukte je bijvoorbeeld lamp- of scènebediening, dan krijg je daardoor gewoon de opties in beeld. En meer niet. Daar hoeft niets mis mee te zijn, maar daardoor kan het wel gebeuren dat je bepaalde functies of dingen over het hoofd zou kunnen zien.

Philips hue dimera
(Afbeelding: Philips Hue)

Nadat je de Philips Hue app geüpdatet hebt, is dat wel anders. Voortaan is het namelijk zo dat je door twee kolommen, veel meer dingen tegelijkertijd kunt zien én doen. Daarmee gaat niet alleen de overzichtelijkheid erop vooruit, maar ook het gebruik van de app. Zo kun je zien welke lampen aanstaan, terwijl je een andere scène instelt, bijvoorbeeld.

Andere aanpassingen voor de app

Daarnaast introduceert de Philips Hue app (versie 5.10) ook nog wat andere aanpassingen. Die hebben met name betrekking op Philips Hue Secure, de nieuwe beveiligingstak van het bedrijf. Zo kun je de notificaties van het systeem uitschakelen, terwijl de camera nog steeds iets opneemt wanneer er iets in of rondom huis gebeurt.

Daarnaast keren de Valentijnsscènes terug, aangezien Valentijnsdag om de hoek staat. Zo kun je met een druk op de knop voor een romantische sfeer zorgen in huis. Je kunt de Philips Hue app downloaden voor Android of iOS.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: