Eufy deurbel bewegingsdetectie instellen: zo doe je dat

Geschreven door

Wesley Akkerman

Eufy deurbel instellen bewegingsdetectie

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De Eufy deurbel bewegingsdetectie instellen is niet moeilijk, maar soms is het handig om van tevoren te weten waar je aan begint. Als je gebruik wil maken van de bewegingsdetectie, dan is dit de plek waar je moet zijn.

Leuk, al die slimme apparaten in of rondom het huis. Sommige apparaten werken gewoon meteen zoals beloofd, maar in andere gevallen moet je vaak de handleiding erbij pakken om alles eruit te halen.

Daar heeft niet altijd iedereen zin in. Bovendien kan het zijn dat bepaalde terminologie een beetje vreemd klinkt of verkeerd vertaald is. Uitlegartikelen kunnen dan de verlossende factor bieden.

Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je de bewegingsdetectie van een Eufy deurbel instellen moet. Zo kun je alles uit het apparaat halen, zonder complete boekwerken door te hoeven nemen.

Eufy deurbel instellen bewegingsdetectie

Meldingen van bewegingen

Omdat de deurbellen van Eufy behoorlijk populair zijn in Nederland, is het geen overbodige luxe daar meer over te lezen. Zo weet je wat je in huis haalt of leer je misschien wat nieuws.

De bewegingsdetectie op de Eufy deurbel is geen exclusieve of baanbrekende functie. Maar het is wel een ontzettend handig onderdeel waar je veel profijt uit kunt halen.

Helemaal wanneer je merkt dat er vaak mensen rond de deur hangen, of dat pakketbezorgers pakjes neerleggen en verder niet aanbellen. Wat er ook gebeurt voor de deur: je bent op de hoogte.

Maar om nu voor elk wissewasje een notificatie te krijgen, dat gaat veel mensen te ver. Bovendien gaat dat ten koste van de accu van je smartphone. Hoe meer die bezig is, hoe meer energie die verbruikt.

Eufy deurbel bewegingsdetectie instellen

Als je overal notificaties van ontvangt, dan krijg je dus ook een hoop valse meldingen. Soms loopt er een kat voorbij of parkeert iemand z’n auto aan de overkant. Dat soort dingen hoef je niet te weten.

Daarom is het handig om te weten dat je activiteitenzones kunt maken binnen de Eufy-app. Voor zo’n zone kun je de gevoeligheid aanpassen, waardoor je het aantal valse meldingen reduceert.

De gevoeligheidsopties bieden enkele mogelijkheden aan. Zo kun je instellen dat je alleen een melding krijgt wanneer iemands gezicht of de onderkant van een lichaam in beeld komt. Of gewoon alle bewegingen.

Binnen de app kun je gelukkig ook de grootte van de zone aanpassen. Merk je dat bewegende bomen of voorbijrijdende auto’s vaak voor extra berichten zorgen, dan kun je dat deel van het beeld uitsluiten.

Je gaat dan als volgt te werk.

Eufy deurbel bewegingsdetectie instellen
Zo stel je de Eufy bewegingsdetectie van je deurbel of camera in.
Open de Eufy-app op je smartphone
Open de Eufy-app op je smartphone of ander device en zorg dat je ingelogd bent
Tap op de deurbel die je wil aanpassen
Zoek de deurbel (of camera) die je wil aanpassen en tik hierop.
Tap op Deurbelinstellingen
Zoek op de optie: deurbelinstellingen.
Tap op Bewegingsdetectie
Klik vervolgens op bewegingsdetectie. Een nieuwe pagina wordt geopend.
Zet nu de Detectiemodus aan
Zet de Detectiemodus aan binnen deze instellingen.
Op dezelfde pagina staan wat extra opties.
Door op Activiteitenzone te tappen, krijg je toegang tot meer mogelijkheden en kun je extra instellingen doen.
Wil je de zone aanpassen? Dan kan dat hier ook.
Hier kun je ook de Eufy detectiezone aanpassen. In beeld staan dan wat bolletjes met lijntjes die je kunt verplaatsen. De zones is alles binnen de lijntjes; alles daarbuiten neemt de deurbel niet mee.

Je kunt verschillende vormen aanmaken. Een vierkant, rechthoek of zeshoek. Je kunt de bolletjes in alle posities plaatsen die je wil en zo een vorm aanmaken die past bij jou behoeften en leefomgeving.

Onder dezelfde deurbelinstellingen is het tevens mogelijk persoonsdetectie te activeren. Dan krijg je alleen een melding van personen wanneer de camera iemand herkent. Die opties vind je onder het kopje Gezichtsherkenning. Volg de stappen op in beeld en je bent good to go.

Eufy deurbel
Via Smarthomefans

Eufy deurbel afstand instellen

Wat ook nog wel een handige optie kan zijn is Eufy deurbel afstand instellen. Daarmee bepaal je op welke afstand de camera in de deurbel aangaat. Dit is het kopje Gevoeligheid onder Deurbelinstellingen.

Eufy deurbel gevoeligheid instellen
Zo stel je de gevoeligheid Eufy-bewegingssensor van je deurbel in.
Open de Eufy-app op je smartphone.
Log eventueel in met je accountgegevens.
Tap op de deurbel die je wil aanpassen.
Die staat als het goed is in beeld.
Tap op Deurbelinstellingen.
Die optie vind je onder de instellingen van de deurbel.
Tap op Gevoeligheid.
Er zijn meerdere opties beschikbaar.

En dat was het! Nu ben je helemaal op de hoogte van de mogelijkheden die Eufy aanbiedt met bewegingsdetectie op zijn deurbellen. Wil je nog meer weten? Check dan de onderstaande lijst. Kom je er niet uit, of loop je tegen problemen aan, dan heb ik hieronder nog een aantal handige linkjes voor je. Ook kun je contact opnemen met Eufy.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: