Review: Ezviz EP3X Pro – de budgettopper

De slimme deurbel laat wat te wensen over, maar gezien de prijs zijn we wat coulanter.

Geschreven door

Wesley Akkerman

·

Gereviewd door

Ruud Caris
ezviz ep3x pro

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De Ezviz EP3X Pro is een ontzettend betaalbare slimme deurbel met een adviesprijs van 109,99 euro (al kun je hem online vaak voor tien euro minder aanschaffen). Het apparaat beschikt over twee camera’s: eentje van 1440p, die zich richt op personen, en een twee van 1080p, die zich richt op pakketten.

EZVIZ EP3X Pro videodeurbel
4.0

Onderaan de streep zijn we zeer te spreken over de Ezviz EP3X Pro. Het product kost ongeveer 100 euro en biedt heel veel voor een redelijk bedrag aan. Niet alles werkt altijd even goed. Maar dat krijg je pas wanneer je bijna het dubbele betaalt voor hetzelfde pakket. Je bent in elk geval altijd bereikbaar en kunt altijd goed zien of er pakket geleverd is.

Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar privacy (voor zowel de gebruiker als de omgeving) en installatiemethoden. De deurbel oogt verder premium en heeft een fijne indrukbare knop die voldoende feedback geeft. Je hoeft nooit te twijfelen of je hem wel indrukt of niet. Al met al een dikke aanraden, dus, deze budgettoppe

Pluspunten:
  • Betaalbaar
  • Installatie-opties
  • Ingebouwde opslag
  • Privacymogelijkheden
  • Zonnepaneel meegeleverd
  • Geen abonnement nodig
Aandachtspunten:
  • Beeld niet altijd te best
  • Pakketdetectie werkt niet altijd
  • Video’s niet goed te verwijderen
  • Geen gong meegeleverd
Bekijk actuele prijs →

Kijken door de lenzen van de Ezviz EP3X Pro

Beide camera’s geven prima zicht op wat je moet zien. De onderste camera geeft een iets beter beeld van wat je moet zien, omdat die nooit direct te maken krijgt met een lichtbron. Maar in beide gevallen moet je rekening mee houden dat je artefacten in beeld ziet staan, evenals wat fletsere kleuren.

ezviz ep3x pro
(Afbeelding: Wesley Akkerman)

Ook is het gezicht van de persoon die aanbelt soms moeilijk te zien. De Ezviz EP3X Pro kan z’n focuspunt wel verleggen, maar het duurt soms net even gevoelsmatig te lang voordat dat gebeurt. Verder is het zo dat opnames niet altijd het begin van een beweging of activiteit vastleggen en dat het geluid soms een seconde op zich laat wachten.

Over opnames gesproken: binnen de app kun je altijd de beelden bekijken die vastgelegd zijn. Een groot pluspunt is dat je hier geen cloudabonnement voor nodig hebt. In plaats daarvan beschikt de Ezviz EP3X Pro over 32 GB aan interne opslagruimte, waar je minimaal zes maanden aan video’s op kwijt kunt (aldus de fabrikant).

De app kan nog wat werk gebruiken

Hoewel dat an sich prima werkt, zit hier toch een nadeel aan vast. De interface van de app laat namelijk te wensen over. Niet alleen zijn bepaalde functies redelijk verstopt, ook duurde het even voordat we erachter kwamen hoe je gemaakte beelden kunt verwijderen. Dat kan alleen binnen het gebeurtenissenoverzicht.

ezviz ep3x pro
(Afbeelding: Wesley Akkerman)

Wil je oudere video’s verwijderen, dan kan dat alleen door de harde schijf helemaal te wissen. En dat terwijl het wel mogelijk is om video’s per stuk, of in bulk, te verwijderen wanneer ze staan opgeslagen in de cloud. We snappen niet waar dit verschil precies vandaan komt, maar het zit het gebruik wel een beetje in de weg. Je hebt zodoende namelijk weinig zeggenschap over waar de ruimte op die interne schijf voor gebruikt wordt.

Het grote voordeel van de Ezviz EP3X Pro is echter dat je geen abonnement nodig hebt om gebruik te kunnen maken van alle functies. Persoons- en pakketherkenning ‘krijg je er gratis bij’ (dat zou wat ons betreft ook gewoon standaard moeten zijn). Vooral pakketherkenning werkt niet altijd, maar dan nog is het fijn dat je er niets extra’s voor betaalt.

ezviz ep3x pro
(Afbeelding: Wesley Akkerman)

Privacy en zonnepaneel

Op het gebied van privacy scoort de Ezviz EP3X Pro eveneens goed. Niet alleen kun je een privacyzone aanmaken (een gebied waarin de camera niets vastlegt), ook kun je video’s van een wachtwoord voorzien (zodat alleen jij die kunt bekijken) en je stem maskeren. Je kunt dan kiezen uit een zware of hoge stem.

Daarnaast vinden we het erg tof dat we ruime keuze hebben als het gaat om de installatie. De Ezviz EP3X Pro is te koppelen aan een bestaande deurbelaansluiting, maar ook gewoon via een oplaadbare accu te gebruiken. In de doos zit tevens een zonnepaneel, waarmee je de deurbel in theorie onbeperkt van energie voorziet.

Nu hadden we liever een gong in het pakket gehad (die kun je nu los kopen voor 40 euro), maar dan nog is dit een fijne extra voor de mensen die er ruimte voor hebben. Want als je geen deurbelaansluiting hebt, maar wel genoeg zon op de voordeur, dan hoef je je dus geen zorgen te maken over de energievoorziening.

ezviz ep3x pro
(Afbeelding: Wesley Akkerman)

Ezviz EP3X Pro kopen

De Ezviz EP3X Pro heeft een adviesprijs van € 99 en is onder te koop bij Bol.com. Deze wordt compleet geleverd. De gong dien je los aan te schaffen en deze kost € 40.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: