Slimme thermostaat kopen? Dit zijn de 3 beste opties

Tado thermostaat

Met een slimme thermostaat zit jij er in de winter altijd warmpjes bij. Maar de slimme thermostaten van tegenwoordig doen meer dan alleen het aanpassen van de temperatuur. Er zijn veel meer mogelijkheden die je met elkaar moet vergelijken. Daarom vertel ik je in artikel alles over de beste slimme thermostaat in 2019.

Weinig aanbieders

De slimme thermostaat maakte jaren geleden al zijn entree in de eerste Nederlandse huishoudens. En ondanks het warme welkom, is het aanbod nog steeds redelijk klein. Er zijn slechts een aantal grote aanbieders. Bijvoorbeeld Nest, Tado en Honeywell. Zij wisten ieder voor zich een bijzondere en functionele thermostaat te creëren.

Alternatieven zoals de Toon en Anna – die je voornamelijk via energiemaatschappijen krijgt – zijn minder in trek. Dat heeft vooral te maken met de abonnementskosten die je nog moet betalen.

We hebben vandaag de dag dus de keuze uit ongeveer 5 á 6 goede slimme thermostaten. Wij vinden dat er een duidelijke top 3 zichtbaar is binnen het aanbod. Zij torenen boven de rest uit qua functies of bieden enorm veel waar voor hun geld.

Benieuwd welke 3 thermostaten het beste zijn?

Tado thermostaat
Via: tado.com

3x de beste slimme thermostaat

Wil jij je huis binnenkort een upgrade geven op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid? De volgende drie thermostaten zijn de beste slimme thermostaten van dit moment.

1. Nest Learning Thermostat (3e generatie)

Ben jij bereid om je energierekening te zien verlagen, zonder dat je er zelf maar iets voor hoeft te doen? De Nest Learning Thermostaat (3e generatie) krijgt het voor elkaar. Wat dat betreft is het dus een typisch Nest product dat qua technologie altijd de eerste is.

Binnen één week is de thermostaat al in staat om jouw patronen te herkennen en zich daarop aan te passen. De Nest thermostaat ziet in die week namelijk hoe warm jij het in de ochtend wilt hebben bij je ontbijt en hoe laat je naar bed gaat.

Hoe langer je de Nest thermostaat gebruikt, hoe slimmer hij wordt. Voor je het weet krijg je adviezen over je energieverbruik en bespaar je maandelijks tientallen euro’s op je energierekening. Dat is natuurlijk ideaal.

Daarnaast heeft de nest enkele ingebouwde technologieën, zoals geofencing en een sensor die ziet of je in de woonkamer aanwezig bent. Deze technologieën zorgen ervoor dat je altijd in staat bent om energie te besparen. Zelfs als je er met je eigen hoofd niet helemaal bij bent.

Extra handig: de Nest Thermostaat is voor sommige mensen lastig te installeren. Je kunt hem dus ook met installatie kopen. Dan hangt ‘ie binnen een paar minuten aan je muur.


2. Tado V3+

De Tado V3+ is een thermostaat met een waslijst aan opties en coole functies. Aan de ene kant assisteert hij je bijvoorbeeld enorm met het besparen op je energierekening. Dat doet de slimme thermostaat door middel van zelflerend vermogen.

Daarnaast weet de Tado V3+ zelfs wanneer je je raam open hebt laten staan. Dat komt omdat de thermostaat na een tijdje precies weet hoelang het opwarmen van jouw huis duurt. Blijft de temperatuur lager dan normaal, dan ‘ziet’ de slimme thermostaat dat je ergens een raam bent vergeten dicht te doen. Wel zo handig!

Daarnaast helpt de klimaatassistent je met het bepalen van de geschikte temperatuur. Wordt het de volgende dag warm buiten? Dan ziet de thermostaat dat en wordt het programma daarop aangepast. Wordt het koud? Dan zet de slimme thermostaat een tandje bij zodat jij geen kou lijdt.

Het is vooral de grote verscheidenheid van de Tado V3+ die hem de beste slimme thermostaat maken. Zo is hij te koppelen aan Siri, Alexa, Google Assistent en IFTTT. Doordat de thermostaat ook nog past op alle soorten cv-ketels, is er eigenlijk geen enkele reden te noemen waarom de Tado V3+ niet in jouw smarthome thuishoort. Hij verdient dus met recht de titel van beste slimme thermostaat.


3. Honeywell Lyric T6R

Van de meest veelzijdige thermostaat gaan we naar de meest voordelige draadloze thermostaat. De Honeywell Lyric T6R is een geweldig apparaat met een verrassend laag prijskaartje.

Maar niet alleen de prijs is verrassend.

Het old school ontwerp. De moderne features. Samen maken ze het een lust voor het oog én een verademing voor je energierekening. De thermostaat is zelflerend en weet binnen enkele weken precies wat jouw ideale klimaat is. Daar past de Lyric T6R zich dan ook direct op aan.

Het resultaat?

Besparingen tot in de tientallen procenten. Maar die besparing komt niet alleen uit het zelflerende vermogen. Zo zijn er ook Geofencing en de mogelijkheid om de draadloze thermostaat te koppelen aan IFTTT. Daardoor weet de thermostaat precies wanneer je thuis bent en wanneer je naar huis komt.

De Honeywell Lyric T6R is een geweldige slimme thermostaat die een warm welkom verdient in jouw huis. Want zodra hij er hangt, doet hij dat ook iedere dag weer opnieuw voor jou.

Het is ook mogelijk om de Honeywell T6 te kopen. Dat is de versie die werkt op de bedrading van je huidige thermostaat. Heb je geen zin om lang bezig te zijn met de installatie? Dan kun je de Honeywell T6 met installatie kopen. Zo hang jij de beste slimme thermostaat aan je muur, zonder een vinger te hoeven uitsteken.


Wil jij deze winter nog gebruik maken van een kostenbesparende en super handige thermostaat? Deze lijst met beste slimme thermostaten maakt het voor je mogelijk. Zo kijk je zelfs op Blue Monday nog steeds met een glimlach naar je energierekening!

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
    

   Smarthomefans
   Logo