Review Netatmo Welcome; is deze slimme camera je geld waard?

Netatmo Welcome

Beveiligingscamera’s werden enkele jaren geleden alleen nog maar gebruikt voor bedrijven. Maar tegenwoordig kunnen ook particulieren een beveiligingscamera in huis plaatsen. Wij testten daarom de Netatmo Welcome, zodat jij kunt zien of jij deze camera wel of niet moet kopen.

Netatmo Welcome

Iedereen voelt zich graag welkom in huis. Dat is dus ook het doel van deze slimme camera van Netatmo. Gebruiksvriendelijk, een modern ontwerp en bijzondere functies die we in veel andere slimme camera’s vaak (nog) niet zien.

In theorie dus een hele interessante camera, maar maakt hij het ook allemaal waar in de praktijk? Je leest het hieronder zelf.

Laatste Amazon prijsupdate was: mei 19, 2022 1:40 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Uiterlijk & installatie

Hoewel je de camera natuurlijk maar één keer hoeft te installeren en je hem uiteraard ook niet koopt voor z’n uiterlijk, spelen beide onderdelen toch een belangrijke rol. Ben je fan van Netatmo apparaten, dan zal je dus ook blij zijn met het ontwerp. Dat is namelijk direct herkenbaar als een product van Netatmo, omdat bijvoorbeeld ook de weerstations van het bedrijf een vergelijkbaar ontwerp hebben.

Je kunt de Netatmo Welcome op ieder plat oppervlak zetten. Dat is de enige manier om hem te plaatsen. Er zijn dus geen mogelijkheden om de camera in een hoek van je kamer te hangen om zo een breder en duidelijker beeld op te vangen. Je zal dus altijd een plank of iets anders moeten gebruiken, waarbij je ervoor moet zorgen dat er geen planten, kasten of andere hoge objecten in beeld staan. Richt hem ook niet op de TV, omdat er dan een grote kans is dat er gezichten van worden afgelezen.

In de Netatmo Welcome zitten zowel een speaker als een microfoon. Daarmee wordt het mogelijk gemaakt om te luisteren naar wat er in de kamer gebeurt, maar kun je ook tegen iemand praten. Samen met de beeldhoek van 130 graden heb je zo redelijk veel controle over wat er in je woonkamer gebeurt. De beelden van de camera worden opgenomen in Full HD (1080p) kwaliteit.

De Netatmo Welcome ondersteunt een koppeling met Google Assistant en Apple Homekit, waardoor het makkelijk wordt gemaakt om spraakassistenten te gebruiken om beelden te bekijken via bijvoorbeeld een slimme hub.

Het ontwerp van de Netatmo Welcome vind ik persoonlijk wel iets hebben. Het schreeuwt niet om aandacht, maar het behoudt toch een tijdloos ontwerp met moderne kenmerken. Ik mis alleen de optie om hem op te hangen.

De installatie was gelukkig niet alleen weggelegd voor zeer technische mensen. Het enige wat je hoeft te doen is het lezen van de instructies, het downloaden van de app en vervolgens het nalopen van alle stappen. De Netatmo Welcome moet voor iedereen wel te installeren zijn.

De Netatmo Welcome in actie

Nadat je alles hebt geïnstalleerd kun je de camera gaan gebruiken. Het is handig om als eerst in de app te beginnen. Hier zie je namelijk allerlei opties, zodat je de Netatmo Welcome precies kunt instellen naar je eigen wensen. De app wint geen schoonheidsprijs, maar alles lijkt prima te werken, dus het is niet super relevant voor het gebruik van de camera.

Nadat ik heel even met de camera bezig was, voelde ik een flinke warmte van het apparaat afkomen. Waar dat door komt weet ik niet, maar het was wel bijzonder. Zeker aangezien de camera nog niet eens zo lang aanstond. Op andere momenten was de camera weer op normale temperatuur.

De app heeft vele mogelijkheden, waaronder de gezichtsherkenning. Hier vind je terug wie er op welk moment in huis is geweest. Ik moet overigens zeggen dat de gezichtsherkenning meer dan prima werkt. Vooral door de optie met de SD-kaart is deze functie wat mij betreft één van de belangrijkste eigenschappen van deze beveiligingscamera.

De beelden worden namelijk niet het internet opgestuurd, maar blijven gewoon op een lokale SD-kaart totdat jij ze eraf gooit. Let er wel op dat als iemand je beveiligingscamera steelt, je de beelden dus automatisch ook niet meer hebt.


Dropbox voor de Netatmo Welcome

Hierboven schreef ik al over de SD-kaart in de Netatmo Welcome. Maar er is ook een tweede optie om de beelden op te slaan; op Dropbox. Je beelden worden dan automatisch gesynchroniseerd met Dropbox. Dit is ideaal, want zo kun je dus altijd bij je beelden, zelfs wanneer de camera uit je huis gestolen zou worden.

Smart notifications van Netatmo

Je vraagt je wellicht af wat een slimme melding inhoudt. In het geval van de Netatmo Welcome is het een zo goed als cruciale optie wanneer je niet de hele dag bestookt wilt worden met meldingen. Wanneer je de Smart Notifications in de app aanzet krijg je bijvoorbeeld geen meldingen wanneer er twee personen achter elkaar binnenkomen, of stel je in dat je geen melding wilt ontvangen wanneer je huisdieren voor de camera langslopen. Zo bombardeert de app je niet met notificaties als je hond of kat besluit om een paar rondjes door de huiskamer heen te rennen.


Conclusie

De Netatmo Welcome is wat mij betreft een goed product. Het design past in de meeste huizen, het installeren is zeer eenvoudig en je hebt diverse opties om een op maat gemaakte beveiligingscamera te creëren. Daarbij is vooral de gezichtsherkenningsfunctie handig, waarbij je bepaalde gezichten een naam kunt geven. Je kunt dan instellen dat je alleen een melding krijgt wanneer je kinderen thuiskomen, zodat je weet dat ze veilig zijn, zelfs als jij ergens anders bent.

Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om alle beelden op te slaan op een SD-kaart. Dat zorgt ervoor dat je geen abonnementskosten hoeft te betalen voor je camera, waar je bij duurdere beveiligingscamera’s zoals de Nest Cam IQ Indoor wel mee te maken kunt krijgen. Al met al is de Netatmo Welcome dus een ‘welkome’ aanvulling in het aanbod met beveiligingscamera’s voor in huis.

Laatste Amazon prijsupdate was: mei 19, 2022 1:40 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Tags:

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
    

   Smarthomefans
   Logo