LSC accountnummer vinden: dit werkt altijd (ook voor Tuya)

Geschreven door

Wesley Akkerman

LSC accountnummer

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Ben je op zoek naar je LSC accountnummer, omdat je dat bent vergeten of verloren? Geen paniek, want dit is gewoon op te lossen. Wel met een omweg, en dan is het handig om te weten wat je moet doen.

Wanneer je de slimme producten van de Action in huis haalt, van het merk LSC Smart Connect, dan maak je eigenlijk gebruik van het Tuya-platform. Dat is een groot, Chinees platform waar andere merken en leveranciers ook dankbaar gebruik van maken.

Denk dan aan de Hema, maar ook aan merken als Woox, Eve, Hombli en Calex. Wanneer de app van de aanbieder vraagt om een accountnummer, dan is dat meestal wanneer je inlogt of wanneer je een nieuw apparaat wil toevoegen.

Dit nummer is dus ontzettend belangrijk. Ben je hem nog niet kwijt? Sla hem dan goed op of schrijf hem op een post-it, en berg hem daarna goed op.

????Het LSC/Tuya accountnummer is belangrijk om goed te bewaren. Sla of schrijf hem altijd op, zodat je deze in de toekomst kunt gebruiken!

Laat het nummer ook niet zomaar ergens slingeren, want je wil niet dat andere mensen zomaar toegang krijgen tot je accountgegevens en de apparaten die je gebruikt.

Het LSC accountnummer is dus je sleutel tot het platform Tuya, en het platform van de Action. Naast inloggen en apparaten toevoegen, kan het ook zijn dat de app om het nummer vraagt wanneer je een gebruiker toevoegt of profiel- of productinstellingen aanpast.

LSC accountnummer

LSC accountnummer kwijt, en nu?

Kom je er op een gegeven moment achter dat je je accountnummer kwijt bent? Geen paniek, want je verliest daardoor niet meteen de toegang tot je account.

Je kunt namelijk nog steeds inloggen, maar dan op een andere manier. Maar je kunt ook contact opnemen met de klantenservice van LSC Smart Connect (of een andere leverancier die gebruikmaakt van het Tuya-platform).

Op het moment dat je wil inloggen bij de app, zie je een regel staan waar je je accountnummer moet invullen.

Daaronder staat een regel voor het wachtwoord dat je ooit instelde. Ben je je LSC accountnummer kwijt? Dan vul je hier gewoon het e-mailadres in dat je hebt gekoppeld aan het account. Daarna vul je het wachtwoord in en druk je op de knop Log In.

Ben je ook je wachtwoord kwijt? Dan kun je onder de Log In-knop een extra regel vinden, met Wachtwoord Vergeten. Als je daarop tapt, dan kom je uit op een nieuw scherm, waar je hetzelfde gekoppelde e-mailadres invult. Druk daarna op Verificatiecode ophalen en volg de stappen op die kort daarna in je mailbox verschijnen.

lsc accountnummer
Screenshots: Smarthomefans (Wesley Akkerman)

Als je niet meer weet met welk e-mailadres je bent ingelogd, dan hebben we helaas slecht nieuws. Er is namelijk geen gemakkelijke methode momenteel om die informatie te achterhalen. En dat is ergens maar goed ook, want zo voorkom je dat je e-mailadres in verkeerde handen valt.

In dit geval raden we aan de e-mailadressen te proberen die je doorgaans gebruikt. Je kunt in principe adressen van alle aanbieders registeren, dus probeer alles uit. Let ook goed op de spelling, aangezien een tikfout soms kan voorkomen dat je goed kunt inloggen of dat je je wachtwoord kunt resetten.

Ben je ingelogd en wil je daarna je e-mailadres aanpassen? Dat is uiteraard geen probleem. Dat doe je via de instellingen (na het inloggen, uiteraard) en het kopje voor account en beveiliging. Daar vind je het adres dat gekoppeld is aan je LSC accountnummer. Ook kun je hem hier wijzigen.

Meer van LSC Smart Connect

Het LSC Smart Connect-platform van de Action is, dankzij Tuya, best uitgebreid. Zo kun je de slimme lampen van dit systeem bedienen met Google Home.

Daarnaast is het altijd handig om te weten hoe je een LSC Smart Connect-lamp moet resetten of hoe je de wifi-instellingen van de verschillende producten aanpast. Loop je tegen andere problemen aan, dan hebben we een aantal oplossingen verzameld. Tot slot doe je er goed aan nog even te lezen over de LSC-afstandsbediening om te achterhalen of je hem echt nodig hebt.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: