Slimme deurbel

Een slimme deurbel maakt jouw leven direct eenvoudiger. Waar je ook bent, jij communiceert met iedereen die voor een dichte deur staat. En heb je het idee dat jouw huis wordt bekeken door inbrekers? Door bewegingssensoren in de deurbel betrap jij gluurders voortaan op heterdaad.

Maar dat is niet eens het beste…

Want je hebt al deze opties namelijk binnen handbereik via een app. Dus hoewel de slimme deurbel jouw deur nog steeds gesloten houdt, opent het apparaat wel een wereld vol mogelijkheden, veiligheid en rust. Dat maakt de slimme deurbel en het slimme slot één van de beste uitbreidingen van jouw smarthome.

[toc]


Voordelen slimme deurbel

 • Je ziet wie er voor de deur staat
 • Je krijgt alle beelden doorgestuurd op je smartphone.
 • Je communiceert met bezoekers/postbezorgers d.m.v. intercom.
 • Sommige deurbellen hebben gezichtsherkenning.

Nadelen slimme deurbel

 • Deurbellen op batterijen moet je regelmatig checken of ze leeg zijn.
 • Installatie is bij sommige deurbellen lastig.
 • Echt deurbel geluid is niet standaard meegeleverd.
 • Soms betaal je extra voor cloud opslag van de beelden.
Nest Hello slimme deurbel

Populaire slimme deurbellen

Een deurbel is tegenwoordig meer dan een geluidje. Sterker nog, de deurbellen maken soms niet eens geluid meer. Het gaat vooral om andere opties. Welke opties jij belangrijk vindt, hangt af van je eigen wensen. Hieronder zie je welke drie slimme deurbellen het populairst zijn.

Google Nest Hello

De Nest Hello vervangt je bestaande deurbel met bedrading en is voorzien van een groot aantal opties. Zo herkent de Hello bijvoorbeeld je vrienden en familie, en stream je 24/7. Dat beeld wordt overigens opgenomen in HD kwaliteit. Het herkennen van personen is dus geen enkel probleem voor de Nest Hello.

Laatste Amazon prijsupdate was: 17 september 2021 09:11
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Ring Video 2 met Chime

De Ring Video 2 is meer dan een deurbel. Het is een apparaat dat jou helpt met allerlei taken. Zo zit er bijvoorbeeld nachtzicht op en ontvang je melding wanneer er beweging wordt gesignaleerd. Zelfs in de nacht. Met de meegeleverde Chime heb je ook daadwerkelijk geluid als er iemand aanbelt. Dan hoef je dus niet steeds overal je smartphone mee naartoe te nemen.

Ring Video Pro

Samen met de Ring Video 2, is één van de meest populaire deurbellen. Dat is niet zo vreemd. Ook de Video pro is voorzien van een waslijst aan opties. Daarbij kun je denken aan intercomfunctie, bewegingsmelder en een zeer breed gezichtsveld. met de Ring Video Pro mis je dus nooit meer wat er in jouw tuin afspeelt.


Meer over de slimme deurbel

We willen allemaal graag ons leven iets eenvoudiger maken. Pakketjes ophalen bij Albert Heijn omdat de pakketbezorger net kwam toen jij niet thuis was, draagt daar helaas niet aan bij.

Of stel je voor dat je vrienden eerder voor de deur staan dan gepland. Je houdt ze dan eenvoudig aan de praat totdat je er zelf bent om de voordeur te openen. Of je assisteert ze via de camera eventjes om de reservesleutel onder een plantenpot vandaan te halen. Een slimme deurbel is dus onmisbaar als je vaak van huis bent, maar toch niets wilt missen van alles wat er voor je deur gebeurt.


Welke slimme deurbellen zijn er?

Er zijn diverse smart deurbellen verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld een eenvoudige wifi deurbel, die alleen camerabeelden doorstuurt naar je telefoon. Aan de andere kant zijn er ook geavanceerde modellen. Die zijn voorzien van technische hoogstandjes, zoals gezichtsherkenning en bewegingsdetectie. Welke van de volgende deurbellen voor jou het beste is, hangt dus vooral af van je eigen voorkeur.

Ring Video Doorbell Pro
Via: ring.com

Slimme deurbel met camera & bewegingsdetectie

Vrijwel iedere smart deurbel heeft een camera. Vooral omdat het een onmisbare optie is. Direct nadat iemand op de bel drukt, ontvang jij de live stream van de voordeur op je smartphone. Zit je in bad een boek te lezen en weet je niet of het een collectant of een pakketje waar je al dagen op wacht? Op je telefoon zie je nu direct of je wel of niet in je badjas naar beneden moet rennen.

Een andere interessante optie is de bewegingsdetectie. Want stel dat je na je werk thuiskomt en ziet dat een plantenpot bij het raam is verschoven. Dat kan natuurlijk een onhandige krantenjongen zijn geweest, maar misschien was het wel een inbreker die de waarde van je inboedel wilde bepalen.

Helaas kom je er nooit achter…

Tenzij je een slimme deurbel met bewegingsdetectie koopt natuurlijk. Deze deurbellen leggen alle bewegingen automatisch vast, zodat je aan het einde van de dag precies ziet wie er allemaal in je tuin is geweest.

Intercomfunctie

De beste deurbellen zijn voorzien van een speaker en een microfoon. Dit zorgt voor een snelle vorm van communicatie tussen jou en bijvoorbeeld een pakketjesbezorger. Je vertelt hem dan bijvoorbeeld dat je over 1 minuut thuis bent, of dat hij het pakketje gewoon voor de deur kan neerzetten. Deze intercomfunctie is ideaal als je vaak van huis bent en toch alle controle wil behouden.

Deurbel met gezichtsherkenning

Wil je het echt luxe hebben? Dan zijn er enkele deurbellen verkrijgbaar met gezichtsherkenning software. Deze deurbellen slaan gezichten op van voor jou bekende personen. Vervolgens krijg je een extra melding wanneer er wordt aangebeld. Deze functie is erg handig wanneer je regelmatig mensen voor de deur hebt, maar juist alleen wilt weten wanneer je kinderen voor de deur staan.


Wat kost een slimme deurbel?

Wij vinden de prijs van een goede slimme deurbel niet zo hoog. Uiteraard hangt de prijs van een deurbel ook af van de functies en opties die je wilt. Wil je een eenvoudige deurbel zonder uitgebreide opties? Dan betaal je ca. 100 euro voor een wifi deurbel zoals de Ring Video.

Zoek je naar uitgebreide opties, dan betaal je al snel 200 tot 300 euro. Voor dat bedrag kies je uit de allerbeste deurbellen zoals de Nest Hello en Ring Video 2. Daarnaast ontvang je bij sommige deurbellen extra’s zoals een ‘chime’ met deurbel geluid on zelfs extra beveiligingscamera’s.

Ring Video Deurbel Pro
Via: ring.com

De favoriete slimme deurbel van Smarthome Fans; Nest Hello

Een deurbel die razendsnel live beelden naar je telefoon stuurt, met daarnaast nachtvisie en de mogelijkheid om zelf detectiezones in te stellen voor bewegingsdetectie. Moeten we nog meer redenen geven waarom de Nest Hello een geweldig apparaat is?

Je kunt de Nest Hello ook uitbreiden met allerlei andere apparaten van Nest. Bijvoorbeeld een beveiligingscamera, of misschien wel een rookmelder of koolmonoxide alarm. Op die manier wordt jouw huis wel héél erg snel omgetoverd in een echte smarthome.

Het enige minpuntje van de Nest Hello is dat de installatie niet eenvoudig is. Nest raadt daarom ook aan om dit door een professional te laten doen.

Afgezien daarvan is het een fantastisch apparaat dat de harten van vele smarthome fans sneller laat kloppen.

Laatste Amazon prijsupdate was: 17 september 2021 09:11
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Hoe makkelijk is de installatie?

De installatie van een smart deurbel kan eenvoudig of lastig zijn. Welke van die twee het wordt, hangt af van het soort deurbel. Een draadloze deurbel op batterijen is eenvoudig te installeren door het Plug&Play principe. Een slimme deurbel met bedrading is iets lastiger te monteren.

Gelukkig kun je die ook kopen als je minder technisch bent…

Er zijn namelijk opties om een slimme deurbel inclusief installatie te kopen. In dat geval zitten de kosten voor een monteur al in de prijs inbegrepen. Je hoeft dan helemaal niets meer zelf te doen.

Slimme thermostaat aanbiedingen

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Looki X6 Slimme Deurbel
Laatste updates:
 • €89,00 - 20 januari 2020
 • €99,00 - 17 januari 2020
Sinds: 17 januari 2020
 • Hoogste prijs: €99,00 - 17 januari 2020
 • Laagste prijs: €89,00 - 20 januari 2020
Smarthomefans
Logo