Slim slot

Een slim slot opent nieuwe deuren en biedt een gemakkelijker leven. Zo open je bijvoorbeeld je deur met een app, afstandsbediening of wandschakelaar. Geen fysieke sleutels meer die je kwijtraakt, maar digitale sleutels met een beveiligde encryptie.

Vooral in samenwerking met een slimme deurbel weet jij voortaan altijd wie er binnenkomt, of wie er probeert om binnen te komen. Heb jij geen zin om steeds sleutels bij te laten maken, of om iedere keer naar de deur te lopen om open te doen? Dan is een smart slot een onmisbare uitbreiding voor jouw smart home.

[toc]

Voordelen slim slot

 • Je kunt een deur afstand openen
 • Je loopt in één keer met zware spullen naar binnen
 • Je deelt eenvoudig (tijdelijke) codes uit
 • Je ziet altijd wie er wanneer thuiskomt

Nadelen slim slot

 • Lastig binnenkomen met een lege telefoon
 • Bij slecht bereik duurt het ontgrendelen van de deur langer
 • Bij sommige sloten is gebruik van een fysieke sleutel niet mogelijk

Danalock V3 slim slot
Via: danalock.com

Populaire slimme sloten

Ben je benieuwd wat je populairste slimme sloten zijn op dit moment? De onderstaande sloten blinken ieder voor zich uit door hun eenvoudige installatie, waslijsten aan opties en gebruiksgemak.

1. Nuki Smart Lock 2.0

Het Nuki Smart Lock is één van de meest handige slimme sloten. De installatie kost nog geen 5 minuten en je kunt via de app heel eenvoudig digitale sleutels delen. De geofencing optie zorgt ervoor dat je nooit meer je sleutel of telefoon uit je zak moet halen.

Lees ook: review Nuki 3.0 Smart Lock

[wpsm_bigoffer post_id=”1584″]

2. Yale ENTR

Wie op zoek is naar een geavanceerd slim slot, kiest voor de Yale ENTR. De standaard opties zijn al genoeg, maar je kunt het slimme slot ook nog uitbreiden met een keypad of zelfs een vingerafdrukscanner. Op die geef je de veiligheid van jouw huis direct een flinke upgrade.

[wpsm_bigoffer post_id=”1588″]

3. Danalock V3

het Danalock V3 slimme slot is één van de meest populaire slimme sloten. Dat komt met name door de redelijk voordelige prijs, maar ook omdat het slot via Bluetooth em/of Z-Wave communiceert. Daardoor kun je het slot op diverse andere slimme apparaten aansluiten. Het slot heeft niet zoveel spannende functies, maar het is gewoon erg goed in wat het doet; je deur vergrendelen en ontgrendelen wanneer jij dat wilt.

Lees ook: Nuki 2.0 VS Danalock; dit slot moet jij kopen

[wpsm_bigoffer post_id=”1590″]


Meer over slimme sloten

Vroeger kon je de voordeur gerust de hele dag open laten. Niemand die eraan dacht om bij jou iets te komen stelen. Helaas is dat tegenwoordig anders. Alles moet op slot, want anders wordt het gestolen. Het smart slot is daarom een handige innovatie, omdat je de deur ontgrendelt of vergrendelt wanneer jij dat zelf wilt.

Door middel van je aanwezigheid, een druk op de knop of vingerafdruk sta je binnen enkele seconden binnen of weer buiten. Dat is ideaal, want daardoor is een slim slot enorm handig. Het is ook niet voor niets dat de sloten op grote schaal worden gebruikt in hotels, Airbnb’s en wooncomplexen.

Nuki Smart Lock 2.0 Slim slot
Via: nuki.io

Welke slimme sloten zijn er?

Waar je bij een normaal slot weinig opties hebt, krijg je die opties juist wel bij een slim deurslot. Omdat alles digitaal ingesteld wordt, bepaal je alles helemaal zelf. Hieronder zie je welke opties je hebt bij een smart deurslot.

Verbinden via een app

Een slim slot met een app is in veel gevallen het handigst. Je kunt dan iedereen zelf digitale sleutels toesturen, waardoor je altijd weet wie er binnenkomt. Het enige wat je gezin of vrienden hoeven te doen is de app te downloaden en te wachten op de uitnodiging.

Werkt het slimme slot via Wifi, dan is het mogelijk om via de app de deur op afstand te openen. Handig als je visite er eerder is dan jij. Je kunt daarnaast ook instellen dat je een melding ontvangt wanneer er iemand thuiskomt. Je ziet dan ook direct wie er thuis is.

Afstandsbediening, pincode of vingerafdruk

Sommige slimme sloten hebben een afstandsbediening. Ook die optie is ideaal. Er zijn dan een aantal afstandsbedieningen verbonden op het slot, zodat je die zelf kunt verdelen onder de gezinsleden. Ben je in de buurt van de deur, dan open je de deur met één druk op de knop. De afstandsbediening is goed beveiligd, dus daarom ook een betrouwbare manier om de deur te ontgrendelen.

Wil je een geavanceerd slim deurslot hebben? Dan kun je een slim deurslot met pincode of vingerafdruk kopen. Je bezoekers hebben zo op verschillende manieren de mogelijkheid om binnen te komen. De pincode kun je uiteraard gewoon delen en periodiek wijzigen. De vingerafdrukken moeten eerst opgeslagen worden.

Deurslot met Bluetooth of Wifi

De meeste slimme deursloten werken op Bluetooth of het vergelijkbare Z-Wave of Zigbee. Deze zogenaamde protocollen zorgen ervoor dat je de apparaten binnen een bereik van 10 tot maximaal 50 meter kunt bereiken.

Dat is uiteraard prima als je thuiskomt of als je vanaf de bank even de deur wilt openen. Wel ben je beperkt omdat het slot dan niet op internet is aangesloten. Het is daarom niet mogelijk om de deur op grotere afstand te openen. Daar heb je dan een bridge voor nodig.

Met een wifi deurslot heb je een groter bereik dan met Bluetooth. Dan kun je de deur openen vanaf je werk of zelfs je vakantiebestemming. Ideaal als een vriend of familielid alleen even iets langs brengt of ophaalt.

Yale ENTR Smart Lock
VIa: yalelock.nl

Het favoriete slimme slot van Smarthome Fans

Vrijwel alle slimme sloten hebben iets waardoor ze het beste kunnen zijn. Toch zijn wij vooral te spreken over de Nuki Smart Lock 2.0. Waarom? Om de volgende redenen:

 • Het slot is zeer eenvoudig te installeren (binnen 3 minuten).
 • Je hoeft de cilinder niet te vervangen.
 • Integratie mogelijk met Amazon Alexa, Apple Homekit en Google Assistant.
 • Redelijke prijs.

Natuurlijk zijn slimme sloten met vingerafdrukscanners en keypads ook mooi en handig, maar die zijn vaak iets duurder en lastig om te installeren. Wij vinden dat het Nuki Smart Lock 2.0 meer dan genoeg opties heeft voor de gemiddelde smarthome fan. Het versturen van digitale sleutels gaat snel, de app werkt intuïtief en het slot is betrouwbaar.

[wpsm_bigoffer post_id=”1584″]


Wat kost een slim deurslot?

Er zijn niet zoveel slimme sloten op de markt, en dat is niet zo gek. Een slot moet natuurlijk veilig zijn en niet iedereen kan zomaar een goede encryptie creëren. Omdat een smart deurslot een belangrijk onderdeel is van je smarthome, betaal je er ook aardig wat geld voor. Het goedkoopste slimme slot kost ca. 200 euro. Wil je ook extra opties zoals een vingerafdrukscanner en pincode? In dat geval ligt het bedrag tussen de 200 en 300 euro. Ook moet je rekening houden met de aanschaf van een bridge. In een pakket kosten deze vaak 80 euro extra. Los kun je een bridge kopen voor ca. 100 euro.


Hoe veilig is het eigenlijk?

Raakte je vroeger een fysieke sleutel kwijt, dan was je vaak genoodzaakt om het hele slot te vervangen. Bij een digitale sleutel werkt dat anders. Daar wijzig je gewoon de code, of ontzeg je een bepaalde telefoon de toegang tot de deur. Is iemand zijn telefoon kwijt, dan is dat dus geen ramp.

Dan het slot zelf. Want die moet natuurlijk ook stevig zijn. Dat is het gelukkig ook, want vrijwel alle slimme sloten zijn voorzien van een keurmerk, zoals het SKG in Nederland. Ook in het buitenland zijn er instanties die de sloten controleren op veiligheid. Heeft het slot van jouw keuze een keurmerk? In dat geval kun je ervan uitgaan dat het veilig en betrouwbaar genoeg is voor je voordeur.

Encryptie
Vervolgens hebben we de encryptie nog. Want kunnen hackers een slim slot kraken? Ja, dat kan. Maar wel heel lastig. Want de beveiliging op een slim slot is vergelijkbaar met de encryptie die wordt gebruikt in het leger en bij de bank. je kunt er dus van uitgaan dat je veilig bent voor de huis-tuin-en-keuken hacker. Maar wil iemand echt inbreken, dan kunnen ze natuurlijk altijd een ruitje inslaan. En daar kan geen enkel slot tegenop.


Slim slot installeren; hoe werkt dat?

Het ene slimme slot installeer je in slechts 2 minuten. Het andere slot kost meer dan een uur van je tijd. Waarom dat grote verschil? Omdat de cilinder van het bestaande slot soms wel en soms niet verwijderd moet worden. Sloten zoals Nuki worden over de bestaande cilinder heen geplaatst, waarbij de sleutel in de cilinder blijft zitten. Het mechanisme draait dan gewoon de sleutel om wanneer je de deur ontgrendelt.

Bij andere smart locks werkt het mechanisme anders. Daar vervangt het slimme slot de bestaande cilinder in de deur. Hier heb je dus wat gereedschap en ook technische kennis bij nodig. Je moet namelijk het bestaande slot uit elkaar halen en vervolgens met andere onderdelen in elkaar zetten.

Slim slot aanbiedingen

[wpsm_bigoffer post_id=”1588″]

[wpsm_bigoffer post_id=”1627″]

[wpsm_bigoffer post_id=”1593″]