Samsung SmartThings

Het smarthome platform waar je voor kiest bepaalt voor een groot deel welke slimme apparaten je in de toekomst gaat toevoegen aan je slimme woning.

Het Samsung SmartThings platform is één van de mogelijkheden die je hebt wanneer je aan de start staat van het creëren van je eigen smarthome. Maar na het aanschaffen van de Hub en het downloaden van de app, kun je er ook nog honderden apparaten op aansluiten.

Ben je benieuwd wat het Samsung SmartThings platform precies is, wat de voordelen zijn en welke apparaten je erop kunt aansluiten? Je leest het allemaal op deze pagina.


Samsung SmartThings Hub
Via: samsung.com

Wat is Samsung SmartThings?

Samsung SmartThings is het smarthome platform van Samsung. Het bedrijf heeft net als Apple, Amazon en Google geprobeerd om een platform te creëren waar je zoveel mogelijk apparaten op kunt aansluiten. Het Samsung SmartThings platform bestaat uit een smarthome hub en een app.

De slimme apparaten die je koopt, kun je door middel van de SmartThings Hub verbinden met de app, waarna je alle apparaten vanuit één plek kunt beheren. Dat gaat dus om apparaten zoals slimme thermostaten en slimme deurbellen of IP-camera’s.

Door een platform zoals Samsung SmartThings te gebruiken, wordt het gebruiken van je smarthome apparaten nog net iets leuker. Je kunt namelijk diverse Routines instellen, die getriggerd kunnen worden met slechts één druk op de knop. Kom je thuis van een hectische dag? Dan kun je dus binnen enkele seconden allerlei apparaten activeren, zonder dat je eerst een paar minuten bezig bent om alles zelf aan te zetten en in te stellen. Daarmee draagt Samsung SmartThings bij aan een eenvoudiger en misschien zelfs een leuker leven.

Spraakassistent

Samsung SmartThings heeft in tegenstelling tot Google, Apple en Amazon nog geen slimme speaker op de markt gebracht. Die speaker komt er mogelijk nog wel aan. Toch kun je nu ook al de spraakassistent van Samsung gebruiken. Die heet Bixby en kan een groot deel van je taken overnemen. Je gebruikt Bixby op je Samsung smartphone of op je Samsung tablet.

De spraakassistent Bixby is alleen nog niet zo ver ontwikkeld als Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Dat is dus wel iets waar je rekening mee moet houden wanneer je Samsung SmartThings als smarthome platform kiest.

Het is ook mogelijk om een spraakassistent van een ander bedrijf te gebruiken op het SmartThings platform, bijvoorbeeld Amazon Alexa. Hoewel je met zo’n spraakassistent wel enkele beperkingen hebt, kan het een uitkomst zijn wanneer je vaak gebruik wilt maken van een spraakassistent die ook echt weet waar je het over hebt wanneer je praat.

Samsung Smartthings Hub V3
Via: samsung.com

De 3 beste eigenschappen van Samsung SmartThings

Er zijn ca. 5 grote spelers die een smarthome platform aanbieden. Ieder van die platformen biedt overeenkomstige functies, maar soms ook net iets anders.. Daardoor kan het ene platform net iets beter bij je kan passen. Benieuwd waarom duizenden Nederlanders al een Samsung SmartThings platform in huis hebben? Hieronder vertel ik je over de drie beste eigenschappen van Samsung SmartThings.

Routines

Samsung SmartThings zorgt ervoor dat je slimme apparaten nog een stuk leuker worden. Dat doet het platform door het aanbieden van Routines. Dit zijn mogelijkheden om verschillende slimme apparaten aan elkaar te koppelen en vervolgens in een bepaalde volgorde aan of uit te laten gaan.

Die routines kun je labelen met een gesproken commando, waardoor je met slecht een ‘Alexa, activate romantic mode’ verschillende apparaten activeert. Je lampen dimmen dan bijvoorbeeld met 50%, de gordijnen gaan dicht en je favoriete playlist begint zachtjes op de achtergrond te spelen.

Dit soort routines kun je zelf maken. Het is uiteraard wel het leukst wanneer je meerdere apparaten hebt. Want hoewel het natuurlijk ook leuk is om alleen één lamp met je stem te bedienen, is een heel huis vol slimme apparaten bedienen wel héél erg leuk.


De Marketplace

Wanneer je meer uit je SmartThings hub en je slimme apparaten wilt halen, dan kun je in de SmartThings App naar de Marketplace gaan. Dit is een verzamelplek voor nieuwe commando’s, routines en SmartApps. Die SmartApps zijn kleine programma’s die aan de SmartThings App kunt toevoegen.

De SmartApps die downloadt zijn opdrachten die aan bepaalde slimme apparaten gegeven kunnen worden. Krijg je een nieuwe buitenlamp? Dan kun je bijvoorbeeld een SmartApp downloaden waarmee je de lamp op zo’n manier kunt instellen dat hijaltijd aan moet gaan wanneer jij binnen ca. 25 meter van je voordeur komt. Zo kom je nooit meer in het donker thuis. Dit is slechts één van de honderden voorbeelden van SmartApps. Voor ieder apparaat kun je namelijk verschillende SmartApps downloaden die je vervolgend koppelt binnen een Routine.


Gebruik je favoriete spraakassistent

Het is mogelijk om je Samsung SmartThings Hub te laten bedienen door je favoriete spraakassistent. Dat zijn dus Amazon Alexa, Google Assistant of Apple Siri. Door deze spraakassistenten te koppelen aan je hub krijg je eindeloze mogelijkheden.

Dat maakt het gebruik van de Samsung SmartThings Hub handig wanneer je nog geen keuze hebt gemaakt voor een smarthome platform. Let er wel op dat je altijd een slimme speaker nodig hebt van de spraakassistent die je wilt gaan gebruiken, bijvoorbeeld een Amazon Echo, waar Amazon Alexa al op is geïnstalleerd.

Je zult in dat geval dus altijd twee apparaten moeten kopen. Maar wanneer een kleine slimme speaker van Amazon of Google in de aanbieding is, betaal je er soms minder dan 40 euro voor. Heb je al veel slimme apparaten van Samsung, bijvoorbeeld een smart-TV of een smartphone? De uitbreiding naar een externe spraakassistent kan ervoor zorgen dat je al die apparaten voortaan met je stem bedient.

Het is wel belangrijk om te weten dat Samsung de mogelijkheden van een externe spraakassistent gedeeltelijk heeft ingeperkt. Individuele apparaten kun je bijna allemaal bedienen met Alexa, Google Assistant of Siri, maar de Routines hebben soms beperkingen, waardoor alleen bepaalde producten daarin opgenomen kunnen worden. Wil je veel apparaten aan elkaar koppelen in Routines, dan is het handig om even uit te zoeken welke apparaten die mogelijkheid nu hebben.

Samsung SmartThings Hub
Via: samsung.com

Welke apparaten kun je koppelen met Samsung SmartThings?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten dat Samsung enorm veel slimme apparaten heeft uitgebracht. Slimme koelkasten, slimme TV’s, smartphones en nog veel meer. De SmartThings Hub zorgt er uiteraard voor dat je de nieuwste generaties van die producten allemaal vanuit één plek kunt beheren. De Samsung SmartThings App.

Om te zien welke producten van Samsung je precies kunt verbinden met de SmartThings app, kun je de website van SmartThings bezoeken.

Slimme verlichting

Met slimme lampen kun je voor een redelijk voordelige prijs je hele huis omtoveren in plek waar magie de overhand lijkt te hebben. Met slechts één druk op de knop of een spraak commando verandert de hele sfeer in huis hoe jij dat wilt. Wanneer je bijvoorbeeld Samsung SmartThings en Hue koppelt, worden de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Er zijn zoveel verschillende instellingen en kleuren te kiezen, dat je ze nooit allemaal kunt proberen. Hieronder zie je voorbeelden van welke slimme verlichting met Samsung SmartThing kan samenwerken.

[wpsm_bigoffer post_id=”2464″]

[wpsm_bigoffer post_id=”2466″]

[wpsm_bigoffer post_id=”2494″]


IP-Camera

Een slimme camera zorgt ervoor dat je overal veilig naartoe kunt, zonder je zorgen te maken om thuis. Zelfs vanaf je vakantiebestemming kun je binnen een handomdraai zien dat je huis gewoon nog veilig is. Je kan dan bijvoorbeeld ook even checken of je slimme stekkers wel geactiveerd zijn om de lampen om 20:00 ’s avonds voor twee uur aan te zetten, om te simuleren dat je thuis bent.

Heb je jonge kinderen of huisdieren die tijdens een werkdag thuisblijven? Ook dan kun je heel eenvoudig even een oogje in het zeil houden om te zien of alles goed gaat. Hieronder zie je de IP-camera’s die sowieso met Samsung SmartThings gekoppeld kunnen worden.

[wpsm_bigoffer post_id=”2842″]

[wpsm_bigoffer post_id=”2840″]

[wpsm_bigoffer post_id=”2838″]

Slimme deurbel

Heb jij ook altijd het probleem dat je pakketjes geleverd worden wanneer je niet huis bent? Je bent niet de enige. Daarom is de slimme deurbel ook één van de meest populaire apparaten die je tegenwoordig kunt kopen. Je kunt via een microfoon praten tegen iemand die voor de deur staat, of zelf een boodschap achterlaten die wordt afgespeeld wanneer iemand op de deurbel drukt.

Zo mis je nooit meer wat, en kun je je pakketje gewoon bij de buren laten afleveren. Benieuwd welke deurbellen je onder andere met SmartThings kunt combineren? Hieronder zie je enkele voorbeelden.

[wpsm_bigoffer post_id=”1640″]

[wpsm_bigoffer post_id=”1635″]

[wpsm_bigoffer post_id=”2760″]


Waar kun je Samsung SmartThings kopen?

De slimme hub is in Nederland helaas nog maar zeer beperkt verkrijgbaar. Toch kun je de Samsung SmartThings Hub V3 in Nederland kopen, door hem te bestellen via de Duitse Amazon. Hieronder zie je een linkje naar het product en de goedkoopste prijs waar de Hub nu voor te koop is.

De verwachting is ook dat Samsung SmartThings naar Nederland komt, maar tot die tijd is het nog even nodig om de Hub op Amazon te bestellen.

[wpsm_bigoffer post_id=”2830″]


Hopelijk heb je door deze pagina een beter beeld gekregen van wat Samsung SmartThings inhoudt. Ben jij er al uit of dit smarthome platform voor jou de beste is? Dan bedien jij binnenkort wellicht al je slimme apparaten vanuit één centrale plek, en sta je aan de start van een volledig geautomatiseerde woning.