Hombli slimme stekker: kopen of beter niet?

Geschreven door

Randy

Hombli stekker

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De Hombli slimme stekker doet wat hij moet doen. Je kunt een aangesloten apparaat in- en uitschakelen via de Hombli app of slimme assistent. Daarnaast kun je ook het energieverbruik van je apparaat meten. Je leest hier alles over de Hombli slimme stekker.

Hombli: het bedrijf

Een zorgeloos bestaan voor iedereen: dat is de missie van Hombli. Dat doen ze met verschillende (slimme) producten die je kunt toevoegen aan je smart home ecosysteem.

Hombli is actief in zes domeinen: ambiance (verlichting), energy (energiebesparing), safety (camera’s), air (luchtzuivering), outdoor (verlichting en water controller) en sensors.

Avanca International in Den Haag is het bedrijf achter Hombli. De elektrogroothandel is al meer dan 15 jaar actief in ontwikkeling en distributie van consumentenelektronica.

Naast Hombli voert het bedrijf ook de merken Avanca en Sinji. Avanca verkoopt onder andere oordopjes en opladers. Sinji verkoopt smartwatches en thermometers.

Hombli en Tuya

De Hombli slimme stekker maakt gebruik van de technologie van het Chinese Tuya. Dat bedrijf zit achter de techniek van de slimme stekker van de Action en in veel gevallen ook van andere goedkope slimme stekkers van bijvoorbeeld AliExpress.

De Hombli app is een soort 2.0 versie van de app van Tuya. Smart home apparaten die werken op Tuya kun je daarom ook toevoegen aan de Hombli app.

Rondom Tuya zijn er veel vragen hoe het zit met de privacy en veiligheid, omdat mogelijk gegevens van jou in China kunnen belanden. Hombli gebruikt dan wel de techniek, maar verder lijkt alles via hun eigen servers te lopen.

Hombli slimme stekker

De Hombli stekker doet wat je ervan verwacht: je kunt alle apparaten of lampen die je in deze stekker insteekt via je app of slimme assistent aan- en uitzetten. Een groot bijkomend voordeel is daarnaast dat je ook het energieverbruik van het aangesloten apparaat kunt meten.

Uiteraard kun je net zoals bij veel andere slimme stekkers ook tijdschema’s instellen voor je aangesloten apparaat. Zo kun je kerstverlichting op de stekker aansluiten en instellen dat dit om bijvoorbeeld 17.00 uur aan gaat en om 23.00 uur weer uit gaat.

De slimmer stekker ondersteunt de slimme assistenten Google Home en Amazon Alexa. Dat is wel fijn, want zo kun je altijd naar je spraakassistent roepen om de stekker aan te zetten.

Op de Hombli smart socket zit daarnaast een knop waarmee je het apparaat handmatig kan aan- of uitzetten. Dat is altijd handig als je WiFi een keer problemen heeft.

De Hombli slimme stekker Duo is ook te koop. Dit is hetzelfde product, maar dan met twee stopcontacten. Je kunt elk stopcontact apart bedienen.

Bottom Line
Pros
Cons
Hombli slimme stekker (Smart Socket)
Verkrijgbaar bij
Bekijk prijs
Bottom Line
Werkt zonder homebase of abonnement
Meet energieverbruik van aangesloten apparaat
Compatibel met Google Home en Alexa
Pros
Kleur
Wit of zwart

Type stopcontact
Randaarde

Slimme assistent
Google Home, Alexa
Cons
Hombli slimme stekker Duo (Twee stopcontacten)
Verkrijgbaar bij
Bekijk prijs
Bottom Line
Tot twee apparaten of lampen aansluiten
Werkt zonder homebase of abonnement
Meet energieverbruik van aangesloten apparaten
Compatibel met Google Home en Alexa
Pros
Kleur
Wit

Type stopcontact
Randaarde

Slimme assistent
Google Home, Alexa
Cons

Technische specificaties slimme stekkers Hombli:

Smart SocketSmart Socket Duo
Stroomsterkte16A16A
Maximaal verbruik3540 watt3680 watt
Energielabel EUA+A+
Spanning230V AC~50Hz230V AC~50Hz
Afmetingen‎4.6 x 4.6 x 8.4 cm10.8 x 5 x 8.3 cm
Gewicht10 gram17 gram
Pluspunten
 • Maakt niet-slimme lampen en apparaten slim
 • Meet energieverbruik van aangesloten apparaat
 • Ondersteunt tijdschema’s
 • Via app en Google Home en Alexa te bedienen
 • Duurzame verpakking (geen plastic)
Minpunten
 • Werkt alleen op 2,4Ghz WiFi, niet op 5GHz
 • Twee losse stekkers passen niet in dubbel stopcontact boven elkaar

Hombli slimme stekker: wat kun je ermee?

Helemaal leuk zo’n slimme stekker, maar wat kun je er nu eigenlijk allemaal mee? Een overzicht:

 • Niet-slimme lampen en apparaten toch slim maken: is er een lamp in je woonkamer die je graag op commando of op een specifiek tijdstip aan of uit wil laten gaan? Dan biedt deze slimme stekker een oplossing.
 • Energieverbruik meten: de Hombli stekker meet wat je aangesloten apparaat aan energie verbruikt. Bijvoorbeeld op een elektrische laadpaal voor de auto om te kijken hoeveel deze precies verbruikt.
 • Kerstboom aan- en uitzetten: “Hey Google, zet de kerstboom aan” is handig om te roepen naar je spraakassistent als je op een koude dag in december thuiskomt. Ook je kerstdorp en buitenkerstverlichting kun je eenvoudig bedienen via de slimme stekker.
 • Tijdschema: met de app kun je verschillende tijdschema’s instellen. Bijvoorbeeld om een aangesloten lamp op de slimme stekker tijdens je vakantie aan te laten gaan.
 • Stroombesparing: door het tijdschema kun je (’s nachts) verschillende apparaten automatisch uitschakelen om energie te besparen. Denk aan computers, soundbars, televisies, oplaadstations, …
 • Apparaten toevoegen aan slimme assistent: deze slimme stekker van Hombli kan worden gekoppeld aan een slimme assistent zoals Google Home. Hierdoor wordt je niet-slimme lamp alsnog onderdeel van je smarthome ecosysteem.

Hombli slimme stekker installeren

De installatie van de slimme stekker verloopt vrij vlot. Let op dat je een stabiel 2,4GHz WiFi-netwerk hebt, anders werkt de stekker niet. Daarnaast zijn er gebruikers die klagen dat het nieuwe WiFi6-protocol niet wordt ondersteund door de stekker.

Je moet er dus zeker van zijn dat je een 2,4GHz WiFi-netwerk kunt aanbieden dat nog niet in WiFi6 uitzendt. Meestal kun je op je router altijd wel een extra WiFi-netwerk aanzetten, wat dit probleem oplost.

Om de slimme stekker te installeren volg je deze stappen:

 1. Zet de slimme stekker aan
 2. Zet WiFi op je telefoon aan
 3. Installeer de Hombli app en maak een account aan
 4. Voeg de slimme stekker toe in de app door op het plusje (+) in de app te tikken en kies ‘Smart Socket’
 5. Volg de aanwijzingen op om de installatie te voltooien

De slimme stekker is vrij compact. Je kunt meerdere stekkers horizontaal naast elkaar insteken, maar verticaal (dus boven elkaar) past het helaas nét niet.

Slimme stekker Hombli: Google Home, Homekit en Alexa?

De slimme stekker werkt met Google Home en Alexa, waardoor je een aangesloten apparaat aan- en uit kunt zetten met behulp van de slimme assistent. Apple Homekit wordt helaas niet ondersteund door dit product.

Lees ook: Slimme stekker voor Google Home: dit zijn de beste opties

Je kunt de stekker toevoegen aan routines, zoals het automatisch in- en uitschakelen van apparaten op bepaalde tijden. Als je een “slaap lekker”-routine hebt, kun je de stekker daaraan toevoegen zodat het aangesloten apparaat uit of aan gaat als jij naar bed gaat.

Door de koppeling met je slimme assistent, kun je ook routines maken in samenwerking met andere slimme apparaten, bijvoorbeeld door een lamp aan te laten gaan als iemand op je slimme deurbel drukt.

De Hombli-app

De app gebruik je simpelweg om je slimme stekker aan- of uit te zetten. Daarnaast kun je hier tijdschema’s instellen en het energieverbruik inzien.

Het is handig om het energieverbruik te checken, maar er zijn wel twee aandachtspunten: je ziet het verbruik niet realtime, maar steeds per hele dag. Daarnaast zie je het niet in een handige grafiek, maar in tekst.

Het tijdschema aanpassen in de app gebeurt met condities. Bijvoorbeeld: “als de zon ondergaat, zet stekker aan” of “als het 23:00 uur is, zet stekker uit”. Ook kun je een timer of afteller toevoegen.

De app lijkt prima te werken op iOS apparaten. De app scoort in de App Store namelijk een 4,5 op 5. In de Play Store is dat een stuk slechter met 2,7 op 5. Er is geen eenduidige verklaring te geven waarom Android-gebruikers de app slechter beoordelen.

Slimme stekker Hombli

De Hombli slimme stekker is een innovatieve oplossing om je traditionele apparaten slim te maken.

Eenvoudige installatie
Geen homebase of abonnement nodig
Meet energieverbruik van aangesloten apparaat
Werkt met Amazon Alexa en Google Home
Slimme stekker Hombli

De Hombli slimme stekker maakt je niet-slimme apparaten slim. Via de app of gekoppelde spraakassistent zet je het aangesloten apparaat eenvoudig aan en uit.

Een unieke feature die op deze slimme stekker zit is het kunnen meten van je stroomverbruik. Hoeveel energie vreet bijvoorbeeld je computer, televisie of koelkast? In de app wordt inzichtelijk wat de stekker meet.

Je hebt geen aanvullende homebase of bridge nodig voor het gebruiken van de stekker. Ook hoef je geen abonnement af te sluiten voor het volledig functioneren van het apparaat.

Pluspunten
 • Maakt niet-slimme lampen en apparaten slim
 • Meet energieverbruik van aangesloten apparaat
 • Stel tijdschema’s in voor je aangesloten apparaat
 • Via app en Google Home en Alexa te bedienen
 • Duurzame verpakking (geen plastic)
Minpunten
 • Werkt alleen op 2,4Ghz WiFi, niet op 5GHz
 • Twee slimme stekkers passen niet in dubbel stopcontact boven elkaar

Slimme stekker Hombli Duo met 2 stopcontacten

De Hombli slimme stekker met twee contacten is de 2-in-1 oplossing van Hombli.

Makkelijke installatie
Geen hub of abonnement nodig
Meet energieverbruik van aangesloten apparaten
Werkt met Amazon Alexa en Google Home
Slimme stekker Hombli Duo met 2 stopcontacten

De Hombli slimme stekker met 2 stopcontacten is de oplossing voor als je meer apparaten wil aansluiten op dezelfde plek. Denk bijvoorbeeld aan meerdere lampen.

Je kunt in de app beide stopcontacten apart bedienen. Het is dus niet zo dat je als je twee lampen aansluit dat deze beiden aan of uit gaan.

Ook in deze stekker zit een meter ingebouwd die per stopcontact het stroomverbruik meet. Zo kun je bijhouden hoeveel stroom je aangesloten apparaten verbruiken. Er is geen extra hub of abonnement nodig.

De stekker is 10,8 centimeter breed, 8,3 centimeter hoog en 5 centimeter diep.

Hombli stekker (duo)

Laatste Amazon prijs-update: 20 juni 2024 4:35 am
Pluspunten
 • Tot twee niet-slimme lampen en/of apparaten aansluiten
 • Meet energieverbruik van aangesloten apparaten
 • Stel tijdschema’s in voor je aangesloten apparaten
 • Via app en Google Home en Alexa te bedienen
 • Duurzame verpakking (geen plastic)
Minpunten
 • Werkt alleen op 2,4Ghz WiFi, niet op 5GHz

Nog meer smarthome-producten van Hombli

Hombli timmert goed aan de weg met zijn smart home productlijn. Zo hebben ze al een slimme videodeurbel, (buiten)lampen, rookmelders, camera’s, LED strips, luchtzuiveraars en bewegingssensoren op de markt gebracht.

Het assortiment wordt nog steeds verder uitgebreid. Wil je weten wat er nog meer te koop is van Hombli, check dan dit actuele overzicht!

Tot slot: Hombli slimme stekker kopen of beter niet?

De Hombli slimme stekker doet wat hij moet doen: je traditionele lamp of apparaat slim maken door bediening via WiFi. Er zijn legio oplossingen te bedenken wat je met dit apparaat kunt, zoals je hierboven leest.

Daarbij is het mooi meegenomen dat hij het stroomverbruik van je aangesloten lamp of apparaat meet, wat niet door elke slimme stekker wordt ondersteund.

Als je van plan bent om meerdere Hombli stekkers boven elkaar in te steken, moet je even opletten. Dat gaat namelijk niet passen. Je kunt dan beter gaan voor de Hombli slimme stekker met twee stopcontacten.

De stekker werkt trouwens alleen op 2,4Ghz. De meeste routers ondersteunen dat wel, maar je stekker wordt onbruikbaar als er in de toekomst alleen nog maar 5GHz WiFi-routers worden gemaakt.

De Hombli slimme stekker heb je al vanaf 25 tot 30 euro. De adviesprijs voor de Hombli Duo met twee stopcontacten ligt hetzelfde. Let dus op: als je twee losse slimme stekkers koopt, ben je duurder uit.

Nog meer slimme stekkers:

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Randy is een enthousiaste gebruiker van slimme apparaten. Hij vertelt je graag over zijn kennis en ervaringen met smarthome en hoe je je leven ermee kunt verrijken.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: