Slimme thermostaatknop kopen? 5 beste opties + bonustips

Geschreven door

Ruud Caris

Tado slimme radiatorknop

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Ben je op zoek naar manieren op comfortabeler te leven en toch geld te besparen? Dan zit je hier helemaal goed. De slimme thermostaatknop is namelijk de ideale manier om dat te bereiken. Ik vertel je daarom alles over deze thermostaatkranen en welke 5 aanbieders een zeer goede optie zijn. Voor je huis én je portemonnee.

9.5
Tado Slimme Radiatorknop

Tado slimme Radiatorknop Beste koop

Bijzonder eenvoudig in gebruik
Past op praktische alle radiators
Goede prijs- kwaliteitverhouding
Gigaset Slimme Radiatorknop

Gigaset thermostaatknop Budgetkeuze

Bijzonder betaalbaar
Past op praktisch alle radiators

Alles over de slimme thermostaatknop

Wifi thermostaatknop is een andere naam die vaak gebruikt wordt wanneer we het hebben over slimme thermostaatknoppen. Dat laat dus gelijk zien wat de voornaamste technologie is die de thermostaatkraan slim maakt.

Een draadloze communicatietechnologie waarmee de thermostaatkraan overal vandaan kunt bedienen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je een groot huis hebt met meerdere kamers. Zo hoef je namelijk niet steeds heen en weer te lopen om de verwarming aan te zetten.

Hieronder een aantal andere grote voordelen van de wifi thermostaatknop:

 • Nauwkeurige temperatuurmeting en warmteverlies wordt inzichtelijk per kamer.
 • Slimme thermostaatknoppen, stadsverwarming en blokverwarming gaan prima samen.
 • De draadloze technologie maakt smartphone besturing zeer eenvoudig.
 • Enkele thermostaatknoppen in dit artikel herkennen open ramen en zetten de verwarming dan direct uit.
 • Je bespaart mogelijk tot 37% op je energierekening.
9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

De slimme radiatorknop heeft dus meer dan genoeg voordelen. Daarom is het ook zo’n goede aanvulling op je slimme thermostaat. Ben je benieuwd naar de beste slimme radiatorknop? Hieronder geef ik je 5 opties die passen bij ieder budget.

Netatmo Slimme radiatorkraan
Via: netatmo.com

Tado Thermostaatknop

Het bedrijf Tado is één van de beste aanbieders van thermostaten en thermostaatknoppen. De Tado Radiatorknop werkt namelijk op zichzelf, maar ook in samenwerking met de Tado Thermostaat V3+.

De opties van de radiatorknoppen zijn zeer uitgebreid. Uiteraard kun je de temperatuur ermee instellen, maar je kunt daarbij ook iedere Tado thermostaatknop aan een ander programma koppelen. Zo weet je zeker dat je nooit onnodig energie verbruikt.

Ga je plotseling de deur uit, dan zorgt de geofencing van de Tado ervoor dat je lege huis niet onnodig verwarmd wordt. Je stelt namelijk zelf via GPS een gebied in waarbinnen de verwarming aan moet blijven of uit moet gaan.

Kom je weer terug in het gebied, warmt de thermostaat je huis vast voor. Ideaal om geen energie te verspillen wanneer je de verwarming vergeet uit te zetten. Deze optie werkt wel alleen in combinatie met de Tado Thermostaat V3+.

De thermostaatknoppen van Tado zien er overigens ook zeker niet verkeerd uit met een futuristisch display waar de temperatuur op weergegeven wordt . Let wel even op als je radiatoren hebt van de merken Vaillant, Oventrop, Ista of Orkli. De slimme thermostaatknoppen van Tado passen hier namelijk niet altijd op.

Netatmo Radiatorknop

Ook Netatmo is onderweg om één van de betere aanbieders van smarthome apparaten te worden. De slimme thermostaat van Netatmo is op zichzelf al een bijzonder stukje technologie, maar wordt nog beter in samenwerking met de slimme Netatmo radiatorkraan.

Dit kleine apparaatje draai je eenvoudig op je radiator, waarna je via Wifi altijd controle hebt over de knop.

De Netatmo Radiatorknop en Apple Homekit kunnen overigens ook eenvoudig gekoppeld worden, waardoor je de thermostaatknop zelfs via spraakcommando’s kunt bedienen. Als dat niet futuristisch klinkt…?

De Netatmo thermostaatkranen zijn daarnaast ook voorzien van diverse innovaties.

Zo schakel je met één klik de nachtmodus in en kun je de eco-modus automatisch laten instellen wanneer je van huis gaat. Een Netatmo radiatorknop zorgt dus niet alleen voor veel comfort, maar ook voor een lagere energierekening. En dat is altijd mooi meegenomen.

Honeywell EvoHome Radiatorknop

De Honeywell Wifi Thermostaatkraan biedt de ideale manier om je huis altijd op de juiste temperatuur te krijgen. In tegenstelling tot de radiatorknoppen van Tado en Netatmo heb je in dit geval wel de Honeywell Evohome thermostaat nodig, omdat de knoppen op zichzelf niet werken.

De EvoHome thermostaatknop werkt eenvoudig en heeft een groot verlicht display dat je zelf kunt instellen. Je kunt de radiatorknoppen koppelen aan verschillende schema’s, bijvoorbeeld je werk, vrije tijd of vakantieschema. Vanaf dat moment volgt de knop dat schema, zodat je verder niets meer hoeft in te stellen.

Lucht je graag je huis door, maar vergeet je ook weleens het raam dicht te doen? Geen probleem. Door de Honeywell thermostaatknop ontvang je direct een melding dat je het raam open hebt laten staan. Zo verspil je niet onnodig veel energie.

Netatmo Slimme Radiatorkraan
Via: netatmo.com

Gigaset Thermostaatknop

Ben je op zoek naar een goedkope radiatorkraan die je ook nog eens via wifi kunt besturen? De Gigaset thermostaatknop is dan een hele goede optie. Hoewel je wel enkele opties mist, zoals open raam detectie of geofencing, kun je er alsnog meer dan genoeg mee om energie te besparen.

Zo kun je de thermostaatknop bijvoorbeeld met Google Home of Amazon Alexa koppelen. Vervolgens geef je de spraakassistenten de opdracht op je verwarming in een bepaalde ruimte iets hoger of lager te zetten. Je hebt dan zelfs niet eens meer je telefoon nodig.

Een andere goede optie is de mogelijkheid om timers en tijdschema’s in te stellen. Zo hoef je zelf steeds minder na te denken over het aanzetten of uitzetten van je verwarming. En dat kan op de lange termijn toch zomaar een paar honderd euro aan besparingen opleveren.

Honeywell Rondostat Radiatorthermostaat

De Honeywell Rondostat HR-20 is een slimme thermostaatknop, maar dan zonder Wifi. Toch is het mogelijk om diverse instellingen in het apparaat te programmeren. Heb je meerdere apparaten, dan moet je die instellingen dus per apparaat handmatig toevoegen.

Zo kun je een 7-dagen programma instellen met de ideale temperatuur per kamer. Ook zit er een open raam detectie op deze Honeywell radiatorknop, zodat de verwarming altijd uitgaat zodra er wordt verwarmd in huis.

Ook zit er een vorstbescherming ingebouwd, zodat je leidingen nooit zullen bevriezen. Wanneer de temperatuur onder een bepaald punt zakt, zal de verwarming aangezet worden om schade te voorkomen, ook als het niet past bij het standaard programma.

7 Bonustips bij het kiezen van een slimme thermostaat:

 1. Controleer altijd of de radiatorkraan van jouw keuze Wifi ondersteunt als je die optie wilt gebruiken.
 2. Niet alle thermostaatkranen zijn voorzien van open raam detectie.
 3. Kijk goed of een thermostaatkraan aansluit op Google Assistant, Siri of Alexa. Ook als je die assistenten pas in de toekomst wilt gaan gebruiken.
 4. Let op dat je bij sommige radiatorkranen ook de slimme thermostaat nodig hebt om ze te laten werken.
 5. Niet alle thermostaatknoppen en thermostaten bieden Geofencing als optie aan. De Tado v3+ thermostaat biedt deze optie wel.
 6. Sommige thermostaatknoppen werken op batterijen. Dat is erg onzuinig als je meerdere kranen gaat installeren.
 7. Sommige thermostaten en knoppen werken alleen met aan/uit cv-ketels of modulerende ketels. De Tado V3+ thermostaat werkt met vrijwel iedere cv-ketel, boiler of stadsverwarming.

Met deze 5 suggesties en 7 bonustips heb je hopelijk een goed beeld van de mogelijkheden die iedere slimme thermostaatkraan te bieden heeft. Wellicht verwarm jij binnenkort dus je huis zoals je dat nog nooit eerder kon. Met warmte op maat. En dat is wat mij betreft een mooie manier om een comfortabeler en voordeliger leven te starten.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Delen via: