10 Smarthome-producten die het nuttigst zijn in de winter

Geschreven door

Ruud Caris

Smarthome voor de winter

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Het wordt weer kouder, de verwarming (of airco) gaat weer aan. Meer dan genoeg reden om te checken hoe je smarthome uitgebreid of verbeter kan worden. Daarom in dit artikel een aantal smarthome-artikelen die allemaal goed van pas komen in de winter.

Smarthome in de winter

Natuurlijk zijn er slimme producten die je het hele jaar door gebruikt, bijvoorbeeld je deurbel of slimme lampen. Maar er zijn ook smarthome-producten die je simpelweg meer gebruikt in de winter.

Daarom hieronder een lijstje met producten, die ik grotendeels zelf gebruikt, getest en gereviewd heb. Hopelijk is dit een mooie aanvulling voor jouw persoonlijke smarthome.

 1. HomeWizard wifi p1 meter
  4.7

  De HomeWizard wifi P1-meter is een must-have apparaatje als je wil bijhouden hoeveel stroom je verbruikt, maar vooral hoeveel je kunt besparen. Met uitgebreide analyse-mogelijkheden, bijhouden van stroom- en -gasverbruik, maar ook het opwekken van zonne-energie maakt de HomeWizard wifi P1-meter tot een bijzonder interessant apparaatje in deze tijd.

  Voor de prijs hoef je het niet te laten, dus wil je meer inzicht (en dus besparen) dan is deze HomeWizard een no-brainer!

  Bekijk actuele prijs Combideal
 2. Philips Hue slimme stekker
  4.7

  De Philips Hue slimme stekker maakt 'domme' apparaten een stuk slimmer. Deze kan gebruikt worden via wifi, maar ook via Zigbee.

  Denk bijvoorbeeld aan oude lampen, maar ook de kerstverlichting kun je hiermee een stuk slimmer maken.

  Bekijk actuele prijs → Mijn volledig review
 3. Govee slimme kerstverlichting
  4.5

  Slimme kerstverlichting met goedwerkende app en heldere kleuren. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen, inclusief ondersteuning voor Google Home.

  Bekijk actuele prijs →
 4. Calex Convector kachel

  Deze slimme convector kachel is handig als bijverwarming. Uiteraard kan deze bediend worden via de bijbehorende app.

  Het maximale vermogen is 2000W en je kunt er een ruimte van zo'n 25m2 mee verwarmen.

  Bekijk actuele prijs →
 5. Netatmo weer station

  Met het Netatmo weerstation heb je alle data van binnen en buiten bij de hand in de app. Deze is eventueel verder uit te breiden met andere meetapparatuur om bijvoorbeeld de neerslag bij te houden.

  Bekijk actuele prijs →
 6. Govee smart heater
  4.5

  Met de Govee heater verwarm je een kleine ruimte efficiënt bij. Deze is te bedienen via de app en heeft meerdere warmtestanden.

  Zelf gebruik ik deze om mijn thuiskantoor te verwarmen in de winter.

  Bekijk actuele prijs →
 7. Ring alarmsysteem
  4.3

  De Ring Alarm-beveiligingsset, 5-delig van de 2e generatie, omvat een basisstation, bedieningspaneel, contactsensor, bewegingssensor en signaalversterker. Het systeem is eenvoudig zelf te installeren en te beheren via de Ring-app. 

  De set biedt drie beveiligingsstanden: Thuis, Weg en Uitgeschakeld. Het is compatibel met Alexa-apparaten voor spraakbediening en werkt met zowel 1e als 2e generatie Ring-apparaten.

  Bekijk actuele prijs →
 8. Slide (Slimme gordijnen)

  Het Nederlandse Slide maakt je bestaande gordijnen slim. Deze past op praktisch elke rail en zorgt ervoor dat je gordijnen automatisch openen en sluiten.

  Bediening kan via spraak (o.a. Google Home), maar uiteraard ook met de bijbehorende Slide-app. Ideaal voor de donkere dagen.

  Bekijk actuele prijs Mijn review
 9. HomeWizard Energy Display
  4.7

  Het HomeWizard Energy Display toont jouw actuele energieverbruik voor gas, elektriciteit en het opwekken via zonnepanelen.

  Dit kleine schermpje, biedt veel mogelijkheden en heeft als doel de bewustwording te vergroten. Dit zorgt automatisch voor een besparing, waardoor het Energy Display snel terugverdiend is.

  Bekijk actuele prijs → Combideal

Nog meer…?

Heb je nog aanvullingen, suggesties of tips, laat ze achter in de comments! Dan zal ik de lijst er verder mee aanvullen.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie

Delen via: