Action vernieuwt LSC-stekker en voegt handige functie toe

Geschreven door

Ruud Caris

LSC Smart Connect slimme stekker nieuwe versie Smarthomefans

Laatste update:

2

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Eén van de populairste slimme producten van de Action is de LSC Smart Connect stekker. Hiermee kun je apparaten op afstand aan- en uitzetten. Van deze slimme stekker is nu een nieuwe versie gelanceerd, waarbij er een nieuwe, handige functie is toegevoegd: het bijhouden van het energieverbruik.

Slimme stekker van de Action

De slimme stekker van de Action is te gebruiken om bijvoorbeeld een ‘oude’ lamp slim te maken. Deze kun je op bepaalde tijden aan- of uitzetten, maar ook programmeren en op afstand bedienen. Deze bijzonder betaalbare slimme stekker wordt al in vele huishoudens gebruikt.

Deze LSC-stekker heeft een nieuwe functie gekregen: het is namelijk mogelijk om het energieverbruik te meten. Als je deze dan met een lamp of ander apparaat verbruikt, kun je het stroomverbruik exact zien. Dit tipte Smarthomefans-lezer Eric ons. Hij stuurde ook van een aantal foto’s en screenshots zoals verderop in het artikel te zien.

Dit is geen nieuwe functie, onder andere de slimme stekker van Hombli en de HomeWizard Energy Socket doen dit al, maar niet voor de prijs die de Action hiervoor vraagt. Daarmee wordt LSC Smart Connect weer een beetje beter.

LSC Smart Connect slimme stekker - Action stekker
Oude versie van de LSC Smart Connect stekker
LSC Smart Connect slimme stekker nieuwe versie Smarthomefans
Nieuwe versie van de LSC Smart Connect stekker

Nieuwe mogelijkheden met deze ‘powermeter’

De nieuwe functie wordt ‘powermeter’ genoemd door de Action. Dat is natuurlijk ook precies wat er gebeurt: het meten van verbruik en de spanning.

Dit brengt natuurlijk nieuwe mogelijkheden binnen de app met zich mee. Hierbij wordt nu het stroomverbruik per periode weergegeven.

💡 Handig om te gebruiken voor…?

Een aantal toepassingen voor deze functie:

  • Stroomverbruik van specifieke apparaten meten en bekijken.
  • Sluipverbruik opsporen: welke apparaten gebruiken stroom als dit niet de bedoeling is.
  • Het standby-verbruik van bijvoorbeeld je tv bekijken.

Het daadwerkelijke verbruik zie je binnen de app. Op onderstaande screenshots kun je zien hoe dit er ongeveer gaat uitzien binnen de LSC-app.

Hier zie je dus het verbruik per periode (dag of maand), maar ook gegevens als bijvoorbeeld de huidige spanning wordt hier weergegeven. Dit voegt een extra, vooral handige functie toe aan deze goedkope slimme stekker.

Prijs en beschikbaarheid

De vernieuwde LSC stekker is te koop in de winkel, maar ook online te bestellen. De prijs is niet veranderd: per stekker betaal je nog steeds € 7,99. Goed om te weten dat je bij een online bestelling minimaal drie stuks moet afnemen.

Let wel goed op dat je het juiste model neemt. Op het nieuwe doosje staat de tekst: with energy monitoring.

Dankjewel Eric voor het delen 🙂

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Action vernieuwt LSC-stekker en voegt handige functie toe”

  1. Vandaag nieuwe smartplug bij de action gekocht werkt niet met lsc app maar wel met de meross app lastig met 2 apps. heeft iemand het werkend met de LSC app?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: