Philips Hue ruimt appaanzicht op

We weten momenteel niet waarom Philips Hue voor deze aanpassing gekozen heeft.

Geschreven door

Wesley Akkerman

Philips Hue tv

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

De Philips Hue app heeft een update gekregen die niet bij iedereen in goede aarde valt. Het aanzicht is veranderd, zonder duidelijk doel. Voortaan laat de landingspagina niet meer het aantal lampen zien dat aanstaat, maar de knoppen binnen het overzicht zijn er niet kleiner op geworden. Het bedrijf heeft hierover niets aangekondigd.

De Philips Hue app ziet er nu anders uit dat je gewend bent. Onlangs heeft de slimmelampenmaker een update doorgevoerd die ervoor zorgt dat het aanzicht van de landingspagina opgeruimd wordt. De widgets die je daar aantreft laten niet meer zien hoeveel lampen er binnen een bepaalde kamer of zone aanstaan.

Aangezien Philips Hue, of moederbedrijf Signify, hier niets over bekendgemaakt heeft, weten we ook niet waarom deze verandering nodig was. De verandering was vorige week al zichtbaar op iOS, maar nu is die ook zichtbaar op Android. Daardoor lijkt dit een bewuste keuze te zijn geweest van de fabrikant.

philips hue app
(Afbeelding: Wesley Akkerman)

Philips Hue app laat minder info zien

Zoals je op onze screenshots kunt zien, voelt de landingspagina van de Philips Hue app nu wel erg leeg aan. De extra informatie was misschien niet altijd even nuttig, maar dan nog was het wel beter dan dit. Je kon voorheen zien hoeveel lampen er per kamer actief waren, maar kon niet zien om welke lampen het ging.

Over de functionaliteit van de extra informatie kun je dus nog een discussie voeren, maar dat neemt niet weg dat de app er nu simpelweg leeg uitziet. Het is ook niet zo dat de verschillende knoppen kleiner gemaakt zijn, zodat er meer widgets op een scherm passen. Nee, de info is weggehaald en meer is er eigenlijk niet veranderd.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: