Review Eufy E340 videodeurbel

Is deze Eufy een aanrader? Of juist niet?

Geschreven door

Ruud Caris

Eufy E340 video deurbel

Laatste update:

1

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

💡 In het kort

Conclusie van de Eufy E340 review:

 • Eenvoudige installatie, wel slechte kwaliteit schroeven
 • Relatief snelle meldingen en lokale opslag zijn pluspunten
 • De grotere kijkhoek werkt bijzonder prettig
 • Aansluiten kan bedraad, maar ook op accu
 • Een goede deurbel, voor een aantrekkelijke prijs

De afgelopen jaren heb ik de Eufy deurbel veelvuldig gebruikt. Deze heeft dan ook de nodige tijd aan mijn voordeur gehangen. Dus toen er een nieuw model op de markt kwam, ben ik hier ook direct mee aan de slag gegaan. Hoe dit beviel, lees je in deze Eufy E340 video deurbel review.

Eufy deurbel

Waar Eufy deurbellen vooral om bekend staan, is het feit dat er geen abonnement nodig is om de beelden terug te kunnen kijken. Deze worden lokaal opgeslagen op de Homebase of Chime en er is standaard geen cloudsynchronisatie. Een voordeel qua kosten, maar natuurlijk kun je de beelden zo wel makkelijker ‘kwijt’ raken.

Daarnaast heeft de Eufy deurbel een goede prijs-kwaliteitverhouding en is deze volop beschikbaar in Nederland en België. Er zijn meerdere modellen op de markt, waaronder de Eufy deurbel slim, de 2K-versie en de Dual Pro. Daar is nu de E340 aan toegevoegde. Qua positionering zit deze ergens tussen de 2K en Dual Pro in. Van beide deurbellen zijn een aantal elementen aanwezig.

💡 Goed om te weten: werkt het beste met Homebase of Chime

Om optimaal gebruik te maken van de Eufy-deurbel, heb je een Homebase of Chime nodig. Zo hoor je de bel ook binnen over gaan. Zowel de Homebase als de Chime worden vaak in combinatie met de deurbel verkocht.

Maar laten we vooral focussen op de Eufy 340 videodeurbel in deze review. En dat begint natuurlijk met de installatie. Kun je niet meer wachten, hieronder alvast een samenvatting van de review.

Smarthomefans review
Eufy videodeurbel E340
4.5
Pluspunten:
 • 2 camera’s voor groter beeld
 • Bedraad of batterij
 • Geen abonnement
 • Premium kwaliteit
 • Werkt met Google Home + Alexa
 • Voldoende intern geheugen op Chime
Aandachtspunten:
 • Werkt alleen met Homebase 3 (S380) of Chime
 • Alleen 2,4 Ghz wifi
 • Matige kwaliteit schroeven
Camera: Hoofdcamera 2560x1920 pixels, PackageCamera - 1600x1200 pixels
Nachtzicht: Ja
Homebase vereist: Ja, met de Homebase 2 (S280) en 3 (S380)
Accu: Ja
Bedraad aansluiten: Ja
Gewicht: 0,235 gram
Afmetingen: ‎16,9 x 6,8 x 10,5 cm
Slimme assistent: Google Home & Alexa
Bekijk actuele prijs Gebruikersreviews →
Wij verdienen mogelijk, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie bij eventuele aankopen.

Eufy 340 installeren

De installatie van de Eufy 340 is relatief eenvoudig. Het is mogelijk deze bedraad aan te sluiten, maar heb je niet de juiste bedrading of trafo, dan kun je ook gebruik maken van de accu.

Hieronder een foto van de inhoud van de doos en het installatiemateriaal van deze slimme deurbel.

Het aan de voordeur bevestigen was eenvoudig, waarbij je ook nog kunt kiezen om deze in een hoek te laten filmen. Dit doe je met het meegeleverde muurplaatje.

Wat wel opviel, is dat de kwaliteit van de schroeven wat matig was. Deze zijn fragiel en voelen niet echt kwalitatief hoogwaardig aan. Een gemiste kans van Eufy.

Na de installatie van de Eufy E340 was het tijd om te ervaren hoe deze deurbel bij dagelijks gebruik functioneert.

Eufy E340 – foto Smarthomefans

Eufy 340: 60 dagen dagelijks gebruik

Deze versie van de Eufy deurbel is uitgerust met een dubbele camera. De tweede camera, die naar onder gericht is, doet vooral dienst voor pakketjes. Deze is prima bruikbaar in Nederland, maar heeft nog meer nut in landen als Amerika. Waar pakketjes vaak voor de deur neergezet worden.

Tijd om te gaan testen. Er zijn een aantal elementen die ik belangrijk vind bij een slimme deurbel, dat zijn:

 • Snelheid van de meldingen
 • Accuduur
 • Algemene werking van de app en streams

Dat zijn dan ook precies de onderdelen die ik heb meegenomen in de review van het gebruik van deze slimme deurbel.

Snelheid en meldingen

Ik vind het cruciaal voor slimme apparaten dat meldingen snel doorkomen. Dit hangt natuurlijk van een aantal factoren, waaronder jouw wifi-setup, de plaats van je deurbel, maar ook de chime of homebase.

Lees ook: Vertraagde meldingen van je deurbel, zo los je het op

Zelf ben ik redelijk tevreden over de meldingen van de Eufy E340. Deze zijn net wat trager dan de Ring videodeurbel plus, maar nog steeds meer dan acceptabel. De maximale meldingsduur na aanbellen, is zo’n 3-4 seconden.

Dit zorgt ervoor dat dit, bij een normale wifi-setup over het algemeen goed zou moeten werken.

Accuduur van de Eufy E340

De accuduur van een deurbel zoals de Eufy 340 is lastig objectief vast te stellen. Dit is natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Onder andere temperatuur, aantal meldingen, bewegingsdetectie en meer. Dat maakt het lastig om een goede inschatting van de accuduur in jouw situatie te maken.

In mijn geval, heb ik de deurbel tijdens de testperiode één keer volledig opgeladen. Dat wil dus zeggen dat in deze 60 dagen, er ruim één acculading is verbruikt. Als we hier een rekensom van maken, betekent dit dat de accu zo’n 45 dagen meegaat.

Eufy 340 deurbel

Het Eufy-ecosysteem

Eufy heeft een groot ecosysteem, met een aantal eigen producten die je allemaal kunt toevoegen aan de Eufy Security app (Android en iOS). Dit gaat onder andere om camera’s en slimme deurbellen.

De app was geen onbekende terrein, deze heb ik vaker gebruikt. Toch is het niet de allerprettigste app als we kijken naar andere merken zoals bijvoorbeeld Ring. De Eufy-app werkt over het algemeen goed, maar is niet altijd even overzichtelijk. Ook staan niet alle instellingen op de meest logische plaats. W

Wel zijn er veel zaken in te stellen, dus kun je eenvoudig aanpassingen maken een de meldingen en bijvoorbeeld bewegingsmeldingen.

De Eufy E340 werkt ook samen met Google Home en Amazon Alexa. Dit betekent dat je deurbel, kunt tonen in bijvoorbeeld de Google Home-app. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om de deurbel, zodra er aangebeld wordt, direct te tonen op de Google Nest Hub. Wel kun je een livestream oproepen via het commando: ‘Ok Google, toon de (Eufy) deurbel’.

Dit alles maakt de Eufy deurbel tot een complete slimme deurbel die eigenlijk alle basis- en een aantal geavanceerde mogelijkheden heeft.

Dubbele camera Eufy E340

De gong en… lampjes

Zelf heb ik nog geen Homebase 3 en ontving ik de Euy E340 met een chime (gong). Deze heeft een opslag van 8GB, voor mij ruim voldoende voor de deurbel. Hier kan ik voor zo’n tien weken aan data opslaan. Heb je meerdere devices van Eufy in huis, dan is een Homebase een betere keuze, waar je ook grotere opslagmogelijkheden hebt.

Er zijn drie LED-lampjes, twee naast de “pakket” camera en één aan de bovenkant, aanwezig die ervoor zorgen dat de beeldkwaliteit 24/7 hoog blijft. De LED-lamp aan de bovenkant kan ook handmatig worden ingeschakeld voor het verbeteren van de beeldkwaliteit.

Persoonlijk vond ik de LED-lampjes erg fel en heb ze dan ook via de app uitgeschakeld, dit zorgde voor geen belemmeringen van de functionaliteit, de beeldkwaliteit zakte, maar door de infrarood-functie, bleef de deurbel prima bruikbaar.

Lamp op de Eufy E340 – uit te zetten via de instellingen van de Eufy-app

Conclusie

De Eufy E340 is een goed geprijsde deurbel, waar je de nodige geavanceerde functies voor krijgt. De dubbele camera geeft een groter gezichtsveld, maar is niet per se heel nuttig in Nederland/België.

Toch zou ik de Eufy E340 aanraden. Je krijgt lokale opslag (dus geen abonnement noodzakelijk), integratie met Google Home en Alexa en een goed werkende gong. Daarnaast kun je het ecosysteem verder uitbreiden met andere producten van het merk.

Hieronder de plus- en minpunten van de Eufy E340 videodeurbel.

Smarthomefans review
Eufy videodeurbel E340
4.5
Pluspunten:
 • 2 camera’s voor groter beeld
 • Bedraad of batterij
 • Geen abonnement
 • Premium kwaliteit
 • Werkt met Google Home + Alexa
 • Voldoende intern geheugen op Chime
Aandachtspunten:
 • Werkt alleen met Homebase 3 (S380) of Chime
 • Alleen 2,4 Ghz wifi
 • Matige kwaliteit schroeven
Camera: Hoofdcamera 2560x1920 pixels, PackageCamera - 1600x1200 pixels
Nachtzicht: Ja
Homebase vereist: Ja, met de Homebase 2 (S280) en 3 (S380)
Accu: Ja
Bedraad aansluiten: Ja
Gewicht: 0,235 gram
Afmetingen: ‎16,9 x 6,8 x 10,5 cm
Slimme assistent: Google Home & Alexa
Bekijk actuele prijs Gebruikersreviews →
Wij verdienen mogelijk, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie bij eventuele aankopen.

Grote dank aan Marcel, voor het mee testen!

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Review Eufy E340 videodeurbel”

Plaats een reactie

Delen via: