Review Ring Batterij Videodeurbel Pro: is deze deurbel echt pro?

Ik heb het 'vogelperspectief' en de 3D-detectie in de praktijk getest

Geschreven door

Ruud Caris

·

Gereviewd door

Willem
Ring Videodeurbel Pro

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De afgelopen periode heb ik de Ring Batterij Videodeurbel Pro uitgebreid getest. Aan mijn eigen voordeur heb ik alle basis en nieuwe functies uitgebreid getest. In deze review lees je of dit mijn nieuwe favoriete deurbel is.

Ring Batterij Videodeurbel Pro

De Ring Battery VideoDoorbell Pro is de nieuwste toevoeging aan de line-up van de fabrikant. Alhoewel er aan de buitenkant weinig anders lijkt dan bijvoorbeeld de Ring Battery VideoDoorbell Plus, zijn er toch de nodige verbeteringen zichtbaar.

Zo zien we onder andere 3D-detectie, birdseye view en een 1536p-camera. Maar de vraag is natuurlijk: wat heb je daar precies aan en hoe werkt dit in de praktijk? Dat is waar ik de afgelopen periode achter ben gekomen.

Goed om te weten: de Pro-versie van deze batterij-deurbel is het high-end model met een adviesprijs van € 229 bij lancering.

Naamgeving van de Ring-deurbellen

Let ook goed op als je zoekt op deze deurbel, gebruik dan het woord ‘battery’ in je zoekterm. Er is namelijk ook een reguliere Ring deurbel Pro (en Pro 2), dit zijn wat oudere modellen.

Hieronder alvast een samenvatting van de volledig Ring Batterij Videodeurbel Pro review.

Smarthomefans review
Ring Batterij Videodeurbel Pro
4.5
€ 229,99
Pluspunten:
 • Grote kijkhoek
 • Bedraad en op batterij
 • Helder beeld
 • Snelle meldingen + Liveview
 • Goed werkende app
 • 3D-detectie werkt prettig
Aandachtspunten:
 • Stevige aanschafprijs
 • Ring Protect is niet verplicht, maar wel meer dan gewenst...
Bekijk actuele prijs →
Wij verdienen mogelijk, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie bij eventuele aankopen.
04/05/2024 12:51 pm GMT

Ring Battery videodoorbell Pro installatie

De Pro-versie van deze deurbel is niet het eerste Ring-model aan mijn voordeur. Dus het installatieproces was vertrouwd en erg eenvoudig. Een kwestie van de juiste hoek kiezen, een paar schroeven en de bel erop klikken.

Ook al heb je nog nooit een Ring-deurbel geïnstalleerd, is het kinderlijk eenvoudig. Initieel heb ik de deurbel op accu getest, maar normaliter sluit ik deze bedraad aan. Voor de testperiode wilde ik graag weten hoe lang de accu mee zou gaan en dat is zo’n 2-3 weken. Niet overdreven lang, dus een goede routine in het opladen, of aanschaffen van een extra accu (€ 30) is een goed idee.

Dan wil ik het ook graag nog even over het design hebben. Dat is al geruime tijd exact hetzelfde. Sterker nog, aan de buitenkant is er niet direct een groot verschil te zien met de andere modellen. Wat mij betreft, mag er langzamerhand wel wat vernieuwing komen in de looks van de deurbel.

Ring deurbel aan mijn voordeur

3D-detectie en vogelperspectief

Met de 3D-detectie van de Ring Battery VideoDoorbell Pro worden mensen sneller herkend, maar kan vooral de afstand beter ingeschat worden. Bij de installatie van de nieuwe deurbel krijg je ook allerlei nieuwe instellingen voorgeschoteld, waarbij je specifieke zones kunt instellen.

Daarbij is het mogelijk om meldingen alleen weer te geven als deze zones betreden worden. Door de 3D-technologie kan dit nog nauwkeuriger en worden er minder overbodige of valse meldingen verzonden.

Bij de setup of in de instellingen kun je ook een zogenaamd vogelperspectief instellen. Hier geef je de locatie van jouw deurbel aan op een kaart (radarbeeld). Daarna kun je tijdens het bekijken van de beelden exact op een kaart zien waar de persoon zich bevindt.

Het selecteren van de juiste locatie was nog even een kleine uitdaging, omdat de kaart niet overdreven duidelijk was van mijn huis, maar uiteindelijk is dit gelukt. Vooralsnog vind ik het een leuke gimmick, een unieke feature, maar heb er nog niet echt overdreven veel profijt van gehad.

Neemt niet weg dat het een innovatieve functie is die maar weinig andere concurrenten aanbieden.

Op onderstaande screenshot loop ik naar buiten en wordt ook het vogelperspectief getoond.

Ring deurbel vogelperspectief
Op bovenstaande screenshot loop ik naar buiten en wordt ook het vogelperspectief getoond.

Ring Protect is eigenlijk wel noodzakelijk

Bij aanschaf van een Ring-product, ontvang je altijd één maand gratis Ring Protect. Deze dienst kost normaal € 3,99 per maand of € 39,99 per jaar. Hierdoor worden er veel extra functies toegevoegd, bijvoorbeeld:

 • Melding met afbeeldingspreviews (vind ik erg handig…)
 • Meldingen van personen
 • Pakketmeldingen
 • Een handige tijdlijn voor gebeurtenissen
 • Nog veel meer…

Alhoewel het optioneel is, wil je dit eigenlijk wel bij deze (dure) slimme deurbel. Dus als je de Ring Battery Videodeurbel Pro aanschaft, moet je ook rekening houden met nog zo’n € 40 per jaar.

Ring-abonnement is niet verplicht, maar…

Wel heel erg wenselijk. Als je een dergelijke, uitgebreide deurbel koopt, wil je ook optimaal gebruik maken van alle functies. Daar heb je Ring Protect voor nodig.

Ring deurbel zonder cover

De Ring-app en meldingen

De afgelopen jaren heeft Ring de app (Android en iOS) flink verbeterd. Elke keer als ik een Ring-product gebruikt – en dat is steeds vaker – dan ben ik blij als ik de app kan openen. Er zijn veel mogelijkheden, de navigatie werkt relatief snel en de instellingen zijn uitgebreid.

Dit maakt de Ring-app tot een bijzonder prettige app. Daarbij opgeteld werken ook voor de Ring deurbel Pro de meldingen weer bijzonder snel. Na het aanbellen, komt de melding vrijwel direct op de smartphone en de gekoppelde Chime aan. Dit is – in mijn geval – sneller dan bijvoorbeeld de Nest– of Eufy-deurbel.

Al met al ben ik dus (nog steeds) erg tevreden met de Ring-app en de snelheid van de meldingen.

Ring deurbel aan mijn voordeur

Conclusie

De Ring Battery VideoDoorbell Pro is een prijzige deurbel, maar is daarmee ook erg compleet. Een goede videokwaliteit, zeer goed werkende app en meldingen die praktisch realtime binnenkomen. Ook functies als de 3D-detectie en het vogelperspectief werken relatief goed.

Wil je alles uit deze prijzige deurbel halen, dan dien je wel een Ring Protect-abonnement af te sluiten. Dit heb je wel nodig om echt alles uit de Ring Battery VideoDoorbell Plus te halen.

Wil je echt de beste Ring-deurbel van dit moment, dan is de Pro absoluut de enige juiste keuze. Wil je een net iets vriendelijker model voor je portemonnee, dan is de Battery Plus ook een goede optie. Lees mijn review van de Ring Battery VideoDoorbell Plus hier.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: