Ring abonnement: dit is de enige reden om het af te sluiten

Geschreven door

Ruud Caris

Ring abonnement

Laatste update:

2

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Je hebt een product van Ring aangeschaft, zoals bijvoorbeeld een Ring deurbel, camera of een alarmsysteem. Maar heb je dan ook een Ring abonnement nodig? En wat zijn de kosten hiervan? Dat is precies wat ik dit artikel uitleg, alles over de kosten van Ring Protect, maar ook de mogelijkheden.

Een videodeurbel voor aan of bij de voordeur is om verschillende redenen heel handig. Ten eerste beveilig je er voor voordeur mee, omdat je altijd ziet wat daar gebeurt.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Mogelijk schrikt het inbrekers af of anders wel de mensen die een pakket dat op de deurmat staat, ongeoorloofd proberen mee te nemen.

Bekijk ook onze favoriete slimme deurbel

Ring abonnement

Daarnaast ben je – volgens de reclame – “altijd thuis”. Wanneer iemand aanbelt, dan kun je diegene te woord staan. Je vertelt hem of haar dat je er bijna bent, dat ze het pakketje kunnen neerzetten of dat ze even moeten wachten. Kortom, een slimme deurbel misstaat niet anno nu.

Ring abonnement – opties en mogelijkheden

Zelf gebruik ik al jaren Ring-producten en in de meeste gevallen met een abonnement op Ring Protect. Hieronder deel ik alle details, de voor- en nadelen van deze betaalde dienst als toevoeging aan de producten van Ring.

Er zijn twee verschillende Ring abonnementen beschikbaar, die elk hun eigen kenmerken en mogelijkheden hebben. Uiteraard ook elk hun eigen prijs.

Maar wat kun je allemaal met Ring Protect abonnement, zoals deze abonnementsdienst door het bedrijf zelf genoemd wordt.

 • Beelden terugkijken – Je hebt de mogelijkheid om beelden terug te kijken. In totaal zullen jouw video’s 180 dagen opgeslagen worden op de servers van Ring. Dit is denk ik voor de meeste mensen al reden genoeg om voor een Ring abonnement te gaan.
 • Foto-functie – Hiermee wordt om de zoveel tijd een foto gemaakt met jouw camera of deurbel. Op deze manier heb je een hele tijdlijn met afbeeldingen, die je kunt terugvinden in de app.
 • Uitgebreide(re) meldingen – Toegang tot uitgebreidere meldingen, met bijvoorbeeld een preview van het beeld, direct in de notificatie
 • Extra garantie – Met een betaald abonnement op Ring krijg je een langere garantie op je apparaten.
 • Korting op volgende aankopen – Als je besluit het Ring-ecosysteem uit te breiden, dan krijg je 10% extra korting op je aankopen in de officiële shop.

Ook de gratis versie van Ring heeft natuurlijk de nodige mogelijkheden, waaronder alle basis-functies zoals de bewegingsmeldingen, live videobeelden en tweerichtingsspraak. Hiermee kun je goed uit de voeten, alleen beelden terugkijken is helaas niet mogelijk.

Er zijn twee verschillende abonnementen, Ring Protect Basic en Ring Protect Plus. Deze hebben beide eigen kenmerken en mogelijkheden. Hieronder een overzicht van alle Ring Protect abonnementen.

Ring deurbel met en zonder abonnementGratisBasic*Plus**
Bewegingsmeldingen
Live videobeelden
Tweerichtingsspraak
Diefstalbeveiliging
Videogeschiedenis (180 dagen)
Aantal apparaten11alle
Foto functie
Extra garantie
Korting op aankopen via Ring.com
* Basic abonnement kost € 3,99/maand of € 39,99/jaar – 1 apparaat
** Plus abonnement kost € 10/maand of € 100/jaar – volledige huis

????Goed om te weten: standaard worden beelden 30 dagen opgeslagen, maar je hebt de optie dit te verlengen tot 180 dagen.

Ring protect abonnement kosten

Als je besluit een Ring abonnement af te sluiten, dan zijn er twee mogelijkheden:

 • Ring Protect Basic – Extra functies ten opzichte van gratis, maar je bent wel beperkt in het aantal apparaten. Heb je meer dan één product van de fabrikant, dan is dit eigenlijk al geen goede keuze meer over het algemeen.
 • Ring Protect Plus – Het meest uitgebreide abonnement, met alle functies mogelijkheden en dat voor al jouw apparaten. Kies dit Ring abonnement als je meerdere producten van het merk in huis hebt.

De kosten voor Ring Basic en Plus zijn respectievelijk € 3,99 en € 10 per maand en € 39,99 en € 100 per jaar. Zoals je ziet, is een jaarabonnement voordeliger.

Bij aanschaf van een nieuw product, krijg je altijd één maand gratis om te proberen of deze extra opties iets voor jou zijn. Hieronder nogmaals de prijs in een overzicht

Per maandPer jaar
Ring Protect Basic€ 3,99€ 39,9
Ring Protect Plus€ 10€ 100

???? Het wijzigen van jouw Ring betaalmethode kan niet in de app, dit dien je in de browser te doen

Betaalmethode

Om je abonnement af te sluiten, heb je de keuze uit twee betaalmethodes in Nederland. Creditcard en automatische incasso.

Om je betaalmethode te wijzigen, verifiëren of toe te voegen volg je onderstaande stappen.

1. Ga naar Ring.com en klik rechtsboven op inloggen

2. Kies vervolgens voor Account > Account beheren (of klik op deze link)

Ring abonnement - Account beheren
Ring account beheren

3. Kies hier vervolgens voor betaalmethode.

In het volgende scherm kun je dan kiezen om een betaalmethode te bewerken of toe te voegen. Dat ziet er dan zo uit.

Creditcard
Ring abonnement betaalmethode sepa incasso
Incasso

Als je deze gegevens hebt ingevuld/aangepast, wordt de volgende abonnementsperiode op deze manier verwerkt.

Ring deurbel zonder abonnement

Een groot nadeel van een Ring deurbel is dat je een abonnement nodig hebt om alles uit het apparaat te halen. Een Ring deurbel zonder abonnement gebruiken lukt onderaan de streep wel, maar uiteindelijk kom je dan wat dingen tekort. Wat zijn precies de voor- en nadelen?

Het grootste voordeel van een Ring deurbel zonder abonnement gebruiken is dat de bel niet geheel nutteloos is. Mensen kunnen aanbellen en je kunt ze gewoon te woord staan via de app. Je ziet via de live feed wie er aanbelt en praat met hen via de aanwezige microfoons en speakers.

Lees ook: Beste videodeurbel zonder abonnement

Daar tegenover staat dat wanneer je geen abonnement afneemt (à vier euro per maand per bel of camera), je geen opnames kunt opslaan voor later. En omdat dat niet kan, kun je die beelden ook niet met derden delen. Denk je dit niet te hoeven doen, dan heb je dus geen abonnement nodig.

Zo kleven er nog meer nadelen aan een Ring deurbel zonder abonnement. De camera in de deurbel maakt namelijk ook geen opnamen wanneer er beweging geregistreerd wordt. Wel krijg je een melding van beweging op je smartphone, die je doorstuurt naar de live feed binnen de app.

Bij een Ring zonder abonnement, zul je vooral de videogeschiedenis gaan missen. Je kunt simpelweg geen beelden terugkijken.

Toch best een goede optie

Ondanks de nadelen die bestaan wanneer je de Ring deurbel zonder abonnement gebruikt, wordt dit merk toch gezien als marktleider binnen het segment van slimme deurbellen. Dat komt door slimme functies als bewegingsdetectie, maar ook door het alarm dat je eromheen kunt bouwen.

Naast slimme deurbellen biedt Ring namelijk ook een geheel pakket aan waarin allerlei apparaten zitten die helpen bij het beveiligen van je huis. Denk dan aan raam- en deursensoren, bewegingsmelders en een keypad waarmee je het alarm in- en uitschakelt.

Bovendien kunnen de slimme deurbellen en het alarmsysteem van het bedrijf op elkaar reageren. Heb je nog een andere camera van Ring in huis staan, dan begint die met opnemen, zodra er een deur of raam opengaat wanneer dat niet de bedoeling is. Je moet alles dan wel even goed instellen.

???? De enige echte goede reden om een Ring abonnement af te sluiten is de mogelijkheid om beelden 180 dagen terug te kijken.

Verder is het zo dat Ring een fijne connectie heeft met Alexa van Amazon. Amazon is namelijk het moederbedrijf van Ring. Helaas betekent dit ook dat de Google Assistent en Apple Homekit minder goed tot helemaal niet ondersteund worden. Dat is vooral voor Nederlanders slecht nieuws.

Op moment van schrijven spreekt Alexa namelijk nog geen Nederlands. De Google Assistent en Siri doen dat uiteraard wel, waardoor die systemen veel meer populariteit genieten in de Benelux. Achter de schermen werkt Amazon aan de Nederlandse taal voor Alexa, dat gelukkig wel.

Ring abonnement omzeilen?

Wil je een Ring abonnement omzeilen, dan moet ik je helaas teleurstellen. Voor zover mij bekend is het niet mogelijk dit te gebruiken zonder ervoor te betalen.

Dat zou natuurlijk ook vreemd zijn, als Ring haar abonnements-dienst zomaar zou weggeven. Toch zijn er veel mensen die willen weten of een Ring abonnement omzeilen mogelijk is.

Maar bekijk het ook eens van de andere kant: Ring biedt hierbij wel een dienst aan die voor jou waarde heeft. Er wordt ook een gratis versie aangeboden, die natuurlijk wat beperkt is, maar nog steeds een aantal (basis) mogelijkheden heeft.

Uiteraard kun je helemaal zelf kiezen of een Ring abonnement iets voor jou is.

Slimme deurbel zonder abonnement

Er is ook veel keuze als het gaat om een slimme deurbel zonder abonnement. Er zijn steeds meer aanbieders die de mogelijkheid geven om de beelden lokaal op te slaan.

Dit lokaal opslaan kan op twee manieren: op een ingebouwde SD-kaart of via een externe hub. Dit laatste is natuurlijk iets minder gevoelig, omdat deze hub vaak binnen staat en dus lastiger mee te nemen is.

We hebben een uitgebreid artikel gemaakt over een slimme deurbel zonder abonnement, waar je allerlei info vindt en de beste keuze!

Onze favoriete slimme deurbel zonder abonnement: de Eufy video deurbel.

Eufy slimme deurbel

Eufy video doorbell Deurbel ZONDER ABONNEMENT

Beste keuze deurbel zonder abonnement
Lokale opslag
Bijzonder goede app en veel mogelijkheden
Onze favoriet voor een deurbel zonder abonnement!

Keuze in overvloed

Ring biedt meer dan genoeg opties aan als het om slimme deurbellen gaat. Hieronder volgt een overzicht van beschikbare modellen. Het gaat om modellen die op een accu werken en modellen die je aansluit op de bedrading voor je huidige deurbel.

Bekijk alle Ring deurbellen (incl. aanbiedingen)

 • Ring Doorbell
 • Ring Doorbell 3
 • Ring Doorbell 3 Plus
 • Ring Doorbell 4
 • Ring Wired Video Doorbell
 • Ring Video Doorbell Pro
 • Ring Video Doorbell Pro 2
 • Ring Video Doorbell Elite

Alternatieven voor Ring deurbel zonder abonnement

Er bestaan gelukkig veel partijen die een alternatief aanbieden voor de Ring deurbel zonder abonnement. Die apparaten hebben niet per se een extra abonnement nodig om alles uit de hardware te halen. Je koopt dus een product dat volledig is en werkt hoe je dat in gedachten hebt.

Denk bijvoorbeeld aan de Eufy Video Doorbell 2k. Dit biedt een hoge beeldresolutie aan, waardoor opgenomen beelden en de live feed zeer scherp zijn. Eufy levert het model met een chime, waardoor je hem dus overal in huis hoort. En nog mooier: je hebt hier géén abonnement voor nodig!

Ben je op zoek naar een bel die heel fijn werkt met de Google Assistent? Denk dan aan de Google Nest deurbel. Los van die fijne integraties kan de deurbel ook geautomatiseerde berichten laten horen na het aanbellen en laten weten wanneer er een pakketje voor de deur ligt.

De Arlo Video Doorbell is tevens een goede optie. Deze deurbel is ook relatief betaalbaar, wat natuurlijk al een pré is. Ondanks de lage prijs, zijn er redelijk veel features aanwezig. Denk dan aan HDR-ondersteuning, bewegingsdetectie, nachtvisie en een proefabonnement voor cloudopslag.

Wil je meer lezen over wifi-deurbellen in het algemeen? In dit artikel behandelen we algemene tips en dingen waar je aan moet denken. Heb je al een Ring deurbel en loop je tegen problemen aan? Dan kan dit artikel je wellicht uit de brand helpen.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Ring abonnement: dit is de enige reden om het af te sluiten”

Plaats een reactie

Delen via: