Eufy Homebase kopen? Alles wat je moet weten

Geschreven door

Ruud Caris

Eufy Homebase Smarthomefans

Laatste update:

18

Publicatie:

·

Laatste update:

·

18

De Eufy Homebase is het hart van jouw ecosysteem bij de producten van deze fabrikant. Maar wat kun je er allemaal mee? En is een Homebase verplicht als je bijvoorbeeld een Eufy deurbel of camera gebruikt? Dat en meer in dit artikel.

Eufy Homebase

De Eufy Homebase is het basisstation van de producten van Eufy. Deze heeft veel handige functies waar ik in dit artikel dieper op in ga. Maar laat ik beginnen met wat je allemaal kunt met deze smarthome-hub.

 • Communiceren met internet + Eufy-producten – De Homebase maakt verbinding met internet en de producten van Eufy die je eraan koppelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een deurbel of camera.
 • Draadloos netwerk – De Homebase van Eufy zendt een eigen draadloos netwerk uit om verbinding te maken met de verschillende apparaten in en rondom jouw huis.
 • Opslag – Gegevens zoals bijvoorbeeld video’s worden lokaal opgeslagen op de Eufy Homebase 2. Hierdoor heb je geen abonnement nodig.
 • Verbinden met internet via wifi of ethernet – De Homebase kan verbonden worden via zowel wifi als een vaste verbinding met internet. Dit wordt onder andere gebruikt om de opgeslagen beelden toegankelijk te maken als je niet thuis bent.
9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Deze smarthome-hub heeft dus de nodige mogelijkheden, maar heb je ze ook echt allemaal nodig? En kun je ook bijvoorbeeld een video deurbel gebruiken zonder Homebase van Eufy?

Bekijk alle Eufy Homebase combideals

Eufy Homebase Smarthomefans

Eufy deurbel met homebase: heb je het echt nodig?

Het antwoord is: dat hangt er vanaf!

De meeste producten van Eufy werken met de Homebase samen. Sterker nog, deze is nodig om goed te kunnen functioneren, maar er zijn een aantal uitzonderingen. Dit zijn vooral wat oudere producten, maar bijvoorbeeld ook de Eufy deurbel Slim heeft niet per se de Homebase nodig (maar wel een Chime).

Check dus goed welk product je aanschaft. Op dit moment heb je bijvoorbeeld bij alle Eufy deurbellen een Homebase nodig (op de Slim na).

Er zijn daarnaast nog enkele babyfoons en camera’s die deze ook niet vereisen.

Eufy Homebase 2

Eufy Homebase 2

Er zijn meerdere varianten van in omloop. De Eufy Hombase 2 is de nieuwste versie. Heb je recent een product gekocht (of wil je dit doen), dan heb je deze nieuwste variant.

Er zijn een aantal grote verschillen onderling, maar de grootste is misschien wel het uitbreiden van de opslag.

Waar de eerste versie uitgebreid kon worden met een microSD-kaart, kan de tweede dit niet. Hier kun je alleen USB-opslag-devices aan aansluiten. Dit doe je dan om de ingebouwde 16GB opslag verder uit te breiden.

???? De eerste versie van de Homebase is uit te breiden met een microSD-kaart. De Eufy Homebase 2 kan alleen opslag via USB aansluiten. Dus niet direct een microSD-kaart.

Twijfel je welke Homebase je hebt, check dan de Eufy Security-app, hier je staan welke versie je hebt. Je kunt ook het ook zien aan de Homebase zelf: zit er een microSDkaartslot in, dan heb je de eerste versie.

Eufy Homebase 1
Eufy Homebase 1
Eufy Homebase 2 Smarthomefans
Eufy Homebase 2

Kun je de Homebase ook los kopen?

De Eufy Homebase koop je meestal in een set. Bijvoorbeeld samen met een slimme deurbel of beveiligings-camera. Dit is over het algemeen ook de voordeligste optie.

Er zijn in Nederland eigenlijk geen plaatsen waar je deze los kunt kopen. In Amerika kan dit bijvoorbeeld wel op Amazon.

Is je Homebase kapot, of heb je een andere reden waarom je een los examplaar nodig hebt, dan kun je het beste even contact opnemen met Eufy.

Eufy Homebase 2

Eufy Homebase Homekit en Google Home

Wil je de Eufy Homebase verbinden met Homekit of Google Home, dan zijn er een aantal dingen goed om te weten. Er is wel ondersteuning voor andere smarthome-platformen, maar dit verloopt nog niet helemaal optimaal.

 • Eufy Homebase en Homekit – Er is in principe geen ondersteuning voor Homekit. In principe omdat dit wel mogelijk is via een aantal zijwegen. Dan dien je aan de slag te gaan met Hoobs en een Raspberry Pi. Meer info hier.
 • Eufy Homebase met Google Home – Dit is een betere combi, veel Eufy producten kunnen aan Google Home gekoppeld worden. Hoe dit precies werkt, kun je hier lezen.

Homebase Eufy resetten

De Eufy Homebase resetten is gelukkig erg eenvoudig. Als de producten niet meer optimaal werken, of je wilt deze bijvoorbeeld verkopen, dan is een reset noodzakelijk.

Met onderstaande stappen kun je Eufy eenvoudig resetten.

 1. Zorg dat de Eufy Homebase van stroom voorzien is (stekker dus in het stopcontact)
 2. Bekijk de achterkant van jouw Homebase
 3. Zie een daar een microSDkaartslot (versie 1), ga dan naar stap 4. Zie je deze niet, ga naar stap 5
 4. Homebase V1 – Hou de sync-button ingedrukt totdat je ‘Homebase resetten’ hoort
 5. Homebase V2 – Druk met een scherp voorwerp in het gaatje zoals te zien op onderstaande afbeelding. Doe dit totdat je ‘Homebase resetten’ hoort.

Eufy deurbel met Homebase

Als je van plan bent je eerste product van dit merk aan te schaffen, dan is het verstandig om voor de Eufy deurbel met Homebase te kiezen. Op deze manier heb je meteen de basis om je ecosysteem verder uit te breiden, inclusief de opslag.

Ben je op zoek naar een Eufy deurbel met Homebase, check dan onderstaande aanbiedingen. De prijzen worden meerdere malen per dag geüpdatet.

Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro

Laatste Amazon prijs-update: 20 juni 2024 2:40 am

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

18 gedachten over “Eufy Homebase kopen? Alles wat je moet weten”

 1. Vraagje…

  Ik wil een Eufy deurbel, homebase en een extra camera voor buiten aanschaffen. Kan ik de beelden van de buitencamera delen met de buurvrouw, zonder dat ze dan ook toegang tot mijn deurbel heeft?

  Beantwoorden
 2. Hallo Ruud,
  Ik wil een Eufy set kopen met homebase
  Als ik de homebase in de meterkast naast de voordeur plaats, gaat dat problemen geven qua verbinding.

  Groet Dirk

  Beantwoorden
  • Dat is een goede, maar voor mij niet te beantwoorden vraag. Dat ligt aan jouw huis, isolatie en wifi-verbinding. Hier is op afstand dus helaas geen antwoord op te geven. De enige oplossing is om het gewoon te proberen, dan weet je of het werkt of dat je andere zaken moet aanpassen.

   Beantwoorden
 3. Hey ruud ik heb de eufy deurbel een een google home nest hub nu krijg ik geen beeld op de google home nest hub hoe kan ik dit wel krijgen.. al meerder malen opnieuw opgestart nu is mijn hub ook ineens in het frans.?

  Beantwoorden
 4. Goede avond,
  Ik wil een eufy slim kopen omdat ik geen homebase denk nodig te hebben.
  Ik wil weten wie aan de deur is en evt 1 of 2 dagen terugkijken, ik hoef niks op te slaan.
  Is de Slim dan voldoende voor mij en gaat die nog wel een paar jaar mee?

  Ik ben benieuwd naar het antwoord.

  Groet
  Isabel

  Beantwoorden
 5. Hallo Ruud,
  Ik heb een Eufy set in gebruik met een HomeBase2, een draadloze deurbel en 2 extra chimes. Op mijn iPhone 11 heb ik de Eufy security app en op de iPhone SE van mijn vrouw ook.
  Alles werkt/belt alleen krijg ik op mijn iPhone 11 geen signaal als er iemand aanbelt. Ik heb de Eufy app opnieuw geinstalleerd, de app toegang gegeven tot microfoon en camera en geluidsinstellingen gecontroleerd. De videoverbinding met de deurbel is ok. Het enige probleem is eigenlijk dat er geen signaal afgespeeld wordt op mijn telefoon als er wordt aangebeld.

  Beantwoorden
  • Dat is vervelend Tom!

   Je zegt dat er geen signaal afgespeeld wordt. Betekent dit dat je geen melding krijgt, of dat deze melding geen meldingsgeluid/trilling heeft?

   Als dat laatste het geval is, heeft dit – waarschijnlijk – iets met je telefooninstelling te maken.

   Het is ook mogelijk dat een energiebesparingsmodus op je smartphone ervoor zorgt dat er helemaal geen (of vertraagde) meldingen binnenkomen.

   Hopelijk kun je hier iets mee, hou je ons op de hoogte?

   Beantwoorden
 6. Beste Ruud,

  Ik ben van plan om zo’n systeem aan te schaffen, alleen wil graag 2 deurbellen hebben.
  Kan er ook een 2e video deurbel op aangesloten worden.
  Alvast bedankt voor je antwoord.

  Met vriendelijke groet, Wouter

  Beantwoorden
 7. Hoi Ruud, als ik nu een set Eufy2 koop, en ik wil op een later moment een 4K camera uit de Eufy3 serie, kan die dan op dezelfde homebase?

  Bedankt alvast voor je antwoord

  Groeten Erik

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: