Netatmo radiatorkraan: kopen of beter niet? Alle details op een rij

Geschreven door

Clio van den Bossche

Netatmo radiatorknop

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Vanop afstand de temperatuur per kamer regelen en ook nog eens besparen op je energiefactuur, dat is mogelijk dankzij een Netatmo radiatorkraan. Maar zijn deze “slimme” kranen wel écht de moeite om in huis te halen? Je leest er alles over in dit artikel!

Netatmo: het bedrijf

Netatmo is een Frans bedrijf, opgericht in 2011, dat verschillende smarthome producten voor thuis maakt zoals beveiligingscamera’s, weerstations, rookmeldersslimme deurbellen, thermostaten en radiatorkranen. Over deze laatste lees je uitgebreid in dit artikel.

Wat alvast een fijn pluspunt is aan de producten van Netatmo is dat deze goed samenwerken met verschillende smarthome platforms, waaronder Google Home en Homekit.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!
Netatmo radiatorknop

Netatmo radiatorkraan: wat kun je ermee?

De Netatmo radiatorkranen draai je rechtstreeks op je radiator waarna je ze via de app op je smartphone kan bedienen. Hieronder kan je een overzicht vinden van de verschillende eigenschappen en functies van deze toch wel handige apparaatjes.

 • Temperatuurregeling per kamer – Met de Netatmo radiatorkranen is de zogenaamde zone-regeling mogelijk. Dit betekent dat je de temperatuur per kamer vanop afstand kan regelen.
 • Bediening via app – Je kan de Netatmo radiatorkranen bedienen via de Netatmo Energy app. Zo kan je de kamertemperatuur vanop afstand via je smartphone regelen. Ook krijg je via de app een overzicht van de temperatuur per ruimte en kan je tijdschema’s instellen voor elke dag.
 • Handmatige bediening – Je kan de radiatorkranen ook handmatig bedienen door eraan te draaien en zo de gewenste temperatuur in te stellen.
 • Personaliseerbaar – De radiatorkranen kunnen worden gepersonaliseerd door de meegeleverde kleurenstickers.
 • Auto-Adapt – Hierdoor analyseren de Netatmo radiatorkranen de omgeving en houden ze rekening met verschillen zaken, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid zon, bij het instellen van de temperatuur.
 • Weergave realtime temperatuur – Op de Netatmo radiatorkranen kan je de huidige kamertemperatuur aflezen.
 • Nachtstand – In de app kan je de nachtstand instellen waardoor de radiatorkranen ’s nachts automatisch de temperatuur (in de gekozen ruimte) zullen verlagen.
 • Open raam detector – De Netatmo radiatorkranen zullen wanneer het raam openstaat automatisch de radiator uitschakelen.
 • Werken met verschillende smarthome platforms – de Netatmo radiatorkranen werken, net als andere producten van Netatmo, met verschillende slimme assistenten zoals Google Assistant, Homekit en Alexa. Je kan de radiatorkranen ook met je stem besturen.
 • Netatmo thermostaat of Netatmo Startpakket nodig – De Netatmo radiatorkranen werken alleen in combinatie met een Netatmo thermostaat of Netatmo Startpakket. Dit pakket bevat een relais waarmee je via je router verbinding kan maken met het internet om zo je Netatmo radiatorkranen vanop afstand te kunnen bedienen.

Netatmo radiatorkraan en vloerverwarming

Je kan de Netatmo radiatorkranen gebruiken om de temperatuur van je vloerverwarming te regelen. Alleen moet je hier eerst goed de compatibiliteit checken met je huidige verwarmingssysteem dat gebruikt wordt om je vloerverwarming aan te sturen.

De voorwaarde is wel dat je altijd een Netatmo thermostaat of een Netatmo Startpakket nodig hebt voor de werking van je radiatorkranen.

Netatmo radiatorkraan installeren

De slimme Netatmo radiatorkranen draai je rechtstreeks op je radiator ter vervanging van je huidige thermostatische radiatorknoppen. Je hebt een Netatmo Thermostaat of Netatmo startpakket nodig om de Netatmo radiatorkranen te kunnen bedienen. De onderstaande video laat zien hoe je jouw huidige radiatorkranen kan vervangen door de Netatmo radiatorkranen.

Indien je reeds een Netatmo Thermostaat hebt, kan je de radiatorkranen eraan linken via de Netatmo Energy app en zo de temperatuur ook per kamer instellen. Hierdoor zijn ze een handige toevoeging aangezien met alleen thermostaat de zone-regeling niet mogelijk is. Je kan max 20 Netatmo radiatorkranen in max 10 verschillende ruimtes toevoegen aan je Netatmo Thermostaat.

Heb je geen Netatmo Thermostaat dan heb je het Netatmo startpakket nodig. De onderstaande video laat zien hoe je de Netatmo radiatorkranen kan installeren met het startpakket.

Radiatorkraan Netatmo resetten

Het resetten van je radiatorkraan is alleen nodig waneer er zich een configuratie probleem voordoet met Homekit. In dat geval hou je de relais knop 20 seconden ingedrukt. De eerste 15 seconden zal het LED licht langzaam knipperen. Je dient op de knop te blijven drukken totdat het LED licht stopt met knipperen en vervolgens vijf keer snel knippert. Homekit en wifi-instellingen worden volledig verwijderd. Meer info kan je ook hier vinden.

Wil je alle gegevens wissen van je Netatmo radiatorkraan, bijvoorbeeld om deze te kunnen doorverkopen, dan dien je het relais te verwijderen uit de Netatmo app. Hiervoor ga je naar: Instellingen > Mijn huis beheren > [Naam van relais] > De relais verwijderen.

Slimme assistenten en de Netatmo slimme radiatorkraan

De Netatmo producten werken goed met verschillende smarthome platforms wat natuurlijk erg handig is. Ze werken bijzonder goed met Apple Homekit en ze kunnen ook spraakgestuurd worden bediend.

Netatmo en Google Home

De Netatmo radiatorkraan kan worden gekoppeld aan Google Home en je kan via Google Assistant spraakgestuurde opdrachten geven zoals: “Hej Google, stel de temperatuur in op 20°.” Of je kan informeren naar wat de temperatuur in de woonkamer is. Via deze link kom je te weten hoe je Google Assistant kan instellen voor het beheren van je Netatmo radiatorkraan.

Radiatorknop van Netatmo en Homekit

Een smarthome platform waar Netatmo goed mee werkt is Apple Homekit. Je kan je Netatmo radiatorkranen (en Netatmo thermostaat) toevoegen aan Homekit via de Woning-app en de volgende zaken mogelijk maken:

 • de temperatuur op afstand regelen met je iPhone of iPad
 • via Siri spraakgestuurde opdrachten geven en zo bijvoorbeeld de temperatuur van een bepaalde ruimte instellen

Netatmo radiatorkraan en Alexa

De Netatmo radiatorkraan wordt ook ondersteund door Alexa en je kan deze via Alexa verschillende spraakopdrachten geven en naar bepaalde zaken informeren. Zo kan je aan Alexa vragen om de temperatuur in de woonkamer in te stellen op 20° of kan je informeren naar hoe warm het is in de woonkamer. De integratie van Alexa gebeurt via de Amazon Alexa app. Hier kan je terugvinden hoe je Alexa dient te configureren om je Netatmo radiatorkraan te kunnen beheren.

Alles over de Netatmo radiatorkraan

1.

Netatmo radiatorkraan

4

Een slimme radiatorkraan waarmee je per kamer de temperatuur kan regelen vanop afstand.

product image

Kenmerken

 • Zone-regeling
 • Bediening via app
 • Draadloze aansluiting
 • Compatibel met verschillende smarthome platformen

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Energiebesparend
 • Zone-regeling
 • Bediening via app
 • Werkt met verschillende smarthome platforms
 • Auto-Adapt
 • Past op alle gangbare radiatoren (thermostatische radiatorkranen)
Minpunten
 • Goede wifi-verbinding nodig
 • Batterijen moeten op tijd worden vervangen
 • Netatmo thermostaat of Netatmo Startpakket nodig
 • Prijzig

Prijsvergelijk

Samenvatting

De Netatmo radiatorkranen zijn handige smarthome gadgets waarmee je de temperatuur in elke kamer afzonderlijk vanop afstand kan regelen en dat via de app op je smartphone. Omdat deze zone-regeling met de Netatmo thermostaat afzonderlijk niet mogelijk is, zijn de Netatmo radiatorkranen een handige toevoeging.

Door functies zoals auto-adapt, de openraam detector en nachtstand modus werken de Netatmo radiatorkranen energiebesparend. Ze passen bovendien op bijna alle gangbare radiatoren en er worden standaard radiatoradapters meegeleverd waardoor de kans dat ze niet zouden passen vrij klein is.

Fijn aan de Netatmo radiatorkranen is dat ze werken met verschillende smarthome platforms (zoals Google Assistant, Alexa en Homekit) en dat ze ook spraakgestuurd kunnen worden bediend.

Hou er alleen wel rekening mee dat je een stabiele wifi-verbinding nodig hebt en, zeker niet onbelangrijk, een Netatmo thermostaat of Netatmo startpakket. Anders zullen de Netatmo radiatorkranen niet werken.

Samenwerking met andere producten van Netatmo

Alle Netatmo producten kan je aan elkaar linken via de Netatmo app en op deze manier hun functie als smarthome apparaat pas echt waarmaken. Belangrijk bij de Netatmo radiatorkranen is dat ze enkel zullen werken als je reeds een Netatmo thermostaat in huis hebt of een Netatmo Startpakket. Vervolgens kan je ze daaraan koppelen waardoor het mogelijk wordt om de temperatuur per kamer te regelen.

Maar je kan de radiatorkranen ook koppelen aan de Netatmo weerstations en op deze manier de nodige kamertemperatuur nog beter laten inschatten. Ook bestaat de mogelijkheid om de Netatmo radiatorkranen te koppelen aan de Netatmo deurbel en beveiligingscamera waardoor deze precies weten wanneer je thuiskomt of van huis vertrekt.

Conclusie: Netatmo radiatorkraan kopen of beter niet?

De Netatmo radiatorkranen zijn erg handige smarthome producten en ik zou ze dan ook zeker aanraden voor jouw smarthome. Ze zijn wat aan de prijzige kant, maar je krijgt er wel kwaliteit voor in de plaats en aangezien deze radiatorkranen energiebesparend werken, zal je toch besparen op je energiefactuur en zijn ze dus de investering wel waard.

Waar je wel zeker rekening mee moet houden, is dat je een Netatmo thermostaat of Netatmo startpakket nodig hebt alsook een goede wifiverbinding.

Lees ook

 1. Slimme thermostaatknop kopen? 5 beste opties
 2. Slimme thermostaat zonder abonnement: de beste opties
 3. Slimme thermostaat kopen? De 3 beste opties
 4. Hoe werkt een draadloze thermostaat?
 5. Slimme thermostaat kopen? 5 onmisbare tips
 6. Tado V3+ VS Nest thermostaat: welke thermostaat moet jij kiezen?
 7. Review Tado thermostaat: kopen of beter niet?
 8. Netatmo deurbel: kopen of beter niet?

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Clio haar motto luidt: 'Waarom moeilijk als het makkelijk kan'. Dat is precies de reden dat ze interesse heeft in smarthome: eenvoudig en efficiënt het leven vergemakkelijken.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: