LSC lamp resetten: deze methode werkt altijd

Geschreven door

Wesley Akkerman

LSC Smart Connect Resetten

Laatste update:

2

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Wil je de LSC lamp resetten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Daarnaast gaan we uitleggen hoe je de deurbel opnieuw instelt. Kortom: het lezen waard als je tegen problemen aanloopt.

Heel vaak roepen mensen dat goedkoop duurkoop is. In veel gevallen is dat ook zo. Door een beetje meer geld in iets te investeren, doe je waarschijnlijk langer met een product. Ook is de kans dan klein dat je tegen grote problemen aanloopt.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Over het algemeen zijn veel mensen zeer te spreken over de LSC Smart Connect-lijn van de Action. En dat terwijl je niet de hoofdprijs betaalt voor deze serie slimme producten. Dat betekent niet dat het systeem volledig gevrijwaard is van problemen. Maar dat is inherent aan technologie en ligt niet zozeer aan de producten van dit betaalbare platform.

Maar goed, ondanks dat kun je tegen wat ongemak kunt aanlopen wanneer je de verschillende producten van LSC Smart Connect in huis hebt opgehangen. Neem bijvoorbeeld de lamp.

Dit is een handig hulpmiddel voor in huis, waarmee je met een druk op de knop voor sfeer kunt zorgen. En met een beetje handigheid bedien je hem zelfs met je stem, via Google Home.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

LSC lamp resetten

Maar het kan gebeuren dat de lamp ineens stopt met werken. Hij reageert niet op je stemcommando’s en ook de knoppen in de app doen het niet meer. Maak je gebruik van de afstandsbediening van LSC Smart Connect? Ook dan kun je merken dat de lamp niet meer reageert en is een LSC lamp resetten een goede volgende stap.

Dat de lamp van LSC Smart Connect ineens niet meer reageert, kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je vergeten bent om de wifi-instellingen aan te passen, omdat je bijvoorbeeld bent overgestapt op een nieuw netwerk. Dat gebeurt nog wel eens na een verhuizing of wanneer je een nieuwe router aanschaft.

Maar het kan ook zijn dat je al tegen problemen aanloopt tijdens de installatie. In dat geval is de kans groot dat je een tweedehands lamp aangeschaft hebt. Soms gebeurt het echter ook gewoon dat een lamp ineens meer goed reageert. Dat kan pech zijn, maar kan ook te maken hebben met een recente update die de platformhouder introduceerde.

Het kan zo nu en dan lastig zijn om te achterhalen waar het echt aan ligt. Mocht je nou tegen dit soort problemen aanlopen, dan zit er maar één ding op: de LSC Smart Connect reset uitvoeren. In dit geval gaat het natuurlijk alleen om de lamp. Maar hoe moet je nou de LSC Smart Connect lampen resetten? We leggen het uit in het korte stappenplan hieronder.

lsc lampe reset
Met de onderstaande stappen kun je de LSC lamp resetten.
Zorg ervoor dat de lamp correct is aangesloten.
Draai het slimme peertje nog een keer goed vast.
Druk drie keer snel op de lichtschakelaar.
Je moet dit doen met de fysieke knop die bij de lamp hoort. Het juiste proces treedt niet in werking op het moment dat je de knoppen in de app gebruikt.
De lamp begint nu te knipperen.
Als dit gebeurt, dan is het proces van de LSC lamp resetten geslaagd.
Nu kun je de lamp weer toevoegen aan je netwerk.
Dat doe je door rechts bovenin op het plusknopje te tappen en links de slimme verlichting uit te kiezen. Volg daarna de stappen op die in beeld verschijnen.

Maar wat nou als de lamp niet gaat knipperen? Dan kun je het proces natuurlijk nog een keer opnieuw starten. Want er zit wel een bepaalde timing in het in- en uitschakelen. Daarnaast helpt het ook om ons andere stappenplan eens aandacht door te nemen. Daarin krijg je tips over de armatuur en wat je moet doen als de stappen echt niet werken.

LSC Smart Connect deurbel resetten

Loop je ondertussen ook tegen problemen aan met de LSC Smart Connect deurbel? Dat is vervelend, want je koopt zo’n apparaat juist voor het gemak. Het maakt niet uit wat voor probleem het is, voor alles bestaat dezelfde oplossing.

Ontvang je al een tijdje geen notificaties meer, terwijl de instellingen wel correct zijn? Heb je problemen met het beeld of het geluid? In alle gevallen helpt het om de slimme deurbel een keer te resetten. Wanneer je dat doet, dan breng je het apparaat terug naar de fabrieksinstellingen.

Er bestaan momenteel twee deurbellen van de Action, maar voor allebei gelden eigenlijk dezelfde instructies. Zorg ervoor dat de LSC deurbel stroom heeft en druk daarna de resetknop in.

Waar de knop zit, verschilt per model. De bedrade variant heeft de knop onderop zitten, terwijl de knop bij de draadloze versie achterop zit. Houd de knop vijf seconden ingedrukt, totdat je een bevestigende toon hoort. Daarna kun je de deurbel weer toevoegen aan de applicatie (Android en iOS).

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “LSC lamp resetten: deze methode werkt altijd”

  1. wie wie kan me helpen , heb du via marktplaats de LSC babyfoon gekocht ,maar met koppelen geeft die aan dat die al gelinkt is met een bestaande acount , hoe krijg ik hem gereset dank u alvast

    Beantwoorden
  2. Hoe reset je dan de LSC Beamer? Een onding mooi maar zodra het stroom er perongeluk een keer af gaat moet je hem helemaal overnieuw verwijderen en toevoegen. Maar aangezien deze niet met een lichtknop werkt maar met usb is dr vraag hoe reset je dit ding.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: