LSC Smart Connect: wat is het en moet je dit kopen?

Slimme verlichting Action

Een smarthome creëren is verre van goedkoop. Sterker nog. Soms betaal je voor een lamp of sensor al meer dan 40 euro. Zoals altijd verschijnt daar dan snel een goedkoper alternatief voor: de LSC Smart Connect productlijn. Maar welke producten heb je, wat kun je ermee en waar kun je het kopen?

Wat is LSC Smart Connect

LSC Smart Connect is een verzamelnaam voor de goedkope slimme apparaten. Hoewel het assortiment van LSC Smart Connect in het begin nog niet zo uitgebreid was, timmeren ze inmiddels aardig aan de weg.

Met zo’n vaart is het niet gek dat steeds meer mensen op zoek gaan naar de producten. Met name vanwege de prijs. Voor sommige slimme lampen van LSC Smart Connect betaal je namelijk net zoveel als een ‘domme’ ledlamp van Philips. Tja, de keuze is dan snel gemaakt natuurlijk.

In dit artikel lees je meer over de producten van LSC Smart Connect en kom je erachter waarom je deze prodcuten wel of niet moet kopen voor bij jou thuis.

Producten LSC Smart Connect

Zoals ik al zei is het productaanbod van LSC Smart Connect behoorlijk uitgebreid. Hieronder een opsomming van enkele leuke opties.

LSC Smart Connect slimme stekker (ca. € 7,50)

Heb je geen tijd, zin of geld om je hele huis om te toveren in een smarthome? Dan kun je apparaten ook slim maken bij de aansluiting. Met de LSC SMart connect slimme stekker plug je een bestaand apparaat in je huis in de stekker voordat je die in het stopcontact steekt. Vervolgens kun je met één druk op de digitale knop de stroom afsluiten.

Handig als je op vakantie gaat en even wil laten lijken dat je thuis bent. Of sluit er sta lampen op aan om die in één keer uit te kunnen schakelen. De slimme stekker van LSC werkt op 2,4GHz wifi en je bedient ‘m met je telefoon, afstandsbediening of slimme speaker.

LSC plafondlamp (ca. € 15,00 )

De LSC smart connect slimme plafonniere is een populaire lamp en dat is niet voor niets. De lamp heeft maar liefst 1400 lumen dankzij de 20 Watt ledlamp. Dit is behoorlijk Watt (ha-ha) omdat normale ledlampen zo’n 600-900 lumen genereren. Deze lamp is dus voldoende voor een middelgrote kamer.

Vooral leuk is de mogelijkheid om de plafonniere van kleur of lichtintensiteit te veranderen. Daarmee kun je via de app op ieder moment van de dag een andere sfeer in je kamer creëren. De LSC slimme plafonniere werkt op 2,4GHz Wifi.

Lees ook: slimme verlichting action: info & 3 goedkope alternatieven

LSC Smart Connect led strip

Vijf meter aan gekleurde lampjes. Dat is dé manier om je huis een gekleurde make-over te geven. Je kunt ervoor kiezen om de lampen één van de 16 miljoen kleuren mee te geven, of je kunt kiezen voor (warm) wit. Ook de lichtintensiteit pas je eenvoudig aan.

De bediening van deze multicolor ledlamp is via de app of via een afstandsbediening.

LSC Smart connect slimme sirene

Met 110 decibel is de LSC Smart Connect sirene een goede hulp om de situatie in huis veiliger te houden. Je kunt hem los gebruiken, maar wellicht nog beter in combinatie met de deursensor en bewegingsmelder. Hierdoor kun je een gesloten beveiligingssysteem creëren waardoor het alarm afgaat bij ongeplande bewegingen in huis.

Het alarm werkt overigens ook met de LSC Smart Connect lampen. Omdat ze allemaal op 2,4Ghz werken sluit je ze eenvoudig op elkaar aan in de app.

LSC Smart Connect slimme multicolor led lamp

Zoek je een tof peertje als lamp? Dan is de LSC Smart Connect slimme multicolor led lamp een goede. Ik heb zelf de spotjes van deze variant en ik kan je zeggen dat ik er tevreden over ben. Let wel op dat de felheid van het licht aanzienlijk afneemt als je kleurlicht wilt. De warme en blauwe witte kleuren zijn het felst.

De lamp heeft maximaal 806 lumen, wat prima is zodra je de lamp op zijn felst zet. Je kunt hem eenvoudig bedienen met je smartphone in de LSC Smart Connect app.

Overige populaire producten zijn de deursensor van LSC Smart Connect en de bewegingsmelder. Omdat het assortiment van LSC Smart Connect regelmatig wordt uitgebreid is het verstandig om ook even op de website van Action te kijken. LSC Smart Connect is namelijk een merk dat onder Action valt.

Lees ook: draadloze deurbel Action: dit zijn de opties voor 2021 (+ alternatieven)

LSC Smart Connect bij Action

Dé plek waar je LSC Smart connect het best kunt kopen is bij Action. LSC Smart Connect is namelijk een ‘huis’merk van Action. Naast de Smart Connect producten zijn er ook nog ‘domme’ LSC producten bij Action te vinden, zoals deursensoren of andere lampen.

Action heeft in principe in alle winkels hetzelfde assortiment, dus ook LSC Smart Connect is zeer waarschijnlijk bij jou in de buurt te krijgen. Let wel op, zeker als er een aanbieding is. Het schap met LSC Smart Connect is anders zó leeg dat je de echo van je eigen teleurstelling erin hoort weergalmen.

LSC Smart Connect bij Lidl of Hema?

Helaas. Lidl-fans kunnen LSC Smart Connect niet bij Lidl kopen. De Lidl heeft namelijk zijn eigen huismerk met slimme apparaten, genaamd Lidl Smart Home. Voor LSC zal je dus echt even naar de Action moeten gaan.

Hetzelfde geldt voor de Hema. Ondanks dat het lijkt alsof we het hier over dezelfde producten hebben, voorzien van een ander label, blijkt dat toch niet te zijn. Net als Lidl Smart Home, LSC Smart Connect van Action draait ook Hema Smart Home op besturingssysteem Tuya.

Ook is het assortiment redelijk hetzelfde. Hema Smart Home is alleen twee keer zo duur. De vraag is of je dat ook terugziet in de producten.

LSC Smart Connect afstandsbediening

Sommige apparaten van LSC Smart Connect zijn te bedienen met een afstandsbediening. Die is alleen niet standaard meegeleverd met de producten. Waarschijnlijk heeft dit vooral te maken met het feit dat je bij alle LSC-apparaten ook je app kunt gebruiken via de 2,4Ghz wifi-verbinding.

De afstandsbediening kun je wel kopen. Maar hoe werkt die installatie eigenlijk? Aangezien de handleiding van LSC niet bepaald gebruiksvriendelijk is?

Stap 1: Installeer het product waarvoor je de afstandsbediening wilt gebruiken. Dat doe je door in de LSC Smart Connect App te zoeken naar je product.
Stap 2: Stop de batterijen in de afstandsbediening
Stap 3: Zet je slimme lamp aan.
Stap 4: Houd de afstandsbediening dicht bij het in te stellen product en zet de schakelaar van de lamp aan en uit.
Stap 5: Houd de knop ‘on’ op de afstandsbediening 10 seconden ingedrukt.
Stap 6: wacht tot het blauwe lampje op de afstandsbediening knippert en vervolgens ook je lamp.

De lamp is nu ingesteld.

LSC Smart Connect App

De ‘control room’ van jouw LSC Smart Home bevindt zich in de LSC Smart Connect App. Je vindt hier alle producten die je met je telefoon kunt koppen en kunt hier ook direct de instellingen van die apparaten wijzigen.

Je vindt de LSC app in de PlayStore en in de AppStore.

Hieronder een screenshot van mijn app. Ik heb hier de drie LSC Smart Connect spotjes binnen één lamp. In de app kun je de lampen aan en uit zetten, maar ook kamers creëren. Ik moet zeggen dat het heerlijk is dat ik vanuit bed de lampen kan dimmen als ik voor bed nog even lees. Vervolgens druk ik drie keer op het uitknopje en is het licht uit. Ideaal.

Je kunt ook tijdschema’s invullen. De lampen gaan dan iedere dag (of welke dagen jij dat wilt) om een bepaald tijdstip aan. Helaas heb ik nog geen manier gevonden om een soort Wake Up light te creëren hiermee. je kunt wel in fases werken. Dus dan wordt het licht elke 5 minuten 20% feller bijvoorbeeld.

Het is leuk speelgoed. Zeker voor deze prijs.

LSC integraties

LSC kun je in principe integreren met een aantal andere slimme domotica systemen. Ze zijn niet allemaal even makkelijk, maar hieronder kort je opties opgesomd.

LSC Smart en Domoticz

We beginnen met de moeilijkste optie, maar als je zelf gebruikmaakt van Domotics vind je dit ongetwijfeld een relevante vraag. Er zijn vier manieren om LSC met Domoticz te koppelen.

  • Een Tuya plugin gebruiken voor Domotics
  • De lamp slopen door een software update te doen via een serial connectie.
  • De software draadloos (over the air) vervangen en toevoegen aan Domoticz.

Hier lees je alles over die laatste optie.

LSC Smart Connect en Google Home

Wellicht de meest gewilde koppeling: LSC en Google Home. Zorg eerst dat je de lampen of slimme stekkers eerst hebt geïnstalleerd via de LSC Smart Connect app. Vervolgens kun je de apparaten in de Google Home app vinden en koppelen. Let wel op dat je niet zoekt naar LSC Smart App in de lijst met apparaten en accounts. Zoek gewoon even naar Tuya en je hebt hem te pakken.

LSC Smart Connect en Hue

Omdat Hue en LSC allebei op een andere manier communiceren (Zigbee en wifi) moet er nog een derde tussenbeiden komen om te kunnen functioneren. Dat betekent dat LSC en Hue alleen samen kunnen werken door middel van IFTTT (If This Then That).

Dat zorgt er gelijk voor dat de mogelijkheden beperkt worden. Heb je de mogelijkheid om LSC met Google Home te koppelen, dan houd je daar meer mogelijkheden en meer plezier mee over. Al is het dus wel mogelijk om Hue en LSC te koppelen.


Heb jij al LSC Smart Connect producten gekocht? Wat zijn jouw bevindingen of vragen over deze goedkope slimme apparatuur? Laat het ons horen!

close

Smarthome van je dromen creëren?

Gratis nieuwsbrief bomvol tips, tricks & de beste deals! Al 3.300 mensen gingen je voor.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Smarthomefans
Logo
Shopping cart