Tado V3+ VS Nest thermostaat: welke thermostaat moet jij kiezen?

Google Nest Learning V3 VS Tado V3+ (1)

Moet jij een Tado of Nest thermostaat aan je muur gaan hangen? Daar ga ik je in dit artikel meer over vertellen. Je ziet onder andere de verschillen tussen de thermostaten en ik vertel je wat dat voor jou betekent.

Tado V3+ VS Nest thermostaat

Qua uiterlijk valt er al genoeg te zeggen over de Tado en Nest thermostaat. Waar de Tado V3+ afstapt van het originele thermostaat ontwerp en een stijlvol design weet te creëren, is Nest met de Learning V3 juist meer blijven hangen bij het oorspronkelijke ontwerp van de thermostaat.

Welke daarvan beter bij jou past, is afhankelijk van je smaak, maar ook van de rest van je interieur. Maar de verschillen houden niet op bij de oppervlakte. Ook van binnen zijn er genoeg verschillen te noemen, waardoor er ongetwijfeld één thermostaat is die beter bij jou past. Benieuwd welke dat is? Lees dan verder.

Google Nest Thermostaat
Nest thermostaat | Via: google.com
Tado Slimme Thermostaat V3+
Tado V3+ | Via: tado.com

De Tado en Nest thermostaat in het kort

Benieuwd of jij de Tado of Nest thermostaat moet kopen? Hieronder zie je in één tabel de belangrijkste overeenkomsten en verschillen.

EigenschappenTado V3+Nest Learning V3
Type verwarmingenCombi ketel, Cv-ketel, Stadsverwarming zonder koeling, Vloerverwarming, Warmtepomp zonder koeling Combi ketel, Cv-ketel, Stadsverwarming zonder koeling, Vloerverwarming, Warmtepomp zonder koeling
Geschikt voor deze CV-ketelsAlle typen CV-ketels Alle typen CV-ketels
OpenThermJaJa
Vloerverwarming mogelijkJaJa
ZelflerendJaJa
GeofencingJaJa
TouchscreenJa
Instelbereik in graden Celcius5-250-40
Zones in te stellenJa
Smarthome platformenAmazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant, Homey, IFTTT Amazon Alexa, Google Assistant, Works with Nest
Draadloze verbinding met ketel mogelijkJaJa
AbonnementJaNee

Instelbare zones en uitbreidingen

De Tado V3+ koop je gewoonlijk ales een losse thermostaat. Maar het totale aanbod van Tado op het gebied van de slimme thermostaat stopt daar niet. In tegenstelling tot de Nest thermostaat kun je de Tado V3+ namelijk uitbreiden met slimme thermostaatknoppen. Welke toegevoegde waarde dat heeft?

Je kunt deze slimme thermostaatkranen allemaal toevoegen in je Tado app en vervolgens de temperatuur per kamer regelen. Wonen je kinderen op kamers, maar zijn ze alleen in het weekend thuis? Dan kun je de thermostaat in hun kamer gewoon de hele week uitzetten met zo’n knop. Zeker wanneer je goed op je verbruik gaat letten, kun je met slimme thermostaatknoppen enorm veel besparen op de energierekening. Ze hebben zich waarschijnlijk dan ook weer snel terugverdiend.

De Google Nest Learning thermostaat heeft deze mogelijkheid tot uitbreiding overigens niet. Zeker in een groot huis, waar veel winst behaald kan worden op het gebied van energiebesparing, kan dat mogelijk een gemis zijn.

Google Nest Hub (gen 2)

Bijzonder mooie combi-deal!
De gloednieuwe Google Nest Home Hub (2de generatie) nu met gratis producten!
tado-Slimme-Radiatorknop-V3-iOS-App-2
Via: tado.com

Abonnement

De prijs van de Tado thermostaat is beduidend lager dan die van de Nest Learning thermostaat. Maar bij die laatste ben je dan wel gelijk klaar met betalen voor je thermostaat. Bij de Tado thermostaat is er namelijk nog de mogelijkheid om een abonnement te nemen. Dat hoeft uiteraard niet, maar dan mis je wel de mogelijkheden zoals geofencing en de klimaatassistent. Omdat dat wel mogelijkheden zijn die je graag gebruikt, is het dus een belangrijk verschil. Het abonnement van de Tado kost € 2,99 per maand of € 29,- per jaar. Na een paar jaar betaal je aan de Tado V3+ dus meer dan bij de Google Nest thermostaat.


Smarthomeplatformen

Is jouw huis voorzien van Homey, Apple HomeKit of gebruik je IFTTT? In dat geval kun je eigenlijk beter kiezen voor de Tado V3+. De Nest werkt namelijk niet (direct) samen met bijvoorbeeld Siri. Wil jij een smart ecosysteem samenstellen met daarin de Apple Homekit, dan kan de Tado thermostaat dus een betere keus zijn. Uiteraard is niet zeker of Apple in de toekomst nog gaat uitbreiden en de ondersteuning voor de Nest thermostaat er toch nog gaat komen.

Conclusie

Ben jij op zoek naar een thermostaat die je écht goed helpt met besparen en waarmee je meer kunt aansluiten dan alleen de thermostaat. Ga dan voor een starterskit van de Tado V3+, inclusief de slimme thermostaatknoppen.

Heb je geen zin om abonnementskosten te betalen, ben je al in het bezit van Google Home en andere Google apparaten? Dan kun je wellicht beter kiezen voor de Nest Learning V3.

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Google Nest thermostaat
Laatste updates:
  • €237,99 - 20 januari 2020
  • €221,00 - 18 januari 2020
  • €237,99 - 16 januari 2020
Sinds: 16 januari 2020
  • Hoogste prijs: €237,99 - 16 januari 2020
  • Laagste prijs: €221,00 - 18 januari 2020
Laatste Amazon prijsupdate was: 17 september 2021 09:11
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Smarthomefans
Logo