Wil je een Philips Hue lamp toevoegen aan je nieuwe of bestaande systeem en weet je niet (meer) hoe dat werkt? Wij helpen je in dit artikel. Het kan zijn dat het alweer een tijdje geleden is dat je dit deed.
Wellicht ben je een fervente gebruiker van Philips Hue, misschien kom je net om de hoek kijken. In beide gevallen kan het geen kwaad om even (opnieuw) te lezen hoe je precies een Philips Hue lamp moet toevoegen.
Gelukkig is het toevoegen van een Philips Hue lamp een eitje. Er zit echter wel een verschil in lampen toevoegen via de bridge en via bluetooth, maar daar komen we later in dit uitgebreide artikel op terug.
✔ Begin NU met besparen
✔ Bijzonder betaalbaar
→ Check ook de HomeWizard combideal
Wat je voor nu moet weten is dat wanneer je géén Hue-bridge hebt, je het systeem dus via bluetooth gebruikt. In dat geval kun je de eerste sectie van het artikel overslaan en meteen naar de bluetoothopties scrollen.
Philips Hue lamp toevoegen via bridge
De Philips Hue-bridge is het hart van het slimme verlichtingssysteem. Je kunt tot vijftig lampen en accessoires aansluiten op zo’n brug. Ook maak je het mogelijk dat je het systeem buitenshuis en via stembediening bedient.
Maar hoe ga je precies te werk? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit wat je precies moet doen om dat voor elkaar te krijgen. Volg de stappen op en binnen no-time heb je de lamp toegevoegd.
Dit kan natuurlijk misgaan, helemaal wanneer je meerdere lampen tegelijkertijd wil toevoegen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste lamp op de juiste plek plaatst, kun je het beste lamp voor lamp toevoegen.
Philips Hue lamp toevoegen aan kamer of zone
Als het goed is vraagt de app na het toevoegen van een Philips Hue lamp aan welke kamer of zone je de lamp wil toevoegen. Dat kun je dus meteen regelen. Is dat niet het geval of wil je dit later veranderen? Ga dan als volgt te werk.
Net zoals bij het installeren van een lamp geldt ook hier: dit is vrij simpel. Maar je moet net even weten waar je moet zoeken of zijn, aangezien dit soort functies best verstopt zitten. Mocht je toch tegen problemen aanlopen, lees dan vooral het uitgebreide artikel waarin we ingaan op achttien veelvoorkomende problemen. Daar staat je oplossing tussen.
Philips Hue lamp toevoegen via bluetooth
Heb je geen bridge? Dan heb je geen probleem, want ook dan kun je gewoon een Philips Hue lamp toevoegen aan de app. Dat gebeurt dan via bluetooth, en net even op een andere manier (dan je wellicht gewend bent).
Meer lezen?
En meer is het eigenlijk niet. De bovenstaande stappen kun je herhalen, totdat je het maximale aantal lampen hebt bereikt. Wil je ondertussen meer lezen over Philips Hue en bijvoorbeeld slimme stekkers? Hier lees je meer over de koppeling met Spotify, terwijl je hier alles leest over de koppeling met verplichte rookmelders in huis.
Ook kun je Philips Hue en Ikea Tradfri aan elkaar koppelen. Dat kan een goed alternatief zijn voor wanneer je het Hue-systeem te duur vindt. Ben je nog even op zoek naar een basisuitleg over Philips Hue? Dan kun je hier terecht.
Je vindt de app van Philips Hue in Google Play en de App Store.
Lees ook
- Philips Hue kopen of beter niet: 10 dingen die je eerst moet weten
- Philips Hue problemen: oplossing voor 18 veelvoorkomende issues
- Waar staat het serienummer Philips Hue (lamp & bridge)
- Philips Hue laten reageren op muziek: deze apps heb je nodig
- Philips Hue koppelen aan tv: met deze gids lukt het altijd
- Philips Hue en Spotify koppelen: eenvoudig stappenplan
- Deze 5 apps voor Philips Hue halen nóg meer uit je slimme verlichting
- Govee LED strip: écht alles wat je moet weten
- Google Home lampen kopen? Dit zijn de 5 beste opties