Review: Arlo Draadloze Videodeurbel 2K – Ondermaats

We zijn beter gewend van Arlo -- helaas stelt deze videodeurbel wat teleur.

Geschreven door

Wesley Akkerman

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De Arlo Draadloze Videodeurbel 2K is een slimme deurbel met videocamera die een adviesprijs van 160 euro heeft. Hoewel dat niet de hoofdprijs voor zo’n product is, ligt die prijs wel gevoelsmatig hoger dan we zouden willen. Bovendien plaatst de fabrikant veel handige functies achter een betaalmuur.

(Afbeelding: Smarthomefans | Wesley Akkerman)

Arlo Draadloze Videodeurbel 2K

Met de enkele camera voorop kun je in elk geval altijd goed zien wie er aanbelt of voor de deur staat. Je hebt de keuze uit verschillende resoluties, van full hd tot aan 1944 bij 1944 pixels. De beelden zijn in high dynamic range beschikbaar, waardoor je toegang krijgt tot beelden met een breed kleurenspectrum, al vinden we de kleuren alsnog een beetje plat en flets ogen. Maar het doet niets af van de basisfuncties: je ziet goed wie er aanbelt.

Onthoud dat de kijkhoek van de Arlo Draadloze Videodeurbel 2K niet ontzettend groot is. Zo is het niet mogelijk de mat te zien liggen, waardoor (kleine) pakketten buiten beeld blijven. In vergelijking met veel andere slimme deurbellen is het dan weer wel mogelijk ver in te zoomen. Dit kan tot twaalf keer digitaal, in een acceptabele kwaliteit. Wil je dus iets zien dat verderop in de straat gebeurt, dan kan de Arlo-deurbel je dus mogelijk van dienst zijn.

(Afbeelding: Smarthomefans | Wesley Akkerman)

Voicemailbericht achterlaten

De bewegingsdetectie is wat ons betreft net even te traag om er volledig op te kunnen vertrouwen, omdat je door die vertraging soms iets kunt missen voor de deur. Verder is het zo dat er wel nachtzicht aanwezig is, maar dat die alleen werkt in zwart-wit. Er is dus geen nachtzicht in kleur, terwijl veel concurrenten (ook goedkopere varianten) dat inmiddels wel aanbieden. De speaker en microfoon doen prima dienst als communicatiemiddel.

Wat de Arlo Draadloze Videodeurbel 2K redelijk uniek maakt, is de optie voor het achterlaten van een voicemailbericht. Met Voicemail is het voor aanbellers mogelijk een berichtje achter te laten wanneer je niet in staat bent hun oproep te beantwoorden. Zo weet je waarom de buurvrouw langskwam en hoef je je niet af te vragen of er iets aan de hand is. Ook is er de optie voor het laten afgaan van een alarm, voor als je een situatie bij de voordeur niet vertrouwt.

(Afbeelding: Smarthomefans | Wesley Akkerman)

Veel opties achter een abonnement

Via de app kun je een aantal dingen instellen. Maar we vermelden daar meteen bij: verwacht geen uitgebreide mogelijkheden zonder daarvoor extra te moeten betalen. Denk dan bijvoorbeeld aan de gevoeligheid van de bewegingsdetectie, de beeldkwaliteit en het energieverbruik. De accu moet trouwens vier tot zes maanden meegaan, maar dat is maar net afhankelijk van de manier waarop je hem ingesteld hebt, natuurlijk, en hoe vaak er aangebeld wordt.

Omdat veel handige functies achter een betaalmuur geplaatst zijn, voelt de Arlo Draadloze Videodeurbel 2K soms meer als een veredeld digitaal spiekgaatje. Zo is het met abonnement mogelijk een contactpersoon in te schakelen op het moment dat je het alarm laat afgaan. Ook krijg je met abonnement toegang tot uitgebreide detectiemogelijkheden, interactieve meldingen en cloudopslag tot dertig dagen. Er is geen lokale opslag beschikbaar.

(Afbeelding: Smarthomefans | Wesley Akkerman)

Geen Apple Homekit

Helaas is het ook niet met een abonnement mogelijk privacyzones aan te maken of delen van het beeld zwart te kleuren. Dat vinden we jammer, want dit zijn wat ons betreft standaardopties. Verder is het goed om te weten dat de Arlo Draadloze Videodeurbel 2K gekoppeld kan worden aan Amazon Alexa, Google Home en IFTTT. Er is geen ondersteuning voor Apple Homekit. Had je de deurbel op het oog als Apple-gebruiker, dan moet je dus verderkijken.

De app is dan weer wel ontzettend overzichtelijk en goed ingedeeld, dus daar zijn we enthousiast over. Ook die interactieve meldingen doen ons goed. Zodra iemand aanbelt, dan krijg je een overlay te zien met een direct beeld van de voordeur. Je ziet dus wie er voor de deur staat en kunt de oproep meteen beantwoorden of afwijzen. Dit kan ook met de recente Yale-deurbel. Dus als je naar zo’n ervaring op zoek bent, is dat wellicht een betere optie.

(Afbeelding: Smarthomefans | Wesley Akkerman)

Arlo Draadloze Videodeurbel 2K kopen?

Onderaan de streep zijn er helaas te weinig dingen om echt heel enthousiast van te worden. De installatie verloopt snel en vlekkeloos, de beelden ogen over het algemeen prima en de app is fijn en overzichtelijk. Maar daarmee behaalt Arlo net een ondergrens als het gaat om basiskwaliteit. Veel functies staan achter een betaalmuur, terwijl andere opties vreemd genoeg missen. Voor 160 euro mag en moet je meer verwachten; deze kun je dus aan je voorbij laten gaan.

Geen aanrader
Arlo draadloze videodeurbel 2K
2.5
Pluspunten:
  • Eenvoudige installatie
  • Voicemail bericht achterlaten
  • Ondersteuning voor Alexa, Google Home, maar geen Homekit
  • Overzichtelijke app
Aandachtspunten:
  • Kijkhoek relatief klein
  • Veel functies achter (extra) betaalmuur
  • Bewegingsdetectie relatief traag
  • Geen nachtzicht in kleur
Bekijk actuele prijs →

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: