LSC Smart Connect afstandsbediening: echt nodig? (+koppelen)

Geschreven door

Wesley Akkerman

LSC Smart Connect afstandsbediening

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Heb je een LSC Smart Connect afstandsbediening op het oog of heb er nog eentje liggen? Dan is het wel handig om te weten wat je eraan hebt en hoe je hem aan je lampen koppelt.

Wanneer je voor het eerst aan het avontuur van een smarthome begint, dan zijn er een aantal apparaten die als een soort poort dienen. Sommige mensen zien de slimme thermometer als het begin van een slim huis, maar nog meer mensen zeggen hetzelfde over slimme lampen.

Je hebt slimme lampen van Philips Hue: ze werken fantastisch, maar kosten ook wat. Als alternatief kun je bijvoorbeeld de lampen van de Action in huis halen, onder het merk LSC Smart Connect.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Onder LSC Smart Connect vallen naast slimme lampen, ook bijvoorbeeld een slimme deurbel. Een vreemde eend in de bijt van dit assortiment is de LSC Smart Connect afstandsbediening. Met dit apparaat kun je de reeds gekoppelde lampen en slimme stopcontacten bedienen.

Niet alleen kun je de aangesloten apparaten in- en uitschakelen, ook kun je bijvoorbeeld de helderheid van de lampen instellen. Een handige gadget voor menig gebruiker, dus.

lsc smart connect afstandsbediening
Afbeelding: Action

De LSC Smart Connect afstandsbediening

Waarom is de LSC Smart Connect afstandsbediening aan vreemde eend in de bijt? Nou, wanneer je dit product wil installeren, dan kom je hem niet in de app van dit merk tegen. Maar hoe moet je de remote dan toevoegen en hoe gebruik je hem in de praktijk?

Daar vertellen we je meer over in dit artikel. Voordat we het echter over de afstandsbediening kunnen hebben, dienen we eerst tenminste één lamp te installeren. Heb je dat al gedaan? Dan kun je deze stap overslaan.

LSC Smart Connect lamp installeren
Zo installeer je een lamp van LSC Smart Connect
Open de app op je smartphone en houd de lamp erbij.
Na het openen van de app kun je inloggen of een account aanmaken.
Voeg de lamp toe aan de LSC Smart Connect-app.
Dat doe je door rechts bovenin op het plusteken te tappen.
Kies de juiste categorie uit.
Je hebt de keuze uit Smart Lighting, Smart Switches en Smart Sensors, voor respectievelijk slimme lampen, slimme schakelaars en slimme sensoren. Je hebt Smart Lighting nodig.
Plaats de lamp in de armatuur.
Zet hem daarna aan.
Selecteer de lamp die je wil installeren.
Volg de instructies in beeld op; je moet onder meer je wifi-wachtwoord opgeven.

Heb je de lamp (al een keer eerder) toegevoegd, dan kunnen we doorgaan naar de volgende stap. Mocht je tijdens het installeren tegen problemen aan lopen, dan kunnen we je daarbij helpen.

De LSC Smart Connect afstandsbediening koppelen

We gaan er even vanuit dat alles goed gegaan is en dat de lamp in kwestie werkt. Dat kun je controleren door binnen de app de verschillende functies van de lamp uit te proberen. Werkt alles naar behoren? Helemaal goed, dan gaan we door met de installatiegids.

Zoals gezegd kun je de LSC Smart Connect afstandsbediening dus niet koppelen aan de LSC Smart Connect-app. Hoe koppel je hem dan aan de lampen en slimme stopcontacten?

Dat moet via een omweg, die beschreven wordt in de handleiding van het product. Die handleiding is niet altijd even duidelijk over de verschillende stappen, dus we helpen je een flink end op weg.

LSC Smart Connect afstandsbediening koppelen
Zo koppel je de LSC Smart Connect afstandsbediening aan de slimme lampen.
Pak de afstandsbediening erbij.
Mocht je de batterijen er nog niet in gedaan hebben, doe dat dan alsnog.
Zorg ervoor dat je tenminste één lamp geïnstalleerd hebt.
Heb je dat gedaan, zet die lamp dan aan.
Houd de afstandsbediening en de lamp dicht bij elkaar.
Je hoeft ze niet tegen elkaar aan te houden, maar houd rekening met een maximale afstand van een meter.
Doe de lamp nu een keer snel uit en aan, via het lichtknopje.
Dit moet via de schakelaar aan de muur; het installeren werkt niet wanneer je dit via de app doet.
Houd de knop On op de LSC Smart Connect afstandsbediening ingedrukt.
Doe dit voor ongeveer tien seconden, totdat het blauwe lampje op de remote knippert.
Als het goed is, knippert de lamp wanneer dat blauwe led-lampje knippert.
Dan weet je dat de koppeling goed gelukt is. Dan kun je de knop meteen loslaten.

Mocht het zijn dat de lamp niet knippert na het uitvoeren van de bovenstaande stappen, begin dan opnieuw. Wellicht zit het hem in de timing tussen het in- en uitschakelen van de lamp of het indrukken van de On-knop op de LSC Smart Connect afstandsbediening.

LSC Smart Connect afstandsbediening gebruiken

Nu je de remote gekoppeld hebt, kun je hem dagelijks gaan gebruiken. Je moet dit eigenlijk als een volledig zelfstandig product binnen het LSC Smart Connect-systeem beschouwen, aangezien je geen bediening voor dit apparaat aantreft binnen de app.

Heel gek is dat niet: het is immers een afstandsbediening. Je treft precies dezelfde functies aan voor de lampen en stopcontacten binnen de LSC Smart Connect-app (Android en iOS). Je hebt dezelfde knoppen dus niet nogmaals nodig; dat zou alleen maar voor verwarring zorgen.

Is de LSC Smart Connect afstandsbediening dan een onnodig apparaat? Nee, dat willen we niet stellen. We kunnen het ons best voorstellen dat een normale remote toegankelijker is op veel momenten.

Bijvoorbeeld wanneer mensen langskomen die de app niet op hun telefoon hebben staan of op momenten dat je je telefoon niet bij de hand hebt.

Wanneer je de LSC Smart Connect afstandsbediening gebruikt, onthoud dan dat die werkt tot een afstand van maximaal twintig meter. Heb je lampen die verder weg staan, dan moet je daar dus naartoe lopen.

Hoewel we weten dat je één lamp aan vijf remotes kunt koppelen, is niet duidelijk wat het limiet is van de afstandsbediening. Wij hebben nog niet genoeg lampen kunnen koppelen om tegen dat limiet aan te lopen.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: