LSC camera van Action: kopen of beter niet?

Geschreven door

Randy

LSC camera

Laatste update:

1

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

LSC Smart Connect is het smarthome merk van de Action. In dit artikel nemen we de beveiligingscamera’s uit het assortiment onder de loep. Kun je met deze relatief goedkope camera’s je eigendommen goed bewaken?

LSC: het bedrijf

LSC Smart Connect is een bekend merk voor smart home producten is gebouwd op het Tuya-platform. De producten van LSC worden voornamelijk verkocht door de Action.

Het merk biedt onder andere slimme lampen, stekkers en thermostaten aan. Door de samenwerking met Action bereikt LSC Smart Connect een breed publiek en zijn slimme producten toegankelijk gemaakt voor een grote groep mensen. Het merk staat vooral bekend vanwege zijn scherpe prijzen.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Het bedrijf biedt niet alleen smarthome producten aan, maar ondersteunt ook ontwikkelaars en fabrikanten bij het ontwikkelen van hun eigen slimme apparaten. Hiervoor wordt de technologie van Tuya gebruikt, maar wordt het product verkocht onder een andere naam.

LSC Smart Connect camera

LSC Camera: de modellen

Er zijn drie camera’s te koop van LSC Smart Connect bij de Action:

 • LSC Smart Connect Indoor IP-camera: kies deze camera als je een oogje in het zeil wil houden in een ruimte binnenshuis.
 • LSC Smart Connect draaibare camera: deze binnencamera heeft een bredere kijkhoek omdat hij horizontaal en verticaal kan bewegen.
 • LSC Smart Connect Outdoor IP-camera: deze camera voor buiten bewaakt je tuin, volière of tuinhuisje.
Bottom Line
Pros
LSC Smart Connect Indoor IP-camera
Verkrijgbaar bij
Bekijk prijs
Nachtzicht
Bewegingsdetectie
Videoresolutie
1024 x 1024 pixels

Kijkhoek
180 °


Bedraad
Ja

Accu
Nee

Geschikt voor buiten
Nee

Nachtzicht
Ja

Bewegingsdetectie
Ja

Tweerichtingsspraak
Ja

Opslag
Lokaal via SD-kaart

Verkrijgbaar in kleur
Wit
LSC camera binnen
LSC Smart Connect draaibare camera
Verkrijgbaar bij
Bekijk prijs
Bewegende camera, bredere kijkhoek
Werkt op stroom én accu
Nachtzicht
Bewegingsdetectie
Videoresolutie
Full HD (1080p)

Kijkhoek
Tot 355 ° draaibaar
Kantelt tot 180 °

Bedraad
Ja

Accu
Nee

Geschikt voor buiten
Nee

Nachtzicht
Ja

Bewegingsdetectie
Ja

Tweerichtingsspraak
Ja

Opslag
Lokaal via SD-kaart

Verkrijgbaar in kleur
Wit
LSC outdoor
LSC Smart Connect Outdoor IP-camera
Verkrijgbaar bij
Bekijk prijs
Geschikt voor buiten
Nachtzicht
Bewegingsdetectie
Videoresolutie
1024 x 1080 pixels

Kijkhoek
100 °

Bedraad
Ja

Accu
Nee

Geschikt voor buiten
Ja

Nachtzicht
Ja

Bewegingsdetectie
Ja

Tweerichtingsspraak
Ja

Opslag
Lokaal via SD-kaart

Verkrijgbaar in kleur
Wit

LSC beveiligingscamera: kopen of beter niet?

De camera’s van LSC Smart Connect hebben de volgende functionaliteiten:

 • Real-time videostream: vanaf elke plek en elk moment je camerabeeld bekijken via de app.
 • Bewegingsdetectie: loopt er iemand door het camerabeeld? Dan krijg je een melding via de app.
 • Nachtzicht: de camera heeft infraroodsensors waardoor je ook in het donker nog wat kunt zien.
 • Opslag: je beelden kun je lokaal opslaan op een microSD-kaartje van maximaal 128GB.

Leuk, al die mogelijkheden! Kleven er dan echt geen nadelen aan deze camera’s? Je zou een paar punten als nadelig kunnen ervaren. Ik zet die even voor je op een rijtje:

 • De camera’s werken alleen op 2.4Ghz WiFi-signaal en niet op 5GHz. De meeste WiFi-routers hebben een optie om in beide frequenties uit te zenden, dus dat is meestal geen probleem.
 • Er is geen ondersteuning voor slimme assistenten zoals Google Home, Amazon Alexa of Apple Homekit.
 • De app is niet altijd even stabiel, blijkt uit gebruikersreviews
LSC camera

LSC camera batterij of bedraad

Je hebt waarschijnlijk al een plek op het oog die je wil bewaken met een camera. Het is voor de aankoop slim om jezelf de vraag te stellen: is er een stopcontact in de buurt?

De camera’s van LSC Smart Connect hebben namelijk altijd een stopcontact nodig. Binnen is dat vaak al een probleem, maar buiten al helemaal. Kijk of bij de beoogde positie voor de camera een stopcontact in de buurt is of installeer deze anders. Een andere optie is kiezen voor een duurdere camera op accu, bijvoorbeeld van Ring.

LSC camera buiten

Zoek je een camera voor buiten om bijvoorbeeld beelden van je tuin, konijnenhok of vijver te maken? Niet elke camera van LSC Smart Connect is daarvoor geschikt.

De LSC Smart Connect Outdoor IP camera is enige slimme buitencamera die je bij de Action kunt kopen. De camera heeft een IP65-waarde. Dat houdt in dat de camera waterdicht is en prima functioneert na een flinke plensbui. Ook kan de camera tegen een strenge winter of hete zomer.

Daarnaast heeft de camera zicht tot maximaal 8 meter als het donker is. Je kunt de prestaties optimaliseren door een lamp met bewegingssensor bij de camera te hangen. Door dit licht wordt het beeld nog beter.

LSC camera binnen

De LSC Smart Connect Indoor IP Camera en de draaibare camera zijn beide geschikt voor normaal gebruik in huis, club- of verenigingslokaal, bedrijf of kantoor.

Het verschil tussen de camera’s is de toevoeging die de draaibare camera biedt. Doordat de camera verticaal en horizontaal kan bewegen kan de camera een veel groter deel van de ruimte in de gaten houden.

LSC camera binnen

LSC: abonnement nodig?

Je hebt in tegenstelling tot andere bekende aanbieders van slimme camera’s geen abonnement nodig bij LSC Smart Connect. De beelden worden lokaal opgeslagen in de camera op een MicroSD-kaartje van maximaal 128GB. Deze zit er niet standaard bij en moet je zelf kopen.

Het is wel mogelijk om een cloud abonnement af te sluiten. Je moet dan wel de Tuya-app gebruiken. De camera’s van LSC Smart Connect werken ook met de Tuya-app, omdat dit bedrijf de camera’s heeft gebouwd. Je kunt de camera op dezelfde manier koppelen als in de app van LCS Smart Connect.

LSC camera & slimme assistenten

Oké, ik had hier een heel mooi verhaaltje kunnen schrijven over de LSC-camera’s en de fantastische integratiemogelijkheden met slimme assistenten. Helaas kan ik het kort houden: de camera’s van LSC Smart Connect bieden geen ondersteuning voor Google Home, Amazon Alexa of Apple Homekit.

Is dit echt een must voor je, dan raad ik je aan om te kijken naar andere slimme bewakingscamera’s. Kijk daarvoor eens bij ons overzicht van slimme beveiligingscamera’s.

Alle LSC camera’s op een rij

Er zijn dus een aantal verschillende camera’s bij de Action verkrijgbaar. Hieronder een overzicht van deze beveiligings-camera’s van LSC Smart Connect, voor buiten en binnen.

Beste keuze

LSC Smart Connect Camera Indoor

★★★★★

(bekijk reviews)

Eenvoudige installatie
Bewegingsdetectie
Betaalbaar
Infrarood sensor
Brede kijkhoek
Werkt alleen op 2,4 GHz
Heeft stopcontact nodig

Een groot voordeel van de LSC Smart Connect Indoor IP-camera is dat deze makkelijk te installeren is. Je kunt de camera aansluiten op je Wi-Fi-netwerk en deze bedienen via de bijbehorende app op je smartphone. Daarnaast beschikt de camera over een groothoeklens die een kijkhoek van 180 graden biedt. Hierdoor kun je een groot deel van de ruimte in de gaten houden.

Een ander voordeel van deze camera is de betaalbare prijs. Het is namelijk een van de meest betaalbare beveiligingscamera’s op de markt. Een nadeel van de LSC Smart Connect Indoor IP-camera is dat je wel een stopcontact in de buurt nodig hebt. Daarnaast is het niet mogelijk om de camera te draaien of te kantelen via de app.

De LSC Smart Connect Indoor IP-camera is een prima keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare beveiligingscamera. Als je op zoek bent naar een camera die gemakkelijk te installeren is om je huis in de gaten te houden, dan is de LSC Smart Connect Indoor IP-camera zeker het overwegen waard.

Outdoor

LSC Smart Connect Outdoor camera

★★★★★

(bekijk reviews)

Nachtzicht door infraroodsensor
Betaalbaar
Eenvoudige installatie
Werkt alleen op 2,4Ghz WiFi-signaal
Beperkte kijkhoek (100 graden)

De LSC Smart Connect Outdoor IP-camera is bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. De camera is waterdicht en kan de Nederlandse hitte en vrieskou aan.

De camera beschikt over een infraroodfunctie, waardoor je ook ’s nachts goed beeld hebt. Uiteraard heeft de LSC Smart Connect Outdoor IP-camera een opnamefunctie, zodat je de beelden kunt opnemen en later terug kunt kijken.

Een nadeel van de LSC Smart Connect Outdoor IP-camera is dat de installatie iets ingewikkelder is. Je hebt een oppervlak nodig om de camera te bevestigen en ook een stroombron in de buurt.

Als je je eigendommen buiten wilt beschermen en je huis veiliger wilt maken, dan is deze camera zeker de moeite waard.

Draaibaar

LSC Smart Connect draaibare camera

★★★★★

(bekijk reviews)

Zeer brede kijkhoek, verticaal en horizontaal draaibaar
Makkelijk te installeren
Betaalbaar
Melding via app bij bewegingsdetectie
Werkt alleen op 2,4Ghz WiFi-signaal

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het grote voordeel van de LSC Smart Connect draaibare camera is natuurlijk dat deze op afstand bedienbaar is via de bijbehorende app. Hiermee kun je de camera draaien en kantelen om een beter zicht te krijgen op de ruimte waarin hij is geplaatst. Ook beschikt de camera over een infraroodfunctie, waardoor hij ook in het donker goed presteert.

Een nadeel van de LSC Smart Connect draaibare camera is dat deze iets duurder is dan de LSC Smart Connect Indoor IP-camera. Bovendien kan de installatie iets ingewikkelder zijn, als je de camera op het plafond of aan de muur wil bevestigen in plaats van neerzetten. Vergeet niet dat je altijd een stopcontact in de buurt nodig hebt.

Ondanks deze nadelen is de LSC Smart Connect draaibare camera een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een beveiligingscamera met een grote kijkhoek.

LSC camera tips

Ben je overstag en ga je een LSC Smart Connect-camera kopen? Dan sluit ik dit artikel graag af met drie tips voor je nieuwe slimme camera:

 1. Plaats de camera op de juiste plek: de plaatsing van de Ring camera is cruciaal voor de prestaties. Plaats de camera op een plek waar het een duidelijk zicht heeft op de gebieden die je wilt bewaken.
 2. Stel bewegingsdetectie in: in de app activeer je makkelijk de bewegingsdetectie. Zo krijg je een melding als de camera een beweging waarneemt.
 3. Houd rekening met privacy: verdiep je in de regels voor het gebruik van camera’s op je eigen terrein, dat van anderen en de openbare ruimte.

Lees ook alles over:

 1. LSC Smart Connect: wat is het en moet je dit kopen?
 2. Smart Life-app
 3. LSC Smart Connect slimme voederbak
 4. LSC Smart Connect video deurbel
 5. Slimme stekker Action

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Randy is een enthousiaste gebruiker van slimme apparaten. Hij vertelt je graag over zijn kennis en ervaringen met smarthome en hoe je je leven ermee kunt verrijken.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “LSC camera van Action: kopen of beter niet?”

 1. LSC draaibare camera heeft video functie op SD kaart op te nemen.
  Leuk als beveiliging dag en nacht, maar de opname stopt zodra je de App op je mobiel afsluit en dat is niet de bedoeling.
  Weet iemand een oplossing?
  mvg Harrie

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: