Slimme verlichting Action: info & 3 goedkope alternatieven

Slimme lampen staan niet bekend om hun goedkope prijskaartje. Toch is de slimme verlichting van Action behoorlijk voordelig. Maar, wat biedt deze verlichting allemaal aan, en welke alternatieven zijn er eigenlijk?

Slimme lampen van Action

Laten we vooropstellen dat een slimme LED-lamp van Action niet hetzelfde gaat doen als een Philips Hue lamp. Daar is het prijsverschil en het kwaliteitsverschil gewoonweg te groot voor. Maar de andere slimme verlichting dan, van merken zoals INNR, LIFX of Yeelight? Daar gaan we het zo over hebben. We gaan eerst kijken wat de slimme verlichting van Action biedt.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
🔥 De nieuwe smarthome-trend van 2022: bekijk alle details!

LSC Smart Connect

LSC Smart Connect is het merk waaronder Action zijn slimme verlichting aanbiedt. Het is mogelijk om een tiental producten onder dit label te kopen, waaronder dus de slimme verlichting, maar ook slimme sirenes en slimme power plugs. Al deze apparaten kun je op elkaar aansluiten, waardoor je dus ook slimme sensoren met de slimme verlichting kunt verbinden in de app.

TOP 10: Goedkope Slimme Lampen Populair

Alle slimme lampen vanaf € 4,99
Check nu voor extra kortingsacties

Lees meer: LSC Smart Connect: wat is het en moet je het kopen?

Waarom zijn de slimme lampen van Action zo goedkoop?

Action staat erom bekend dat ze goedkope apparaten aanbieden. Dat is ook weer het geval bij deze LSC Smart Connect verlichting. Als je nog geen andere apparaten hebt van LSC Smart Connect, dan heb je waarschijnlijk niet niet eerder van het merk gehoord.

Het merk heeft dus nog geen grote naam gemaakt binnen de wereld van slimme verlichting. Daardoor moeten de prijzen laag blijven. Ook is het merk van Action zelf, en wordt het vooralsnog alleen bij de Action verkocht. Daarom moet het bedrijf in zijn eigen prijscategorieën blijven, om kopers niet af te schrikken.

Daarbij moet ook gezegd worden dat de mogelijkheden met de slimme verlichting van Action niet zo uitgebreid zijn als met de slimme verlichting van andere merken.

Zo zijn de opties wat betreft kleuren, verschillende lampen en het assortiment gewoon minder uitgebreid. Ook zijn er veel tests die soms wel wat kleine foutjes in de lampen laten zien, zoals knipperende lampen zodra je de verlichting met een dimmer iets minder fel zet.

Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)
Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)

Wat kun je met een slimme lamp van Action?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de verschillende soorten lampen die Action biedt. Dat zijn op dit moment de volgende drie.

Smart LED
De Smart LED-lamp van Action ziet er eenvoudig uit en bezit een grote E27 fitting. Daarmee past de lamp in veel fittingen die bijvoorbeeld aan je plafond hangen. De lamp biedt zo’n 15.000 branduren, en verbruikt 9 Watt. Je kunt hem dimmen, de kleuren veranderen of de kleurtemperatuur wijzigen. Dat kan met een app, of met een afstandsbediening die je erbij kunt bestellen.

Er is ook een Smart LED-lamp met een E14 fitting, die over dezelfde eigenschappen beschikt, en 5W aan energie verbruikt.

Smart Filament LED
Filament verlichting verbruikt in een gloeilamp variant behoorlijk veel energie. Daarom is deze Filament LED-lamp met grote E27 fitting voor veel mensen een uitkomst. Het is mogelijk om de lamp te dimmen, maar dan is de lichtopbrengst niet altijd heel consistent meer. De lamp verbruikt 5,5 Watt en gaat volgens Action zo’n 15.000 uur mee.

Bediening met app, spraak of afstandsbediening

Alle slimme lampen van Action bedien je met je smartphone app of met de afstandsbediening. Die kan je er los bijkopen voor zo’n 10 euro. De prijs van de lampen ligt tussen de 8 en de 12 euro. Nog steeds geen super goedkope lampen, maar tot op heden wel de goedkoopste lampen die je in Nederland kunt kopen in de winkel.

Ook kun je de lampen bedienen door ze te verbinden aan Google Home/Assistant of Amazon Alexa. Daar dien je dan wel wat extra stappen voor te doorlopen en onder andere de Google Home of Amazon Alexa app te downloaden.

TOP 10: Goedkope Slimme Lampen Populair

Alle slimme lampen vanaf € 4,99
Check nu voor extra kortingsacties

Voordelen en nadelen van slimme Action verlichting

Net als veel andere slimme lampen, hebben ook de Action lampen hun eigen voordelen en nadelen. Hieronder enkelen op een rijtje.

Voordelen slimme verlichting Action
– Geen hub nodig, omdat de lampen via Wifi werken.
– Afstandsbediening werkt op alle lampen tegelijk.
– Werkt ook met slimme sensoren van Action.
– Kan voice control gebruiken met Google Assistant of Amazon Alexa.

Nadelen slimme verlichting Action
– De lampen zijn nog steeds niet absurd goedkoop.
– Afstandsbediening werkt alleen op alle lampen tegelijk.
– Er is een beperkt aantal producten te koop binnen LSC Smart Connect.

Alternatieven voor slimme verlichting van Action

Hoewel de slimme lampen van Action heel interessant lijken door hun lage prijs, zijn er ook enkele goede alternatieven voor de lampen te bedenken. Die zijn wellicht niet zo goedkoop als de Action lampen, maar bieden vaak wel betere opties of kwaliteit.

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen