LSC Smart Connect Google Home: de enige methode die werkt

Geschreven door

Wesley Akkerman

LSC Smart Connect Google Home

Laatste update:

3

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

Een LSC Smart Connect Google Home-koppeling uitvoeren is met enkele stappen zo gepiept, maar je moet wel even weten hoe dat werkt. In dit artikel geven we een uitgebreide uitleg.

Wie bekend is met de slimme producten van de Action, is bekend met LSC Smart Connect. Dit is een uitgebreid smarthomeplatform waar je verschillende soorten apparaten op aansluit. Denk dan aan slimme verlichting de, LSC deurbel en de slimme stekkers van de Action.

Je kunt de verschillende smarthomeproducten gewoon aansturen via de gratis LSC Smart Connect-app, dat bovenop het Chinese platform Tuya gebouwd is.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Maar voor een echt slimme bediening kun je een LSC Smart Connect Google Home-koppeling uitvoeren. Je sluit beide systemen dan als het ware op elkaar aan, waardoor je de lampen en stekkers allemaal met je stem kunt bedienen.

Wanneer je de koppeling uitvoert, dan verschijnen de verschillende producten tevens in de Google Home-app, die beschikbaar is voor Android en iOS.

Die app heb je nodig voor deze installatie. En mocht je dit nog niet gedaan hebben, installeer dan ook de LSC Smart Connect-app, beschikbaar voor Android en iOS.

LSC Smart Connect Google Home-koppeling: de voorbereiding

Voordat we de koppeling moeten uitvoeren, hebben we een aantal dingen nodig. Hierboven kun je lezen dat je zowel de LSC Smart Connect- en Google Home-app nodig hebt.

Dat is de allereerste stappen; had je die apps nog niet, dan moet je ook nog eerst de producten van de Action installeren. Gelukkig werkt het installeren van producten heel simpel binnen de app.

LSC Smart Connect-producten installeren
Zo voeg je producten toe aan de LSC Smart Connect-app.
Open de app op je smartphone en houd het te installeren product erbij.
Na het openen van de app kun je inloggen of een account aanmaken; dat account heb je nodig voor de koppeling met Google Home.
Voeg een product toe aan de LSC Smart Connect-app.
Dat doe je door rechts bovenin op het plusteken te tappen.
Kies de juiste categorie uit.
Je hebt de keuze uit Smart Lighting, Smart Switches en Smart Sensors, voor respectievelijk slimme lampen, slimme schakelaars en slimme sensoren.
Per product verschilt de installatiemethode.
Lampen dien je bijvoorbeeld eerst in de armatuur te plaatsen en aan te zetten voordat je door kunt gaan naar de volgende stap.
Selecteer het product dat je wil installeren.
Volg de instructies in beeld op; je moet onder meer je wifi-wachtwoord opgeven.

Heb je tenminste één product toegevoegd, dan kunnen we doorgaan naar de volgende stap. Het kan zijn dat je tijdens het installeren tegen problemen aanloopt.

Mocht dat het geval zijn, dan hebben we een artikel klaarstaan met daarin veelvoorkomende problemen en oplossingen. Neem dat artikel een keer goed door en wie weet verdwijnen de obstakels als sneeuw voor de zon.

LSC Smart Connect Google Home-koppeling: de volgende stap

Zodra de installatie van de producten voltooid (en hopelijk probleemloos verlopen) is, is het tijd om de LSC Smart Connect-apparaten toe te voegen aan de bekende Google Home-app.

Op moment van schrijven zijn er twee Google Home-apps in omloop: de reguliere en de previewversie. Voor dit artikel maken we gebruik van de previewvariant, waardoor sommige stappen misschien net even anders zijn of ogen.

Geen nood, want over het algemeen vind je je weg snel, aangezien Google overal dezelfde termen voor gebruikt.

In de nieuwe versie van de Google Home-app staan de verschillende onderdelen allemaal in eigen tabbladen. Die tref je onderop aan. Het tabblad waar we naar opzoek zijn is Apparaten. Voor mensen met de oude versie van de app geldt dat ze geen extra stap hoeven te nemen.

LSC Smart Connect Google Home-koppeling uitvoeren
Via de onderstaande stappen voer je de LSC Smart Connect Google Home-koppeling uit.
Open de Google Home-app en ga naar het tabblad Apparaten.
Voor mensen met de oude app: na het openen hoef je niet naar een andere tab.
Druk rechts onderin op het grote plusteken om apparaten en platformen toe te voegen.
Je komt dan in een nieuw doch bekend venster terecht.
Selecteer de optie Werkt met Google.
De bovenste optie is bedoeld voor apparaten van Google zelf, zoals Chromecast en Nest-speakers.
Druk rechts bovenin op het vergrootglas.
Daarmee kun je diensten en platformen opzoeken.
Zoek naar LSC Smart Connect.
Je wordt wederom naar een nieuwe pagina omgeleid.
Druk op de nieuwe pagina rechts onderin op Doorgaan.
Daarmee bevestig je dat je de LSC Smart Connect Google Home-koppeling wil uitvoeren.
Log in met je accountgegevens.
Volg daarna de resterende stappen op in beeld.

Wanneer je eenmaal alles correct ingesteld hebt en weer terugkeert naar het Google Home-overzicht, dan tref je daar de LSC Smart Connect-apparaten aan. Ze staan als het goed is helemaal onderop. Na de koppeling dien je ze nog even handmatig aan een huis en ruimte toe te voegen.

Apparaten aan een ruimte toevoegen werkt gelukkig ook extreem simpel. Tap daarvoor de LSC Smart Connect-apparaten aan die je wil toevoegen en druk op het tandwieltje, rechts bovenin.

Daar zie je de optie staan voor het toevoegen aan een bepaalde ruimte. Vervolgens volg je de opeenvolgende stappen op en ben je klaar met instellen.

Vanaf dit moment is het mogelijk de LSC Smart Connect-producten in combinatie met Google Home te gebruiken.

Je maakt gebruikt van de LSC Smart Connect Google Home-koppeling door middel van verschillende stemcommando’s. Zo kun je bijvoorbeeld alle lampen in één keer inschakelen door “Hey Google, schakel alle lampen in de woonkamer in” te roepen.

Ook kun je ze uitschakelen door hetzelfde commando te herhalen, maar in plaats van het woordje “in” gebruik je “uit”.

Uiteraard zijn er nog meer stemcommando’s mogelijk. Zo kun je de kleur en helderheid aanpassen van je lampen, of stekkers in- en uitschakelen. Je kunt de producten van de Action bovendien toevoegen aan je nieuwe en bestaande routines.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “LSC Smart Connect Google Home: de enige methode die werkt”

  1. Bij mij lukt het niet om de LSC. Camera met de Google home te koppelen alles gedaan zoals je beschrijft maar ik zie hem niet in de Homs .

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: