Eufy deurbel bedraad aansluiten: de enige juiste methode

Geschreven door

Wesley Akkerman

Eufy deurbel bedraad aansluiten

Laatste update:

2

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

In dit artikel leggen we je graag uit hoe je de Eufy deurbel bedraad moet aansluiten. Daar horen nogal wat stappen bij, dus het is zaak dat je goed oplet. Maar dat gaat helemaal goed komen.

De Eufy-videodeurbel is een handig apparaat voor bij de voordeur. Of je nu thuis bent of niet, dat maakt niet uit. Wanneer er iemand aanbelt, kun je altijd zien wie er voor de deur staat.

Superhandig dus, behalve wanneer de accu leeg is. Leuk die beoogde ramingen van een paar maanden gebruiksduur. Maar wanneer het druk is aan de voordeur, moet je hem voor je het weet weer opladen.

Dat kan nogal irritant zijn. Dus als je in de gelegenheid bent om de Eufy deurbel bedraad aan te sluiten, dan kun je jezelf een hoop ellende besparen. Via een bedrade aansluiting krijgt de deurbel altijd stroom.

Daarnaast heeft de Eufy deurbel bedraad aansluiten nog een voordeel. Je hoeft geen rekening te houden met functies die veel energie slurpen. Daardoor kun je de deurbel optimaal instellen. Nice!

Eufy Homebase 2

Eufy deurbel bedraad aansluiten: de voorbereidingen

Voordat we het echter over de Eufy-deurbel kunnen hebben, moeten we eerst naar de Homebase kijken. Dit is een centraal punt van het Eufy-systeem, waar de deurbel zijn beelden kan opslaan.

Een Homebase aansluiten vergt weinig moeite. Stop de stekker in het stopcontact en sluit de ethernetkabel aan. De ene kant gaat in de Homebase, de andere kant in een router.

Wacht even tot de Homebase een blauw led-lampje laat zien. Ondertussen kun je de Eufy-app downloaden, een account aanmaken (of inloggen) en de apparaten gaan toevoegen.

Om tijdens de verdere installatie problemen te voorkomen, raden we aan de accu van de Eufy-deurbel helemaal op te laden voordat we verdergaan. Houd er rekening mee dat dit een paar uur kan duren.

Tot slot is het belangrijk de beltransformator te benoemen. Als het goed is, hangt die in de meterkast en kun je hem herkennen aan een belicoon. Hangt die er niet? Dan moet je die eerst installeren.

💡Kies voor de juiste beltrafo

Als je de Eufy deurbel bedraad aansluit, is het belangrijk om te zorgen dat deze genoeg vermogen heeft om de bel van stroom te voorzien. Persoonlijk gebruik ik een 24V beltrafo, die met de meeste slimme deurbellen werkt.

Eufy deurbel

Eufy video deurbel bedraad aansluiten

Het grote voordeel van de Eufy-app is dat die stap voor stap kan uitleggen wat je precies moet doen. Maar soms kom je een stap tegen die je misschien niet begrijpt, en dan is extra context welkom.

Binnen de app dien je eerst aan te geven welke versie van de Eufy deurbel je bedraad wil aansluiten. Kies het correcte model uit om niet tegen blokkades aan te lopen tijdens de installatie.

Voordat we het stappenplan delen, nog een laatste tip. Check eerst goed waar je de Eufy deurbel bedraad wil aansluiten. Houd hem dus vast op de beoogde hoogte en check of het zicht je bevalt.

EUFY DEURBEL BEDRAAD AANSLUITEN
Zo moet je een Eufy deurbel bedraad aansluiten.
Schakel de stroom uit via de meterkast.
Verwijder daarna eventueel de oude deurbel.
Pak de montagebeugel erbij en geef met een potlood of pen aan waar de schroeven moeten komen. Je kunt dan de opening inkleuren.
Heb je een betonnen of stenen muur? Dan boor je een gat in de muur met de meegeleverde boor. Na het boren plaats je de pluggen die je uit de doos haalt. Het kan zijn dat je eerst nog de oude montagebeugel moet weghalen; we weten immers niet wat voor deurbel je nu voor de deur hebt hangen. Dit verschilt dus per gebruiker.
Pak de bestaande bedrading vast (zorg ervoor dat het stroom eraf is!) en trek die voorzichtig door de montagebeugel. Maak nu de beugel vast.
Nu kun je de draden vastmaken aan de schroeven. Je plaatst de bedrading onder de koppen van de schroeven; die schroeven haal je er overigens niet helemaal uit, maar ver genoeg zodat de draden eronder kunnen. Maak je ze toch onverhoopt los, draai ze dan voorzichtig terug.
Mocht er nog geen aansluiting zitten, dan moet je eerst een gat door de muur heen boren.
Vervolgens moet je voorzichtig de meegeleverde stroomkabel gebruiken, en die door het gat heen manoeuvreren. Stop de stekker pas in het stopcontact op het moment dat je klaar bent met installeren; nu nog niet doen, dus. Anders kun je misschien een flinke stroomschok krijgen.
De Eufy-deurbel werkt met 8V tot 24V. Het kan zijn dat je hier een deurbeltransformator voor nodig hebt.
Als je zelf de bedrading aanlegt, dan is de kans groot dat je geen transformator (of trafo) hebt. Kijk in de meterkast of er eentje hangt. Zo niet, dan heb je er dus nog een nodig voordat je de bedrade installatie kunt voltooien. Hoe je de trafo installeert, lees je in de handleiding van dat product. Vanuit Eufy wordt in elk geval aangeraden een trafo te installeren van minimaal 10V.
Sluit eventueel de extra beugel aan, waarmee je de Eufy deurbel in een hoek van vijftien graden kunt ophangen.
Je kunt de bel naar links of rechts laten kijken. Voor sommige portieken of deuren kan dit een handige toevoeging zijn, om bijvoorbeeld de zon te vermijden. Of om te voorkomen dat bepaalde delen van de buurt of buren onnodig gefilmd worden.
Koppel de bedrading aan de twee schroeven en draai ze vervolgens goed vast.
Pak nu de Eufy-deurbel erbij om de installatie te voltooien. Je schuift hem op de beugel en klikt hem daarna vast.
Klik de Eufy-deurbel aan de beugel vast, en verwijder het plastic.
Doe je dat niet, dan krijgt de Eufy deurbel geen stroom.

Hopelijk lees je deze installatiemethode voordat je aan het proces begint. Want zoals je ziet zijn er best wat dingen waar je rekening mee moet houden waar je niet achter wil komen als je al begonnen bent.

Eufy deurbel losmaken

Eufy deurbel bedraad aansluiten en koppelen

Na het aansluiten keer je terug naar de app om te zien of alles goed gegaan is. Na de fysieke installatie kun je de deurbel toevoegen aan je account, en kun je de deurbel in gebruik nemen.

De app zal nog om een aantal dingen vragen. Naast inloggen met een account dien je bijvoorbeeld ook je wifi-netwerkgegevens in te vullen. Zodoende kan de deurbel verbinding met internet maken.

Hopelijk staat de router in de buurt of heb je een sterk mesh-netwerk in huis. Want het volgende probleem is natuurlijk die van de verbinding — maar als het goed is, komt dat ook wel goed.

Nadat alles geïnstalleerd is, kun je wederom via de app allerlei extra opties instellen. Denk dan aan een naam, koppeling met smarthomeplatforms en natuurlijk bewegingszones.

Lees ook

 1. Eufy deurbel problemen: alle oplossingen op een rij
 2. Eufy deurbel gaat spontaan af: zo los je het op
 3. Eufy deurbel anti-diefstal: dit is je beste optie
 4. Eufy deurbel: kopen of beter niet?
 5. Eufy camera: de complete gids

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Eufy deurbel bedraad aansluiten: de enige juiste methode”

 1. Hallo, ik heb sinds kort een Eufy 2K videodeurbel. Het werkt op zich wel prima, maar hij wil niet opladen. Ik heb al een 8/16/24 volt trafo geïnstalleerd maar dat heeft niet geholpen. Hieronder een stukje van jouw beschrijving bij 1: Schakel de stroom uit via de meterkast.
  Verwijder daarna eventueel de oude deurbel. –> De 2 draden van de oude deurbel heb ik met elkaar doorverbonden er van uitgaande dat dit de oplossing is. Alleen wil de bel nog steeds niet opladen. Opnieuw softwarematig installeren heb ik al gedaan, werkt ook niet. Weet jij toevallig een oplossing of is dat ding kapot?
  Hartelijke groet, André Bakker

  Beantwoorden
  • Heb je al gekeken of er daadwerkelijk stroom staat op de twee draadjes die je aan hebt gesloten op de Eufy deurbel? Zo ja, dan is de trafo mogelijk de schuldige. Deze werkt dan niet samen met de Eufy.

   Echter, het is lastig een volledige analyse te maken zonder het daadwerkelijk te zien. Maar hopelijk kom je hier iets verder mee…

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Mag ik 5 Eufy-tips met je delen die je nog niet kent?

 • Leer hoe je jouw deurbel of camera efficiënter gebruikt
 • Richt je smarthome efficiënter in
 • Ga aan de slag met geofencing en activiteitenzones
Delen via: