LSC Smart Connect wifi veranderen: dit werkt altijd

Het LSC Smart Connect wifi-netwerken veranderen is niet moeilijk, maar je moet van tevoren wel weten hoe dat werkt en wat de nadelen zijn. Daarom leggen we in dit artikel uit alles wat je daarover wil weten.

Het LSC Smart Connect-systeem is een smarthomeplatform van de Action, dat gebruikmaakt van het Chinese platform Tuya. Merken als Hema en Woox maken hier ook gebruik van, bijvoorbeeld.

Tuya biedt ruimte aan voor veel soorten slimme producten, zoals slimme deurbellen, slimme lampen en natuurlijk slimme camera’s.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
🔥 De smarthome-trend van 2023: bekijk alle details!

LSC Smart Connect wifi-instellingen

Als die slimme producten moet je aansluiten op een wifi-netwerk in huis. Meestal is dat zo gepiept door de aanwijzingen binnen de gratis beschikbare app (Android en iOS) op te volgen.

Binnen no-time functioneert het product zoals geadverteerd. Maar soms komt het voor dat je ineens het wifi-netwerk moet wijzigen.

Soms is het zo dat je bewust het wifi-netwerk wijzigt, terwijl je op andere momenten niet door hebt dat het ineens moet. Bijvoorbeeld wanneer je de netwerknaam of het netwerkwachtwoord aanpast.

Een andere reden kan zijn dat je de wifi-frequentie verandert of het beveiligingsniveau verbetert. Een nieuwe router kan ook roet in het eten gooien. Wanneer dit gebeurt, dan moeten alle apparaten, die gekoppeld zijn aan dat veranderde netwerk, opnieuw verbinding maken.

Met LSC Smart Connect-producten in huis en de app op je smartphone, krijg je vanzelf een melding wanneer het tijd is om het wifi-netwerk opnieuw in te stellen.

Dat is het moment waarop je de LSC Smart Connect wifi-netwerkwijziging uitvoert.

lsc smart connect
Afbeelding: Action

LSC Smart Connect wifi-beperkingen

We vallen meteen even met de deur in huis, want we hebben slecht nieuws. Binnen de LSC Smart Connect-app is er geen optie waarmee je gemakkelijk een wifi-netwerkwijziging uitvoert. Je kunt dus niet alle producten in één keer overhevelen op een nieuw of aangepast netwerk.

Hoe kun je dan een LSC Smart Connect wifi-wijziging doorvoeren? Nou, door het apparaat simpelweg opnieuw in te stellen en het nieuwe netwerk te selecteren.

We gebruiken hier wel het woord ‘simpelweg’, maar dat betekent niet dat het een gemakkelijke klus is. Je moet namelijk elk product handmatig omzetten naar het andere netwerk. Afhankelijk van het aantal apparaten dat je in huis hebt staan, kan dit een vervelend klusje worden.

LSC Smart Connect wifi-netwerk wijzigen

Wanneer je het LSC Smart Connect wifi-netwerk wil wijzigen, dan moet je dus eigenlijk van voor af aan beginnen met installeren. Eerst dien je het apparaat te resetten.

Hoe dat moet, verschilt per product. Voor de lampen van de Action geldt bijvoorbeeld dat je hem snel drie keer aan en uit moet zetten. En de deurbel heeft hiervoor een speciale resetknop achterop zitten.

Stap één is dus de producten terug naar de fabrieksinstellingen brengen. Heb je dat voor al je producten gedaan, dan kunnen we doorgaande met de volgende stappen.

LSC Smart Connect Wifi wijzigen
Zodra je alle Action-producten teruggebracht hebt naar de fabrieksinstellingen, kun je de LSC Smart Connect wifi-wijziging uitvoeren.
Je smartphone moet verbonden zijn met het nieuwe of aangepaste netwerk.
Is dat niet het geval, zoek het andere netwerk dan even op via de wifi-instellingen en maak verbinding.
Open de LSC Smart Connect-app op je smartphone of tablet.
Als het goed is ben je al ingelogd; zo niet, log dan nog even in.
Rechts bovenin het scherm staat een plusteken. Tap daarop om een apparaat toe te voegen.
Links moet je ook nog een apparaattype selecteren.
Tijdens het installeren dien je op een gegeven moment de instellingen van het wifi-netwerk in te voeren.
Vul op dat moment de netwerknaam en het netwerkwachtwoord in.
Volg nu de resterende stappen op die in beeld verschijnen.
Zo moet je onder meer de producten in de koppelstand plaatsen; hoe je dat doet, verschilt eveneens per product.

Wanneer je de lampen, camera’s en andere producten opnieuw aan het nieuwe LSC Smart Connect wifi-netwerk gekoppeld hebt, dan hoef je verder niets meer te doen. Vanaf dat moment kun je de apparaten gewoon gebruiken zoals je gewend bent.

Heb je bijvoorbeeld een koppeling gemaakt met Google Home? Dan hoef je die niet nogmaals uit te voeren. Dat komt doordat Google Home verbinding maakt met jouw LSC Smart Connect-account. Zolang de koppeling actief is, ziet Google Home elk apparaat dat je toevoegt.

Het kan zijn dat je de Home-app even een keer opnieuw moet opstarten of verversen om de reeds toegevoegde apparaten te zien staan — maar in de meeste gevallen blijven de apparaten zichtbaar.

Lees ook

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen