LSC Smart Connect kopen is niet altijd een goed idee…

Geschreven door

Ruud Caris

LSC Smart Connect Smarthomefans

Laatste update:

2

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

LSC Smart Connect is populair. Deze betaalbare smarthome-producten gaan als warme broodjes over de toonbank bij de Action. Maar toch is het niet altijd een goed idee om voor LSC Smart Connect te gaan. De laatste tijd hoor en zie ik steeds meer problemen met dergelijke budgetmerken.

LSC Smart Connect en andere budget-smarthome

Laat ik beginnen: er is over het algemeen niets mis met betaalbare smarthome. Sterker nog, ik heb ook meerdere slimme apparaten in huis die onder de noemer ‘budget’ vallen.

Toch zijn er wel een aantal dingen die ik de laatste tijd erg vaak zie terugkomen.

Wekelijks krijg ik vele tientallen mails van Smarthomefans, die een probleem hebben, iets willen delen of gewoon lekker willen nerden over smarthome. Wat me de laatste tijd opvalt, is dat er hier veel vragen, maar vooral ook problemen tussen zitten met betrekking tot LSC Smart Connect.

LSC Smart Connect lamp
LSC Smart Connect lamp – Smarthomefans

Wat is het probleem dan?

De hoeveelheid mails die ik krijg over LSC, betekent dat het een populaire product-serie is. Logisch: betaalbare smarthome, gebouwd binnen het Tuya-ecosysteem, met veel integraties.

Eén van de manieren om deze producten zo goedkoop aan te bieden, is door te bezuinigen op support en service. Er is – voor zover mij bekend – geen officiële support-punt voor LSC Smart Connect. Al jaren krijg ik hier veel vragen over binnen.

Maar de laatste tijd zie ik steeds terugkerende issue

 • Problemen met integraties – De verbinding wordt ineens verbroken, herstel blijkt lastig met bijvoorbeeld Google Home.
 • Geen verbinding mogelijk – LSC werkt met 2,4 GHz. Steeds meer nieuwe modems/routers werken met 5GHz, waardoor verbinden een uitdaging kan zijn.
 • Producten zijn niet meer verkrijgbaar – Het komt helaas ook vaak voor dat de Action bepaalde producten slechts beperkt in het assortiment heeft. Op dit moment is de slimme stekker van LSC lastig verkrijgbaar (dit is een goed alternatief).
 • Apparaten stoppen er spontaan mee – Van het ene op het andere momenten werken apparaten niet meer naar behoren.

Hier zijn veel redenen voor te bedenken, maar het is een opvallende ontwikkeling. Dit geldt gelukkig niet voor iedereen, maar er lijken steeds meer mensen problemen te hebben met dit smarthome-merk.

Natuurlijk heeft dit ook (deels) met de populariteit te maken. Het is immers populair, dus er zijn ook meer mensen die het gebruiken. Het absoluut aantal problemen neemt dan natuurlijk ook toe…

LSC camera

Wat moet je nu doen met LSC-producten?

Eigenlijk helemaal niets. LSC Smart Connect zijn nog steeds goede producten, maar er is wel een reden dat deze betaalbaar zijn. Het is een mooie manier om te experimenteren met smarthome, maar wil je het wat groter en serieuzer aanpakken, dan is het wellicht niet de beste keuze voor de lange termijn.

Toch raad ik LSC niet af. Sterker nog, er komen nog steeds producten van het merk voor in mijn beginnersgids. Maar ik wilde je wel bewust maken van de problemen waar je tegenaan kunt lopen.

Wat kun je doen als je LSC-problemen hebt?

Er zijn veel verschillende problemen die zich kunnen voordoen met LSC Smart Connect. Soms zijn apparaten ineens verdwenen of offline, of een integratie werkt niet meer naar behoren. Ook zie ik vaak dat er geen meldingen binnenkomen, of dat deze vertraagd zijn.

Op Smarthomefans heb ik al veel oplossingen op een rij gezet voor LSC Smart Connect-problemen, dus hieronder een aantal handige linkjes.

Hopelijk kun je een oplossing voor jouw problemen vinden via deze linkjes!

Jouw ervaring met LSC Smart Connect?

Er zijn – gelukkig – ook nog steeds veel mensen tevreden over LSC Smart Connect. Maar ik ben vooral benieuwd naar jouw ervaringen. Deel in de comments hoe jij deze slimme producten van de Action ervaart!

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “LSC Smart Connect kopen is niet altijd een goed idee…”

 1. spul werkt prima, stekkers en lampen lopen via Home assistent server, de camera via de eigen app. daarnaast heb ik de Tuya app op de achtergrond, en zijdelings loopt Google home voor de stem besturing. werkt prima over 2x 2,4ghz netwerken en er zijn nog genoeg routers die 2,4 ghz ondersteunen. je moet alleen vaak ff in de software van de router zoeken.

  Beantwoorden
 2. LSC wordt geimporteerd door dezelfde club die ook het merk CALEX op de markt brengt. De lampen van Action kunnen dan ook probleemloos door de app. van Calex aangestuurd worden. En die back office service bij Calex is puik in orde. Beantwoording van vragen worden binnen 24uur afgehandeld. Waar kom je dat vandaag de dag nog tegen.
  Ik spreek uit eigen ervaring.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: