Slimme kerstverlichting: dit zijn je (beste) opties

Geschreven door

Ruud Caris

Slimme kerstverlichting Smarthomefans

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Overweeg je de feestdagen ‘slim’ door te brengen, dan is slimme kerstverlichting natuurlijk een mooie aanvulling. Daarom heb ik de nodige slimme kerstverlichting getest, maar ook slimme stekkers die je bestaande kersverlichting slim kunnen maken.

Slimme kersverlichting: meerdere mogelijkheden

Als je op zoek bent naar manieren om jouw kerstverlichting slim te maken, is het natuurlijk de vraag hoe ver je daarin wil gaan.

Het is mogelijk om (LED-)verlichting te kopen, die als product slim is. Maar als je nog veel kerstverlichting thuis hebt, kun je deze natuurlijk ook slim(mer) maken. Dit doe je door een slimme stekker te gebruiken.

Er zijn veel slimme stekkers beschikbaar, de ene geschikter dan de andere. Afhankelijk van jouw budget en wensen, hieronder twee goede opties om mee te beginnen.

Slimme stekker hue

Slimme stekkers voor kerstverlichting

Er zijn heel veel verschillende stekkers beschikbaar. Hieronder drie opties die ik aanbevelen.

 1. Philips Hue slimme stekker
  4.7

  De Philips Hue slimme stekker maakt 'domme' apparaten een stuk slimmer. Deze kan gebruikt worden via wifi, maar ook via Zigbee.

  Denk bijvoorbeeld aan oude lampen, maar ook de kerstverlichting kun je hiermee een stuk slimmer maken.

  Bekijk actuele prijs → Mijn volledig review
 2. Hombli stekker
  4.5

  De slimme stekker van Hombli is betaalbaar en doet precies wat hij moet doen: slim schakelen.

  Deze stekker is ook in een duo-variant beschikbaar, om in één stopcontact, twee stekkers te gebruiken.

  Bekijk actuele prijs

5x slimme kerstverlichting op een rij

Na een eigen test en onderzoek, heb ik een lijst samengesteld met daarin 5 keer slimme kerstverlichting. Hier zitten premium producten tussen, maar ook een aantal betaalbare opties.

Het verschil in prijs zit ‘m vooral in zaken als:

 • De kwaliteit van de lampjes
 • De mogelijkheid om kleuren al dan niet aan te passen
 • De bediening en bijbehorende app

 1. Twinkly slimme kerstverlichting
  4.8

  Twinkly biedt een groot assortiment aan slimme kerstverlichting in verschillende afmetingen en kleuren. Deze kersverlichting is compleet en heeft ondersteuning voor onder andere Google Home, Homekit en Homey.

  Bekijk actuele prijs →
 2. Hombli kerstverlichting
  4.3

  De Hombli slimme kerstverlichting is een betaalbare oplossing, maar daar moet je wel de 'kleuren' voor inleveren. Deze slinger verlicht je kerstboom met wit/warm wit licht.

  De strip is 20 meter lang en beschikt over 200 LEDs.

  Bekijk actuele prijs →
 3. Philips Hue Festavia
  4.8

  Met de Festavia van Philips Hue koop je premium kerstverlichting, die perfect integreert in het Hue-ecosysteem. Dit betekent ook veel integraties, goede ondersteuning en veel mogelijkheden.

  Deze Philips Hue kerstverlichting is in verschillende afmeringen verkrijgbaar.

  Bekijk actuele prijs →
 4. Govee slimme kerstverlichting
  4.5

  Slimme kerstverlichting met goedwerkende app en heldere kleuren. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen, inclusief ondersteuning voor Google Home.

  Bekijk actuele prijs →
 5. Treelighty

  Deze budget slimme kerstverlichting geeft jouw kerstboom de nodige kleur. Door de aantrekkelijke prijsstelling, wordt er geen (USB-)stekker meegeleverd. Hou hier rekening mee bij aanschaf.

  Bekijk actuele prijs →

Kleurrijke kerst

Natuurlijk kun je dit nog verder uitbreiden met LED-strips en andere kleurrijke verlichting. Heb jij een ‘slimme’ kerst setup? Welke producten gebruik je daarvoor? Deel het in de reacties!

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: