Nest deurbel: kopen of beter niet? Alle details op een rij

Geschreven door

Clio van den Bossche

Nest deurbel

Laatste update:

1

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Als je iets of wat bekend bent met slimme deurbellen dan heb je vast wel van de Nest deurbel gehoord. Een deurbel die je laat weten wie of wat er voor jouw deur staat. Klinkt best handig maar in hoeverre is deze effectief de moeite om te kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Nest deurbel.

Google Nest: het bedrijf

Laten we eerst beginnen met het bedrijf achter de Nest deurbel: Google Nest. Oorspronkelijk was de merknaam Nest eigendom van Nest Labs totdat Google het in 2014 kocht.

Google Nest ontwikkelt allerlei smarthome-apparaten zoals slimme luidsprekers, slimme displays, thermostaten, rookmelders, routers, speakers, camera’s en uiteraard ook slimme deurbellen. Over die laatste lees je uitgebreid in dit artikel.

Nest deurbel

Nest deurbel: de modellen

Er zijn twee modellen van de Nest deurbel: Nest Doorbell (batterij) en Google Nest Hello (netvoeding). De namen verraden al meteen het grootste verschil tussen de twee.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

De Nest Doorbell (batterij) heeft een oplaadbare batterij en is dus draadloos, de Nest Hello deurbel(netvoeding) werkt op, je raadt het al, netstroom. Deze laatste was bovendien als eerste op de markt te verkrijgen onder de naam Nest Hello.

Hieronder geef ik de belangrijkste eigenschappen net als verschillen tussen de twee modellen weer, zo kan je zelf zien welk meer voor jou geschikt is:

Bottom Line
Pros
Cons
DRAADLOOS
Nest Doorbell (batterij)
Bekijk prijs
Batterij met optie voor netvoeding
Onderscheidt beweging, personen, pakjes, dieren en voertuigen
3 uur videogeschiedenis: videoclips
Blikveld: 145° diagonaal met een beeldverhouding van 3:4

Camera
1,3-megapixel kleurensensor
van 8,5 mm
6x digitale zoom
Beeldverhouding van 3:4

Nachtzicht
Ja

Accu
Ja, 1,5 -2 maanden

Bedraad
Zowel draadloos als bedraad

Wifi
802.11 b/g/n Wi-Fi connection

Gewicht
0,206 kg

Afmetingen
16 × 4.60 × 2.41 cm

Slimme assistent
Google Home, Homey, Samsung Smart Things, IFTTT
NETVOEDING
Nest Doorbell (netvoeding)
Bekijk prijs
Netvoeding
Onderscheidt beweging en personen
24/7 continu opnames
3 uur videogeschiedenis: stilstaande beelden
Blikveld: 160° diagonaal met een beeldverhouding van 3:4

Camera
3-megapixel 2K-kleurensensor
van 1/3 inch
met 8x digitale zoom


Nachtzicht
Ja

Accu
Nee

Bedraad
Ja

Wifi
802.11 b/g/n Wi-Fi connection

Gewicht
0,122 kg

Afmetingen
11.7 × 4.3 × 2.6 cm

Slimme assistent
Google Home, Samsung Smart Things

Nest deurbel kopen, of beter niet?

Er zijn tegenwoordig veel deurbellen op de markt, denk bijvoorbeeld aan de Eufy deurbel, maar ook de populaire Ring deurbel. Maar welke moet je nu kiezen?

Aan de Nest deurbel zijn zeker voordelen gebonden maar ook wat kleine nadelen. Laten we deze eerst doorlopen vooraleer je zelf kan beslissen of je de Nest deurbel iets voor jou is.

Allereerst een aantal kenmerken op een rij.

 • Herkenning van wat er voor de deur staat – Ik gaf het al mee in de inleiding van het artikel: een deurbel die je laat weten wat of wie er voor je deur staat. Handig toch? Het model Nest deurbel (batterij) maakt ook nog eens een onderscheid tussen mensen, dieren, pakketjes en voertuigen.
 • Bewegingsdetectie waar en wanneer je wil – Nog zo een handige functie van de Nest deurbel: bij een bewegingsdetectie tot een afstand van 10 meter krijg je een melding via de app op bijvoorbeeld je smartphone, ook in het donker.
 • Keuze tussen bedraad en draadloos – De Nest deurbel kan zowel op de huidige bedrading alsook draadloos worden geïnstalleerd. Kies je voor het laatste? Hou dan wel rekening met de batterijduur van je apparaat. De batterij gaat bij normaal gebruik zo’n 1,5 – 2 maanden mee. Belangrijk hierbij is om rekening te houden dat deze optie enkel bij het model Nest Doorbell (batterij) mogelijk is.
 • Videogeschiedenis – Mocht je een oproep van je Nest deurbel niet kunnen beantwoorden, dan neemt deze die gewoon op. Later kun je dan bekijken wie er voor je deur heeft gestaan.
 • Praten en luisteren – Via de Nest/Google Home app kan je met je bezoekers luid en duidelijk praten. Ben je even niet thuis en komt de postbode een pakketje voor je afgeven? Geen probleem, je kan hem gewoon direct laten weten om het bijvoorbeeld even bij de buren af te geven.
 • Abonnement ‘nodig’ – Om de beelden van je Nest deurbel te kunnen opslaan en delen is het nodig dat je een Google Nest Aware abonnement aanschaft. Meer uitgebreide informatie over het abonnement kan je hier terugvinden. Ook later in dit artikel vertel ik er meer over.

Naast de kenmerken zijn er natuurlijk ook een aantal plus- en minpunten voor de Nest deurbel. Hieronder een overzicht.

Pluspunten
 • Herkenning van wat er voor je deur staat
 • Bewegingsdetectie waar en wanneer je wil
 • Optie tussen bestaande bedrading of draadloos (enkel mogelijk bij Nest deurbel batterij)
 • Videogeschiedenis
 • Praten en luisteren in HD
 • Nachtzicht
 • Relatief eenvoudig installatie
 • Werkt goed samen met Google Nest Hub
Minpunten
 • Sterk wifi-signaal vereist
 • Nest aware abonnement vereist voor opslaan en delen

De conclusie die we uit het bovenstaande kunnen trekken, is dat de voordelen van de Nest deurbel groter zijn dan de nadelen.

Deze laatste hebben bovendien geen betrekking op het product zelf maar zijn eerder een aantal praktische zaken. We kunnen hieruit afleiden dat het kopen van een Nest deurbel een goede keuze zou zijn.

Nest deurbel bedraad aansluiten

Bij het bedraad aansluiten van de Nest deurbel is het belangrijk om rekening te houden met het verschil tussen de twee modellen die ik eerder besproken heb:

Heb je het model Nest Doorbell (netvoeding) dan kan je alleen maar bedraad aansluiten en dien je rekening te houden met het feit dat je de volgende zaken zeker moet hebben:

 • Nest Hello deurbel
 • Transformator van 12 tot 24 V AC en 8 VA (bijvoorbeeld deze)
 • Bedrading van trafo naar deurbel

Indien je kiest voor het model Nest Doorbell (batterij) dan heb je de optie om zowel draadloos als bedraad aan te sluiten. Kies je voor het laatst dan heb je de volgende zaken nodig:

 • Nest deurbel
 • Transformator van 8 tot 24 V AC en 10-40 VA
 • Bedrading van trafo naar deurbel

Nest deurbel installeren

Het installatieproces van de Nest deurbel verschilt tussen de twee modellen. Hieronder voeg ik drie handige installatie video’s per model toe die je doorheen het proces begeleiden:

1. Nest Doorbell (netvoeding) – enkel bedrade installatie

Om de Nest deurbel bedraad aan te sluiten, moet je allereerst zorgen voor de juiste materialen. Check hierbij vooral dat je de juiste trafo hebt. Deze moet wel genoeg voeding leveren voor de bedrade Nest deurbel.

Bedrade installatie Nest deurbel

2. Nest Doorbell (batterij) – optie draadloze of bedrade installatie

Een voordeel van de Nest deurbel (batterij) is dat deze zowel draadloos als bedraad aangesloten kan worden. In onderstaande video zie je hoe dit in zijn werk gaat. We beginnen met de draadloze installatie van de Nest doorbell.

Draadloze installatie:

Bedrade installatie Google Nest Doorbell (battery)

Nest deurbel abonnement: noodzakelijk?

Alle Nest producten kun je kopen zonder een Google Nest abonnement. Wel heeft het een belangrijke toegevoegde waarde.

Een Google Nest Aware abonnement maakt het namelijk mogelijk dat je de beelden van je Nest deurbel kunt opslaan en delen. Wat dit abonnement kost en welke voordelen het heeft ten opzichte van geen abonnement, lijst ik hier even voor je op.

Wat kost een Nest-abonnement

Een Nest Aware abonnement kost € 5 of € 10 per maand en € 50 of € 100 per maand. Afhankelijk van het soort abonnement dat je neemt.

Nest AwareNest Aware Plus
Kosten€ 5 maand / € 50 jaar€ 10 maand / € 100 jaar
Videogeschiedenis (gebeurtenissen)30 dagen60 dagen
Videogeschiedenis (24/7) 10 dagen

💡 Nest Aware voor alle apparaten

Een Google Nest Aware-abonnement is te gebruiken voor alle (geschikte) apparaten op jouw adres. Heb je bijvoorbeeld ook Nest-camera’s, dan kunnen deze in hetzelfde abonnement meegenomen worden. Je hoeft dan dus geen aparte abonnementen af te sluiten.

Lees hier alles over Nest Aware

Heb je echte een Nest-abonnement nodig?

Om de functie van het Google Nest Aware abonnement in kaart te brengen, heb ik een vergelijking gemaakt tussen de features met en zonder abonnement. 

Nest AwareZonder abonnementMet abonnement
Persoon-gezien melding
Bekend gezicht-melding
Gezichtsherkenning
Pakket herkenning
Dieren herkenning
Activiteitenzone-meldingen
Beelden terugkijken3 uur30/60 dagen

Een Google Nest Aware abonnement is dus niet noodzakelijk voor je Nest deurbel maar biedt deze zeker wel een upgrade. Aangezien dat de prijs ervan ook goed meevalt en dit abonnement ook ineens van toepassing is op al je Nest producten, raad ik het zeker wel aan.

Nest deurbel met Homekit

Kan je jouw Nest deurbel gebruiken met Apple Homekit? In principe wel, al is het even zoeken. De Nest producten werken namelijk uitstekend met Google Home, maar als je ze wilt gebruiken met Apple Homekit is het toch wat moeilijker en heb je wat technische kennis nodig.

De integratie van de Nest deurbel gaat op termijn wel veel eenvoudiger worden. Er komt namelijk ondersteuning voor Matter, de nieuwe smarthome-standaard. Daarmee zijn er (veel) betere samenwerkingen tussen verschillende systemen nodig.

Wil je nu aan de slag met Homekit, dan kun je opteren voor bijvoorbeeld Starling. Deze handige video laat je het hele installatieproces van de Starling Home Hub zien:

Nest deurbel met Google Home

De Nest deurbel werkt uitstekend met Google Home en vormt vooral een ideale combi met de Google Nest Hub, een slimme speaker met scherm. 

Zo is de Nest deurbel de enige slimme deurbel die bij het aanbellen meteen beeld kan laten zien op de Nest Hub.

Deze livestream kan je door een spraakcommando, zoals bijvoorbeeld “Ok Google, laat de deurbel zien” activeren. De livestream functie is bijzonder prettig en handig! Nest Doorbell (batterij): klik hier

Overzicht van alle Nest deurbellen

Hieronder een uitgebreider overzicht van de Nest deurbellen die op dit moment beschikbaar zijn.

Beste keuze (batterij)
Google Nest Doorbell (Battery)
4.3

Met de Google Nest Doorbell (Battery) werd de twee slimme deurbel van het merk gelanceerd. Deze heeft een 'verticale' beeldverhouding, waardoor het beeld wat smaller is. Dit is eigenlijk geen belemmering.

Verder zijn alle standaard-functies aanwezig, waaronder nachtzicht en met het Nest Aware-abonnement ook de mogelijkheid van gezichtsherkenning.

Om optimaal gebruik te maken van deze Nest deurbel heb je wel een Nest Aware-abonnement nodig van € 5 per maand.

Aansluiten doe je bedraad of op de accu, die zo'n 1,5-2 maanden mee zal gaan. Dit is afhankelijk van het gebruik uiteraard.

De Nest deurbel blijft een goede keuze en hangt dan ook bij een aantal mensen van de Smarthomefans-redactie aan de deur.

Pluspunten:
 • Werkt bedraad en op batterij
 • Eenvoudige installatie
 • Werkt met Google Home
 • Integratie met Google Nest Hub
 • Complete deurbel met gezichtsherkenning
Aandachtspunten:
 • Beeldhoek wat kleiner
 • Nest Aware niet per se noodzakelijk, wel bijzonder prettig
Bekijk actuele prijs
Nest deurbel Hello
4.0

De Google Nest Hello deurbel is de allereerst deurbel die door Google werd gelanceerd. Dit gebeurde in 2018, toen dit één van de topmodellen was.

Ook nu kan deze nog goed mee: de beeldkwaliteit is erg goed en er is gezichtsherkenning en nachtzicht aanwezig.

Goed om te weten is dat de Nest Hello alleen bedraad aangesloten kan worden, dus je hebt een geschikte trafo nodig daarvoor.

De Nest Hello is een interessante deurbel, maar de lancering in 2018 maakt een andere keuze mogelijk toch beter...

Pluspunten:
 • Goede beeldkwaliteit + nachtzicht
 • Eenvoudige installatie
 • Werkt met Google Home
 • Integratie met Google Nest Hub
 • Complete deurbel met gezichtsherkenning
Aandachtspunten:
 • Nest Aware niet per se noodzakelijk, wel bijzonder prettig
 • Lancering al in 2018, wordt mogelijk binnenkort vervangen
 • Alleen bedraad aansluiten
 • Bij temperaturen onder 0 werkt deze niet altijd goed
Bekijk actuele prijs → Lees mijn review

Google Nest Hello deurbel

Laatste Amazon prijs-update: 23 juli 2024 9:50 am

Nest deurbel: tips

Hier geef ik je een aantal tips & tricks voor de Nest deurbel. Ze gaan over het gebruik en de aanschaffing:

1

Zorg voor een sterke en stabiele wifi-verbinding

Zeker niet onbelangrijk want een goede wifi-verbinding bij je voordeur is absoluut nodig als je wilt dat je Nest deurbel optimaal werkt en je diens notificaties goed ontvangt.

2

Stel een activiteitenzone in

Een handige tool die de Nest deurbel biedt, is de mogelijkheid om een activiteitenzone in te stellen. Via de zoomfunctie kan je zelf belangrijke gebieden kiezen en meldingen ontvangen als daar iets gebeurt.

Belangrijk hierbij om te weten: je hebt wel een Nest Aware abonnement nodig om deze functie te kunnen gebruiken.

3

Zie dat je de juiste transformator hebt

Kies jij ervoor om je Nest deurbel bedraad aan te sluiten (enkel optioneel bij de Nest Doorbell (batterij)) dan is het belangrijk dat je de juiste transformator hebt.

Dit zorgt ervoor dat de slimme deurbel ook voldoende stroom krijgt om te functioneren. Heb je ‘m bedraad aangesloten en werkt hij niet? Dan is de trafo waarschijnlijk niet de juiste.

4

Schaf een Nest Aware abonnement aan

Ik gaf het al mee, een Nest Aware abonnement is in principe niet noodzakelijk maar ik raad het ten zeerste aan! Niet alleen maakt het abonnement de tool van de hierboven besproken activiteitenzone mogelijk, het laat je Nest deurbel ook beelden opslaan en delen.

Nog meer producten van Google Nest

Google Nest heeft al heel wat smarthome apparaten op de markt gebracht. Naast de hier besproken slimme deurbel heb je ook nog slimme luidsprekers, slimme displays, thermostaten, rookmelders, routers, speakers en camera’s.

Hierbij een overzicht van de Google Nest apparaten met een vermelding van de productgroep:

Tot slot: Nest deurbel kopen of beter niet?

De Nest deurbel is een zéér goede slimme deurbel met veel mogelijkheden en opties. Heb je een Google Nest Hub, dan is het misschien wel de allerbeste keuze.

Ook als je meerdere producten hebt in het Googl Nest-ecosysteem en misschien al een Nest Aware-abonnement, dan is het een logische keuze. Hou er wel rekening mee dat je eigenlijk wel een abonnement nodig hebt om er optimaal gebruik van te maken.

Als je een keuze moet maken tussen beide deurbellen, hou er dan wel rekening mee dat de Nest Hello al in 2018 gelanceerd is. Er zal dus op termijn een (betere) opvolger verschijnen.

Lees ook

 1. Slimme deurbel: beste keuze + ultieme gids
 2. Eufy deurbel: kopen of beter niet? Alle details op een rij
 3. Ring deurbel: kopen of beter niet? Alle details op een rij
 4. Nest deurbel problemen opgelost
 5. Alles over de Google Nest Protect rookmelder

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Clio haar motto luidt: 'Waarom moeilijk als het makkelijk kan'. Dat is precies de reden dat ze interesse heeft in smarthome: eenvoudig en efficiënt het leven vergemakkelijken.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Nest deurbel: kopen of beter niet? Alle details op een rij”

 1. Een uitgebreid artikel. Jammer dat niet duidelijk wordt welke deurbel ook werkt op het 5 GHz deel van mijn WiFi netwerk. Tegen deze beperking loop ik nu aan met mijn Nedis deurbel.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: