Ben je op zoek naar een slimme deurbel, dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat er veel keuze is. Ook al lijken de verschillen op het eerste oog niet heel groot, toch is dit het geval. In dit artikel neem ik je mee wat je nu alleen kunt met een slimme deurbel, maar ook welke je het beste kunt kopen afhankelijk van jouw situatie. De afgelopen jaren heb ik ruim 10 slimme bellen uitgebreid getest, dus meer dan genoeg te vertellen.
Beste slimme deurbel: dit zijn mijn favorieten
We zien steeds meer slimme deurbellen terug in het straatbeeld. Dat betekent ook dat er steeds meer merken hun kans wagen in deze markt. Maar hoe kun je nu het beste het kaf van het koren scheiden en wat is nu de beste slimme deurbel?
Daar ga ik hieronder veel dieper op in, maar laat ik beginnen met het delen van mijn drie favoriete deurbellen van dit moment. Wil je meer details, lees dan vooral verder want ik licht de keuze uiteraard ook toe. Nu eerst: de beste slimme deurbel.
Nest doorbell Beste keuze
Slimme bewegingsdetectie
Grote (verticale) kijkhoek
Eufy videodeurbel 2k Beste keuze lokale opslag
Werkt op batterij en bedraad
2K resolutie
Ring Video Doorbell Wired Beste goedkope slimme deurbel
Alleen bedraad aansluiten
Een smart deurbel kan veel handige functies bevatten en afhankelijk van jouw wensen en situatie kunnen deze een grote invloed hebben op welke deurbel jij nu moet kopen.
✔ Begin NU met besparen
✔ Bijzonder betaalbaar
→ Check ook de HomeWizard combideal
Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als:
- Kijkhoek: hoeveel is er zichtbaar op de deurbel
- Bedraad of op batterij
- Lokale- of cloudopslag (al dan niet met abonnement)
- Gezichts- en persoonherkenning
- Resolutie van het beeld
- Installatie-vereisten (welke stroomvoorziening heb je nodig?)
De keuze die je hierin maakt is vaak persoonlijk, maar als je kiest voor een topmodel heb vaak (bijna) alle opties op de slimme deurbel.
Voordat we hier dieper op ingaan, allereerst de plus- en minpunten van een slimme deurbel.
- Je ziet wie er voor de deur staat
- De beelden zijn te bekijken op smartphone, tablet, laptop of slim scherm
- Communicatie met degene die aanbelt
- Afhankelijk van het model ook gezichtsherkenning
- Soms moet je een abonnement afsluiten voor volledige functionalilteit
- Afhankelijkheid van (goede) internetverbinding voor slimme functies
Om de keuze wat eenvoudiger te maken, hieronder een vergelijking tussen de beste slimme deurbellen van dit moment. Hierbij heb ik de specificaties voor je op een rij gezet, maar ook de plus- en minpunten in combinatie met de prijs.
Meer over de slimme deurbel
We willen allemaal graag ons leven iets eenvoudiger maken. Pakketjes ophalen bij Albert Heijn omdat de pakketbezorger net kwam toen jij niet thuis was, draagt daar helaas niet aan bij.
Of stel je voor dat je vrienden eerder voor de deur staan dan gepland. Je houdt ze dan eenvoudig aan de praat totdat je er zelf bent om de voordeur te openen. Of je assisteert ze via de camera eventjes om de reservesleutel onder een plantenpot vandaan te halen. Een slimme deurbel is dus onmisbaar als je vaak van huis bent, maar toch niets wilt missen van alles wat er voor je deur gebeurt.
Welke slimme deurbellen zijn er?
Er zijn diverse smart deurbellen verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld een eenvoudige wifi deurbel, die alleen camerabeelden doorstuurt naar je telefoon. Aan de andere kant zijn er ook geavanceerde modellen. Die zijn voorzien van technische hoogstandjes, zoals gezichtsherkenning en bewegingsdetectie. Welke van de volgende deurbellen voor jou het beste is, hangt dus vooral af van je eigen voorkeur.
Slimme deurbel met camera & bewegingsmelder
Vrijwel iedere smart deurbel heeft een camera. Vooral omdat het een onmisbare optie is. Direct nadat iemand op de bel drukt, ontvang jij de live stream van de voordeur op je smartphone. Ben je niet thuis, of kun je wellicht niet direct naar de deur, dan kun je altijd even checken of het wenselijk is om open te doen.
Een andere interessante optie is smart deurbel met camera en bewegingsmelder. Want stel dat je na je werk thuiskomt en ziet dat een plantenpot bij het raam is verschoven. Dat kan natuurlijk een onhandige krantenjongen zijn geweest, maar misschien was het wel een inbreker die de waarde van je inboedel wilde bepalen. Helaas weet je dat pas als je beelden hebt gezien…
Als je een slimme deurbel met bewegingsdetectie hebt kun je dit gewoon terug zien. Deze deurbellen leggen alle bewegingen automatisch vast, zodat je aan het einde van de dag precies ziet wie er allemaal in je tuin is geweest.
Wil je hier meer over weten, lees dan ons artikel over deurbel met camera en bewegingsmelder.
Intercomfunctie
De beste deurbellen zijn voorzien van een speaker en een microfoon. Dit zorgt voor een snelle vorm van communicatie tussen jou en bijvoorbeeld een pakketjesbezorger.
Je vertelt hem dan bijvoorbeeld dat je over 1 minuut thuis bent, of dat hij het pakketje gewoon voor de deur kan neerzetten. Deze intercomfunctie is ideaal als je vaak van huis bent en toch alle controle wil behouden.
Deurbel met gezichtsherkenning
Wil je het echt luxe hebben? Dan zijn er enkele deurbellen verkrijgbaar met gezichtsherkenning software. Deze deurbellen slaan gezichten op van voor jou bekende personen.
Vervolgens krijg je een extra melding wanneer er wordt aangebeld. Deze functie is erg handig wanneer je regelmatig mensen voor de deur hebt, maar juist alleen wilt weten wanneer je kinderen voor de deur staan.
Slimme deurbel zonder abonnement
Zoals je inmiddels weet, zijn er bepaalde smart deurbellen waarbij een abonnement aan te raden is. Ze zijn wel beperkt bruikbaar zonder maandelijkse kosten, maar voor volledige functionaliteit dien je een paar euro te betalen.
Maar wat als je nu op zoek bent naar een slimme deurbel zonder abonnement? Over het algemeen betekent dit dat je lokale opslag gebruikt op bijvoorbeeld een SD-kaart of hub. Een aanrader als je op zoek bent naar een dergelijke deurbel, is de Eufy die ook in dit artikel wordt besproken.
→ Bekijk mijn favoriete keuze voor een bel zonder maandelijkse abonnement
De Eufy is een slimme deurbel zonder abonnement en maakt dus gebruik van lokale opslag. Hierdoor heb je geen maandelijkse kosten, maar wel weer het risico dat jouw ‘opslag’ meegenomen wordt als er iemand ongewenst in jouw huis of andere ruimte is.
Meer hierover, vind je in onze slimme deurbel zonder abonnement artikel.
Wat kost een slimme deurbel?
De prijs van een slimme deurbel kun je zo duur (en goedkoop) maken als je zelf wil. Uiteraard hangt de prijs van een deurbel ook af van de functies en opties die je wilt. Wil je een eenvoudige deurbel zonder uitgebreide opties? Dan betaal je ca. 50 euro voor een wifi deurbel zoals de Ring video doorbell wired.
Zoek je naar uitgebreide opties, dan betaal je al snel 200 tot 300 euro. Voor dat bedrag kies je uit de allerbeste deurbellen zoals de Nest doorbell. Daarnaast ontvang je bij sommige deurbellen extra’s zoals een ‘chime’ met deurbel geluid on zelfs extra beveiligingscamera’s.
Ook moet je er rekening mee houden dat er soms nog een abonnement nodig is om alle opties te kunnen gebruiken van de deurbel.
Goedkope slimme deurbel
Ben je op zoek naar een goedkope, slimme deurbel dan zijn er gelukkig ook steeds meer opties beschikbaar. Nu is goedkoop een relatief begrip, maar er zijn tegenwoordig veel deurbellen onder de € 100 (en soms zelfs € 50) euro te vinden.
Deze goedkope slimme deurbellen hebben vaak wat minder functies. Zo is er vaak geen gezichtsherkenning aanwezig en zit de app iets minder goed in elkaar. Neemt niet weg dat er veel goede opties zijn, ook als je niet teveel wil betalen.
Zo is er bijvoorbeeld een Action slimme deurbel die veel verkocht wordt van LSC Smart Connect, maar er zijn nog veel meer aanbieders. Hieronder heb ik er een aantal voor je op een rij gezet.
Aanraders goedkope slimme deurbel
- Looki slimme deurbel
- LSC Smart Connect slimme deurbel
- Ring video doorbell wired
- LifeGoods slimme deurbel
Hoe makkelijk is de installatie?
De installatie van een smart deurbel kan eenvoudig of lastig zijn. Welke van die twee het wordt, hangt af van het soort deurbel. Een draadloze deurbel op batterijen is eenvoudig te installeren door het Plug & Play principe. Een slimme deurbel met bedrading is iets lastiger te monteren, afhankelijk van jouw bestaande situatie.
Gelukkig kun je die ook kopen als je minder technisch bent…
Er zijn namelijk opties om een slimme deurbel inclusief installatie te kopen. In dat geval zitten de kosten voor een monteur al in de prijs inbegrepen. Je hoeft dan helemaal niets meer zelf te doen.
Het is wel verstandig om goed te checken of jouw deurbeladapater genoeg volt kan leveren alvorens je een smart deurbel aanschaft. Het zou zonde zijn als je een product aanschaft die je simpelweg niet kunt aansluiten. Uiteraard kun je ook de deurbeladapter vervangen, maar het s beter om hierop voorbereid te zijn.
Beste slimme deurbellen: een overzicht
Een deurbel is tegenwoordig meer dan een geluidje. Sterker nog, de deurbellen maken soms niet eens geluid meer. Het gaat vooral om andere opties. Welke opties jij belangrijk vindt, hangt af van je eigen wensen. Hieronder zie je welke drie smart deurbellen wij zouden aanraden.
Hieronder alle info die je nodig hebt over mijn favoriete deurbellen en in welke geval je welke keuze zou moeten maken.
1. Nest Doorbell
- 1600×1200 pixels, 145 graden kijkhoek
- Slimme detectie en herkenning
- 3 uur gratis cloudopslag
- Nachtzicht, HDR en slimme meldingen
- Werkt bijzonder goed samen met andere Google (Nest) producten
De Nest Doorbell werkt op batterij en is daarmee aan praktische elke (voor)deur te monteren. Verder is de deze slimme videodeurbel voorzien van een goede herkenning van objecten. Zo kan er bijvoorbeeld onderscheid gemaakt worden tussen dieren, mensen en pakketjes. Daarmee worden overbodige meldingen tot een minimum beperkt.
De Nest Doorbell slimme deurbel biedt daarnaast een grote verticale kijkhoek. Dit wordt onder andere gedaan door een andere beeldverhouding (3:4) te gebruiken. Hierdoor is het beeld minder breed, maar kun je wel meer hoogte zien in de video.
Verder beschikt deze Nest over nachtzicht, HDR en alle andere functies die je mag verwachten van een dergelijk product. Met als bijkomend voordeel dat de samenwerking met de Nest Hub ook bijzonder goed is. Dit is dan ook de enige bel die het mogelijk maakt om op de Google Nest Hub direct een beeld te tonen zodra er aangebeld wordt, een erg handige functie.
Om volledig gebruik te maken van de Nest doorbell op batterij heb je wel een abonnement nodig. Er is wel een gratis variant, waarbij je tot 3 uur gebeurtenissen terug kunt kijken, maar wil je dit verlengen (tot maximaal 60 dagen), dan dien je een abonnement af te sluiten. Dit begint bij een bedrag vanaf 5 euro, waarbij je direct alle Nest-apparaten in huis kunt uitbreiden met cloudopslag.
Prijzen Nest doorbell
Nest doorbell
- Werkt op batterij en bedraad
- Goede samenwerking met bijvoorbeeld Nest Home Hub
- Grote (verticale) kijkhoek
- Eenvoudige installatie
- HDR en nachtzicht
- Om optimaal gebruik te maken van de smart deurbel, heb je een abonnement nodig (vanaf € 5 per maand)
2. Eufy videodeurbel 2k
- Lokale opslag, dus geen clouddienst nodig
- Werkt op batterij en bedraad
- Goede video-kwaliteit
- Nachtzicht en slimme meldingen
Eufy is geen onbekende in de smarthome-wereld en er zijn dan ook veel mensen enthousiast over de producten. De Eufy videodeurbel 2k kan aangesloten worden op de bestaande bedrading, of gewoon op de deurpost geschroefd worden waardoor de batterij gebruikt wordt.
Het grote voordeel van deze Eufy slimme deurbel is dat de beelden lokaal worden opgeslagen op de Homebase. Deze Homebase dient dus ook aangeschaft te worden om de beelden daadwerkelijk te bewaren en bekijken. Handig is wel dat dit basisstation ook dienst doet als ‘Chime’, dus als extra gong.
Verder is ook de Eufy deurbel bijzonder eenvoudig te installeren en is het misschien wel het product waarbij de meldingen het snelst binnenkomen als er beweging gedetecteerd is. Dit is uiteraard afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding en bereik op de plaats van installatie.
Neemt niet weg: de Eufy videodeurbel 2k is een absolute aanrader als je de beelden graag lokaal wil opslaan.
Prijzen Eufy videodeurbel
Eufy video deurbel
- Werkt op batterij en bedraad
- Lokale opslag, dus geen clouddienst nodig
- Grote kijkhoek
- Eenvoudige installatie
- Moet wel de ‘Homebase’ erbij kopen (in bundel verkrijgbaar)
3. Ring video doorbell wired
- Bijzonder betaalbaar (<€ 50)
- Alleen bedraad aan te sluiten
- Full HD resolutie
De Ring video doorbell wired doet eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden en dat lekker goedkoop. Deze slimme deurbel beschikt over de basisfuncties die je nodig, zoals bijvoorbeeld het ontvangen van bewegingsmelding.
Een verschil met duurdere modellen, is dat er geen analyse gedaan wordt van de beelden, waardoor er bijvoorbeeld niet herkend wordt of het om mensen, dieren of bijvoorbeeld een pakketje gaat. Maar dat mag je misschien ook niet verwachten voor een deurbel van deze prijs
Als je besluit voor de Ring video doorbell wired te gaan, let dan wel even op dat de aansluiting ook geschikt is voor jouw situatie. Je hebt sowieso een deurbeladapter nodig die tussen de 8 en 24v kan leveren.
Wil je een slimme deurbel zonder al teveel poespas en gewoon meldingen ontvangen als er iemand aan belt, dan is dit zeker een goede en betaalbare keuze.
Een Chime (externe gong) is wel aanbevolen, zodat je de deurbel ook in een andere ruimte hoort.
Prijzen Ring video doorbell wired
Ring videodeurbel wired
- Bijzonder betaalbaar
- Full HD resolutie
- Melding bij beweging
- Abonnement nodig om beelden terug te kijken (€ 3 per maand)
- Geen 3D-bewegingsmeldingen
Tot slot..
Er is veel te vertellen over slimme deurbellen, in dit artikel heb ik geprobeerd de kern samen te vatten. Op Smarthomefans hebben we nog veel meer over dit onderwerp geschreven.
Lees ook alles over:
Ik heb een eufy deurbel 2k die probeer ik nu al een jaar bedraad aan te sluiten doet het dan 1 week en stopt dan met laden, heb nu een speciale oplader gekocht voor eufy maar weer 1 week, iedereen zegt dan resetten
Maar als ik dan het pinnetje in het reset gaatje steek gebeurt er niets
heb nu de bel opengemaakt blijkt er niets achter te zitten alleen 2 batterijen
dus resetten lukt ook niet alleen soft reset maar dat helpt niets.
Ik weet het niet meer iemand nog goede raad heeft GRAAG
Goedendag,
Heb zelf de eufy deurbel met homebase. Kan u mij vertellen waar ik gezichtsherkenning kan instellen in de app. Ik kan nergens vinden en wil graag instellen dat ik een aantal personen kan uitsluiten voor melding in de app.
Alvast bedankt, en ga zo door met de website en nieuwsbrieven.
Marc
Een andere deurbel die ook goed functioneert is die van het merk Hombli, de smart doorbell 2.
Dankjewel voor het delen Matthijs. We hebben inderdaad wel al de slimme stekker van Hombli besproken, maar de deurbel nog niet. Ik zet ‘m op ons lijstje!
Bij mijn ring video deurbel pro blijft het blauwe circellicht vrij lang draaien. Is resetten verstandig?
Resetten kan in principe geen kwaad: je dient er wel rekening mee te houden dat je dan alles (dus ook wifi) opnieuw moet instellen op de slimme bel!
Eentje die in het rijtje ontbreekt, maar prima aan mijn deur aan het werk is – betaalbaar en interessant t.o.v. genoemde nadelen van andere belletjes is de 360 (Botslab) Video Deurbel X3.
Ook bij neef Ali te verkrijgen.
Ken die zelf niet eerlijk gezegd, maar zal er eens naar kijken! Thanks voor je suggestie!