Eufy Homebase kopen? Alles wat je moet weten

Combi-deals met Homebase
Eufy met Homebase
★★★★★

De Eufy Homebase is het hart van jouw ecosysteem bij de producten van deze fabrikant. Maar wat kun je er allemaal mee? En is een Homebase verplicht als je bijvoorbeeld een Eufy deurbel of camera gebruikt? Dat en meer in dit artikel.

Eufy Homebase

De Eufy Homebase is het basisstation van de producten van Eufy. Deze heeft veel handige functies waar ik in dit artikel dieper op in ga. Maar laat ik beginnen met wat je allemaal kunt met deze smarthome-hub.

 • Communiceren met internet + Eufy-producten – De Homebase maakt verbinding met internet en de producten van Eufy die je eraan koppelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een deurbel of camera.
 • Draadloos netwerk – De Homebase van Eufy zendt een eigen draadloos netwerk uit om verbinding te maken met de verschillende apparaten in en rondom jouw huis.
 • Opslag – Gegevens zoals bijvoorbeeld video’s worden lokaal opgeslagen op de Eufy Homebase 2. Hierdoor heb je geen abonnement nodig.
 • Verbinden met internet via wifi of ethernet – De Homebase kan verbonden worden via zowel wifi als een vaste verbinding met internet. Dit wordt onder andere gebruikt om de opgeslagen beelden toegankelijk te maken als je niet thuis bent.
9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
🔥 De nieuwe smarthome-trend van 2022: bekijk alle details!

Deze smarthome-hub heeft dus de nodige mogelijkheden, maar heb je ze ook echt allemaal nodig? En kun je ook bijvoorbeeld een video deurbel gebruiken zonder Homebase van Eufy?

Bekijk alle Eufy Homebase combideals

Eufy Homebase Smarthomefans

Eufy deurbel met homebase: heb je het echt nodig?

Het antwoord is: dat hangt er vanaf!

De meeste producten van Eufy werken met de Homebase samen. Sterker nog, deze is nodig om goed te kunnen functioneren, maar er zijn een aantal uitzonderingen. Dit zijn vooral wat oudere producten, maar bijvoorbeeld ook de Eufy deurbel Slim heeft niet per se de Homebase nodig (maar wel een Chime).

Check dus goed welk product je aanschaft. Op dit moment heb je bijvoorbeeld bij alle Eufy deurbellen een Homebase nodig (op de Slim na).

Er zijn daarnaast nog enkele babyfoons en camera’s die deze ook niet vereisen.

Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)
Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)
Eufy Homebase 2

Eufy Homebase 2

Er zijn meerdere varianten van in omloop. De Eufy Hombase 2 is de nieuwste versie. Heb je recent een product gekocht (of wil je dit doen), dan heb je deze nieuwste variant.

Er zijn een aantal grote verschillen onderling, maar de grootste is misschien wel het uitbreiden van de opslag.

Waar de eerste versie uitgebreid kon worden met een microSD-kaart, kan de tweede dit niet. Hier kun je alleen USB-opslag-devices aan aansluiten. Dit doe je dan om de ingebouwde 16GB opslag verder uit te breiden.

💡 De eerste versie van de Homebase is uit te breiden met een microSD-kaart. De Eufy Homebase 2 kan alleen opslag via USB aansluiten. Dus niet direct een microSD-kaart.

Twijfel je welke Homebase je hebt, check dan de Eufy Security-app, hier je staan welke versie je hebt. Je kunt ook het ook zien aan de Homebase zelf: zit er een microSDkaartslot in, dan heb je de eerste versie.

Eufy Homebase 1
Eufy Homebase 1
Eufy Homebase 2 Smarthomefans
Eufy Homebase 2

Kun je de Homebase ook los kopen?

De Eufy Homebase koop je meestal in een set. Bijvoorbeeld samen met een slimme deurbel of beveiligings-camera. Dit is over het algemeen ook de voordeligste optie.

Er zijn in Nederland eigenlijk geen plaatsen waar je deze los kunt kopen. In Amerika kan dit bijvoorbeeld wel op Amazon.

Is je Homebase kapot, of heb je een andere reden waarom je een los examplaar nodig hebt, dan kun je het beste even contact opnemen met Eufy.

Eufy Homebase 2

Eufy Homebase Homekit en Google Home

Wil je de Eufy Homebase verbinden met Homekit of Google Home, dan zijn er een aantal dingen goed om te weten. Er is wel ondersteuning voor andere smarthome-platformen, maar dit verloopt nog niet helemaal optimaal.

 • Eufy Homebase en Homekit – Er is in principe geen ondersteuning voor Homekit. In principe omdat dit wel mogelijk is via een aantal zijwegen. Dan dien je aan de slag te gaan met Hoobs en een Raspberry Pi. Meer info hier.
 • Eufy Homebase met Google Home – Dit is een betere combi, veel Eufy producten kunnen aan Google Home gekoppeld worden. Hoe dit precies werkt, kun je hier lezen.

Homebase Eufy resetten

De Eufy Homebase resetten is gelukkig erg eenvoudig. Als de producten niet meer optimaal werken, of je wilt deze bijvoorbeeld verkopen, dan is een reset noodzakelijk.

Met onderstaande stappen kun je Eufy eenvoudig resetten.

 1. Zorg dat de Eufy Homebase van stroom voorzien is (stekker dus in het stopcontact)
 2. Bekijk de achterkant van jouw Homebase
 3. Zie een daar een microSDkaartslot (versie 1), ga dan naar stap 4. Zie je deze niet, ga naar stap 5
 4. Homebase V1 – Hou de sync-button ingedrukt totdat je ‘Homebase resetten’ hoort
 5. Homebase V2 – Druk met een scherp voorwerp in het gaatje zoals te zien op onderstaande afbeelding. Doe dit totdat je ‘Homebase resetten’ hoort.

Eufy deurbel met Homebase

Als je van plan bent je eerste product van dit merk aan te schaffen, dan is het verstandig om voor de Eufy deurbel met Homebase te kiezen. Op deze manier heb je meteen de basis om je ecosysteem verder uit te breiden, inclusief de opslag.

Ben je op zoek naar een Eufy deurbel met Homebase, check dan onderstaande aanbiedingen. De prijzen worden meerdere malen per dag geüpdatet.

Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro

Laatste Amazon prijs-update: 6 december 2022 4:48 pm

Lees ook

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

2 gedachten over “Eufy Homebase kopen? Alles wat je moet weten”

 1. Hoi Ruud, als ik nu een set Eufy2 koop, en ik wil op een later moment een 4K camera uit de Eufy3 serie, kan die dan op dezelfde homebase?

  Bedankt alvast voor je antwoord

  Groeten Erik

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen