Review Nest Hello: hoe werkt hij écht?

Geschreven door

Ruud Caris

Review Nest Hello slimme deurbel

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Ben jij benieuwd of de Nest Hello wat voor je is? Ik heb hem een aantal weken mogen testen. In deze Nest Hello review kom je er dus achter hoe de slimme deurbel in het dagelijks leven écht functioneert. Tijdens mijn korte test, ontdekte ik al meer dan genoeg opties om een interessante conclusie te kunnen schrijven. Overweeg jij de Nest Hello te kopen? Lees dan snel verder.

Google Nest 

Een aantal jaren geleden is het (toen nog) jonge bedrijf Nest overgenomen door de Tech gigant Google. Sinds die periode heeft het bedrijf enorme sprongen gemaakt op de smart home markt. In de beginfase van het bedrijf Nest ben ik vrijwel direct fan geworden.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Ik heb de Nest Cam IQ Outdoor bijvoorbeeld al een tijdje hangen om de boel buiten een beetje in de gaten te houden. Ook heb ik al enkele jaren een Nest Thermostaat aan de muur hangen, wat tot nu toe ook erg goed bevalt. 

Review Nest Hello slimme deurbel

Na een wat minder soepele ervaring met de Ring Video 2, was ik dus heel erg benieuwd of slimme deurbellen al op het ‘juiste niveau’ van een smart home zijn.

Uiteindelijk moet zo’n gadget wel bijdragen aan een eenvoudiger leven. Toen het pakketje met de Nest Hello binnen kwam, ben ik dus ook direct van start gegaan om hem in de praktijk te gaan testen. 


Nest Hello installatie 

De Nest Hello is een apparaat dat je graag goed wilt aansluiten. Niet vreemd dat je er dus een installateur voor kunt laten komen. Dat is dus ook wat ik heb gedaan. Binnen twee minuten zat mijn ‘werk’ erop, nadat ik een kopje koffie had gezet voor de beste man.

Hij is er zelf overigens een klein uurtje mee bezig geweest. Aangezien dit niet de eerste Nest is die de installateur ophing, denk ik dat je zelf dus ook wel wat tijd kwijt bent met de installatie. De Nest Hello inclusief montage kopen lijkt dus een handige zet, met name voor de wat meer ‘linkshandige’ smarthome fans.  

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Bestaande bedrading en gong 

De Nest Hello werkt alleen maar via bedrading. Je moet dus de oude deurbel verwijderen en de Hello ervoor in de plaats ophangen. Wel is er een klein minpuntje, aangezien de Nest Hello een 24V aansluiting nodig heeft.

Dat terwijl je huidige deurbel het nu waarschijnlijk doet met 16V of zelfs maar 8V. De installateur zorgde er gelukkig voor dat ik me daar geen zorgen om hoefde te maken. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden als je hem zelf wilt installeren. 
 
Ook installeerde de monteur een gong, waardoor ik de deurbel ook kan horen wanneer er iemand voor de deur staat. ‘Helaas’ heb ik een goed geïsoleerd huis, waardoor de plaatsing in de meterkast geen slim idee was. Ik kon de deurbel vanuit de huiskamer namelijk alleen horen wanneer het helemaal stil was.

Een belletje naar Nest zorgde al snel voor een oplossing. Er werd direct een krachtigere gong geïnstalleerd. Nu is het geluid precies luid genoeg om hem overal te horen. 

De test kon nu dus écht van start…

Review Nest Hello slimme deurbel

Review Nest Hello – De deurbel in de praktijk

Waar ik – en veel andere gebruikers van de Ring Video 2 vooral last van hadden, was de vertraging tussen het aanbellen en het doorsturen van de live videobeelden. Ook het geluid op de Chime kwam vaak trager door dan gewenst.  

Bij de Nest Hello heb ik daar geen last van, omdat je de gong direct hoort nadat er op de bel gedrukt is. Dat heeft voornamelijk te maken met de directe verbinding (bedrading) met de gong. Ook krijg je de beelden van de deurbel vrijwel direct op je telefoon doorgestuurd.

Je hoeft daar maximaal 2 of 3 seconden op te wachten. Ik was dus direct gerustgesteld, omdat dit mijn grootste struikelpunt was bij de Ring Video 2.

Aanbellen 

De Nest Hello heeft een groot aantal functies, maar uiteraard blijft aanbellen daarvan de belangrijkste. Daar ga ik in de review dus ook mee beginnen. 

Wanneer er iemand voor de deur staat en aanbelt, krijg je vrijwel direct een melding. Je kunt vervolgens kiezen of je de persoon wilt zien of dat je misschien wat wilt zeggen via de intercom.

Die geluidskwaliteit is overigens prima. Het is goed mogelijk om de ander te verstaan en je bent zelf ook goed genoeg te verstaan. Communicatie is dus prima te noemen.

Ik heb deze functie wel maar één keer kunnen gebruiken, toen er een pakketje werd geleverd en ik op dat moment niet thuis was. De communicatie met de pakketbezorger verliep toen vlekkeloos.  

Review Nest Hello slimme deurbel

Antwoordapparaat & Bewegingsdetectie

Het is ook mogelijk om een automatisch bericht af te laten spelen, zodra er op de deurbel wordt gedrukt. De Nest Hello spreekt dan een boodschap af, namens jou.

Het is helaas nog niet mogelijk om zelf spraakberichten in te spreken. Dat zou dus nog een mooie aanvulling zijn op de slimme deurbel. 

De camera van de Nest Hello heeft een breed bereik. Dat maakt de bewegingsdetectie een leuk speeltje. Toch beperk je het ‘zoekgebied’ van de slimme deurbel al snel, wanneer je erachter komt dat je echt iedere 10 minuten een melding krijgt wanneer je ook de straat mee laat nemen in de bewegingsdetectie.

Het vergt dus een klein beetje tijd om het perfecte bereik te bepalen, maar dan is het wel een fijn gevoel dat je altijd weet wat er zich afspeelt voor je huis en in je tuin. 

Gezichtsherkenning en video’s doorspoelen 

Een superleuke functie van de Nest Hello is de gezichtsherkenning. Je kunt zelf mensen toevoegen en een naam koppelen aan hun gezicht. Belt die persoon aan, dan krijg je een melding dat bijvoorbeeld “Steven” voor de deur staat.

Koppel je de Hello aan je Google Assistent of Google Home, dan wordt de naam van deze persoon ook uitgesproken door je assistent. Een bijzonder interessante optie die ik graag nog beter uitgewerkt zou terugzien. Dat wil zeggen; dat de gezichten ook 100% van de keren worden herkend. Want dat is met de Nest Hello niet altijd het geval.

Een klein minpuntje van de Nest Hello is het ontbreken van de mogelijkheid om video’s in de app van Nest door te spelen. Deze optie werkt op een laptop of desktop namelijk wel gewoon. Het zou dus mooi zijn als deze optie ook op de telefoon beschikbaar wordt gemaakt.

Nu moest ik bijvoorbeeld steeds een paar seconden wachten bij het terugkijken van video’s. Vooral omdat er een beweging was gesignaleerd, maar er uiteindelijk niets gebeurde in mijn tuin. 

Nest als ecosysteem 

Ik heb steeds meer apparaten van Nest in huis en bij ieder nieuw apparaat word ik steeds enthousiaster. Door diverse koppelingen te maken tussen apparaten, wordt mijn huis steeds slimmer en krijg ik steeds meer opties.

Wel moet je erop letten dat Nest om abonnementskosten vraagt wanneer je alle mogelijkheden van de Nest Hello wilt gebruiken. Je beelden worden dan namelijk vijf dagen lang opgeslagen in de cloud, waar jij dan toegang tot krijgt.

Zonder abonnement heb je deze functie niet, maar dan mis je dus eigenlijk direct één van de grootste voordelen van een slimme deurbel.  

Het abonnement kost je ca. 5 euro per maand. Geen astronomisch bedrag, maar wel goed om te weten voordat je hem aanschaft. 

Nest Hello kopen

De Nest Hello is te koop voor rond de € 200. Via onderstaand overzicht vind je een actuele lijst van de prijzen die vandaag gelden voor de Nest deurbel.

Conclusie

De Nest Hello is overduidelijk een product van Nest. Het straalt eenvoud uit, maar onder de ‘motorkap’ bevinden zich talloze opties die de concurrentie op dit moment nog niet biedt. Ook de kwaliteit van de gebruikte materialen, een verzorgde installatie en de snelle live-beelden op mijn telefoon waren top.

Ik heb nu echt het gevoel dat ik een apparaat heb gebruikt dat mijn leven eenvoudiger kan maken in plaats van ingewikkelder. 

Enige echte minpuntje is dat je abonnementskosten moet betalen voor de Nest Hello, naast de al wat hoge aanschafprijs. Desondanks geef ik de slimme deurbel toch 5 sterren. In de toekomst gaan er namelijk vast nog veel meer toffe opties bijkomen. Ik ben inmiddels fan van de Hello, dus ik wacht geduldig af! 

9Expert Score
Gewoon, een goede deurbel…
Pluspunten
  • Snelle reactie van app
  • Werkt goed samen met andere Nest-producten
  • Strak design en relatief klein
  • Goede integratie met Google Home (en ook Google Nest Hub)
Minpunten
  • Abonnement nodig voor optimaal gebruik
  • Al sinds 2018 op de markt en daarmee relatief ‘oud’

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Delen via: