Eufy vs Ring: welke is nu echt de beste?

Geschreven door

Ruud Caris

Eufy vs Ring

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Je ziet ze overal bij de voordeur hangen: slimme deurbellen. Je hoeft niet ver meer te zoeken, elke straat heeft er wel een paar hangen van merken als Eufy, Ring, Nest en anderen. Slimme deurbellen doen veel meer dan een normale deurbel, dus niet alleen maar een mooi geluidje als er iemand bij je voordeur staat. Maar welke moet je nu kopen? In dit artikel bekijken we Eufy vs Ring.

Meer over slimme deurbellen

Slimme deurbellen klinken heel interessant. Ze zijn een moderne en nieuwe oplossing voor een oud probleem: hoe weet je dat er iemand aan je deur staat? Vroeger hadden we alleen een bel die een harde toon of een klinkende gong liet afgaan in de hal of bij de voordeur.

Een slimme deurbel is hiervan de toekomst: het is nog steeds een knop bij de voordeur, maar ook heel veel meer. Zo zal een slimme deurbel ook jouw telefoon, een smartphone met een app, inschakelen als er iemand aan je deur staat. Je ziet via de camera die is ingebouwd meteen wie er voor de deur staat. Handig om belletje-trekkers te negeren!

Die slimme camera kan nog veel meer, bijvoorbeeld helpen bij het aannemen van pakketjes, of je nu wel of niet thuis bent. Want een slimme deurbel kan je ook laten weten dat er iemand aanbelt, of je nu thuis bent of bijvoorbeeld op het werk.

Slimme deurbellen zijn ook meteen een extra beveiliging voor je huis. Want de meeste slimme deurbel camera’s filmen beweging voor je deur en houden een extra oogje in het zeil. En als dit allemaal nog niet genoeg is, kun je ook nog gebruik maken van de cloud om extra functies te verkrijgen. Maar daarover past later meer. Eerst de apparaten vergelijken..

Eufy vs Ring

Dit artikel vergelijkt de twee meest populaire slimme deurbel merken: Eufy vs Ring. Eufy is gemaakt door het bedrijf Anker en Ring is een ander populair merk. Ring is eigendom van Amaozn. Beide merken hebben verschillende typen deurbellen, die ook in prijs variëren.

Hieronder per merk een vergelijking van de meest geavanceerde modellen, we hebben dus gekozen voor de top of the line modellen van Eufy en van Ring.

In andere vergelijkingen op onze website kun je meer lezen over de andere modellen die gemaakt worden. In dit artikel kijken we alleen naar het beste dat Eufy en Ring voor de gewone consument te bieden hebben.

De Eufy deurbel

Eufy is officieel een merk van het bedrijf Anker. Officieel heten de deurbellen dan ook Eufy by Anker. Van Eufy is het best lopende model momenteel de Eufy Video Deurbel 2K. Voor de adviesprijs van € 199,- krijg je zowel de Eufy Video Deurbel 2K zelf en de Eufy Homebase 2, dat is de bijpassende basis module / cloud opslag. Eerst meer over de Eufy Video Deurbel 2K en later meer over de Eufy Homebase 2.

De Eufy deurbel is een zwarte kleine slimme deurbel die je via Wifi of verbonden met draad bij je voordeur kunt ophangen. Het apparaat geeft je een resolutie van 2560×1920 (de 2K resolutie) met een kijkhoek van 160 graden een zicht op wat er bij je voordeur gebeurt.

Hiermee kun je goed in de gaten houden wie er voor de deur staat of wie er een pakketje komt brengen. Natuurlijk ondersteunt een video deurbel zoals die van Eufy ook bewegingsdetectie waardoor je ook kunt weten wie er eventueel probeert met je pakketje vandoor te gaan. Wanneer je een Eufy Video Deurbel 2K aanschaft, krijg je de volgende items in de verpakking:

 • Eufy Video Deurbel 2K
 • Eufy Homebase 2
 • Netwerkkabel
 • Stroomadapter
 • Montageplaat
 • Wig van 15 graden
 • Verlengdraden
 • Pluggen
 • Schroeven
 • Ontgrendelpin

Misschien goed om op dit moment uit te leggen wat een Eufy Homebase 2 is? Wanneer je een video deurbel ophangt bij de voordeur wil je mogelijk beelden opslaan die de camera heeft opgenomen.

Bijvoorbeeld van wie er een pakketje meenam enkele weken terug tot wat er allemaal op straat gebeurt. Bij veel video deurbellen zul je daarvoor een abonnement moeten afsluiten.

Dat hoeft bij Eufy niet. Eufy levert hiervoor namelijk de Homebase 2, die je in huis kunt neerzetten en die lokaal deze beelden voor je kan opslaan. Je maakt dus als het ware je eigen cloud.

Eufy deurbel

Wat kan de Eufy Video Deurbel allemaal?

De Eufy Video deurbel 2K kan enorm veel. Zoals gezegd is dit natuurlijk de moderne oplossing voor het oude concept van de bel. De Eufy bel kan hierbij ook in de gaten houden wat er op straat gebeurt met bewegingsdetectie.

De Eufy Video Deurbel is zo slim dat deze het verschil weet tussen mensen en dieren zodat je niet voor elke kat of hond een melding krijgt.

Eufy deurbel
Eufy deurbel losmaken / Via Smarthomefans

De Eufy deurbel kan samen met de Eufy Homebase 2 deze beelden ook opslaan op het interne geheugen van de Homebase (16 GB) waarmee je ruimtschoots voldoende opslagruimte zou moeten hebben. De Homebase is eveneens meteen je bel, dus zet hem op een logische plek in huis zodat je overal weet dat er bezoek is.

Als er iemand aan de deur staat kun je via de app ook meteen met je bezoek praten. Bijvoorbeeld om te laten weten dat je er aan komt, of dat je er even niet bent en ze vragen om het pakketje bij de buren of achter de kliko te verstoppen. Hoe handig is dat!

De Ring deurbel

Ring maakt net als Eufy video deurbellen. Ring heeft inmiddels al hun vierde editie van hun populaire deur bel uitgebracht: de Ring Video Deurbel.

Voor een adviesprijs van € 164,99 heb je deze al in huis. De standaard uitvoering van de Ring VD4  bestaat uit alles wat je nodig hebt: de deurbel en de benodigde kabels voor het laden. Je krijgt hiervoor de volgende inhoud van de doos:

 • Ring video doorbell
 • Oplaadare, verwisselbare batterij
 • Voorpaneel in nikkel-satijn
 • Extra voorpaneel naar keuze
 • Hoekmontageset
 • Installatiehulpmiddelen en schroeven
 • USB-oplaadkabel
 • Beknopte handleiding
 • Beveiligingssticker

De slimme deurbel werkt op batterij en die gaat maanden mee. Ring verkoopt ook een batterij oplader, zodat je altijd een verse volle batterij klaar hebt liggen.

Bij de Ring Video Deurbel 4 is er ook een extra bel beschikbaar, die de Chime genoemd wordt. Deze kun je op een handige plek in huis neerhangen zodat je overal de bel goed hoort, ook als je je telefoon niet bij de hand hebt.  Als je dit interessant vind, kun je voor € 219,99 een combinatiepakket aanschaffen van de deurbel + de extra bel.

Ring Video Deurbel 2

Wat kan de Ring Deurbel allemaal?

De Ring deurbel kan je helpen met het weten wanneer er iemand aan de deur staat, maar kan nog veel meer! Via een goede dual-band wifi verbinding en dankzij de kleurencamera kan de Ring ook detecteren wat er voor je deur op straat gebeurt.

Dit gebeurt met een resolutie van 1920×1080, een Full HD resolutie. De Ring kan dit zelf weergeven en geeft zelfs het beeld van wat er tot 4 seconden gebeurde voordat iemand aanbelde, zodat je weet wat er enkele seconden voordat je ging kijken gebeurde. Hiervoor moet je wel de Pre-Roll functie inschakelen.

Als je de beelden wilt bewaren heb je wel een abonnement bij Ring nodig, namelijk het Ring Protect abonnement voor € 3,99 per maand.

Hiervoor krijg je de optie om tot 180 dagen beelden op te slaan en kun je er ook voor zorgen dat er alleen een melding van activiteit komt op je telefoon als er echt een persoon wordt gezien. Handig als je veel katten in de buurt hebt! Meer info over de abonnementen vind je hier.

Lees hier alles over Ring Protect

Ring protect kan je ook helpen me thet meteen in je telefoon-banner laten zien wat er gebeurt, zonder dat je eerst de app moet openen.

Lees ook: Ring camera kopen of beter niet? Letterlijk alles wat je moet weten

De verschillen en overeenkomsten: Eufy vs Ring

Er zijn enkele grotere en kleinere verschillen tussen de Eufy Video Deurbel 2K en de Ring Video Doorbell 4. Hieronder staan de plus en minpunten van de verschillen tussen de twee.

 Eufy Video Deurbel 2KRing Video Deurbel 4
KleurZwartZwart en zilver – andere covers beschikbaar
Resolutie2560*19801980*1080
BatterijJaJa
BedraadJaJa
Adviesprijs€ 199 (incl. Homebase)€ 165
Standaard functiesDeurbel, video bellen met bezoek, bewegingsdetectieDeurbel, video bellen met bezoek, bewegingsdetectie
Bijzonderheden bewegingsdetectieBewegingsdetectie met verschil tussen persoon of dier, geen verschil tussen nacht en dag detectie.Advanced Motion Detection tijdens de dag – ‘s nachts normale motion detection via PIR
Verbinding met google assistantJaJa
Verbinding met AlexaJaJa
Zone ondersteuningJaJa
Locatie opslag videosLokaal, op homebase. Cloud als optieCloud via Ring Protect abonnement
Prijs per maand€ 0€ 3,99
Prijsvergelijk

Meer: kosten en cloud

Zoals uit de tabel hierboven wel duidelijk wordt is een van de grote verschillen tussen Eufy en Ring (behalve de resolutie en enkele kleinere verschillen) het gebruik van een apparaat in huis of een cloud service. De Eufy deurbel met de Homebase 2 gebruikt dus een lokaal apparaat in huis waarop alle beelden worden opgeslagen.

Voor de opslag en andere cloud/extra functies heeft Ring een abonnement (Ring Protect) van 4 euro per maand extra nodig. Dit kan over een tweetal jaren oplopen tot een kleine honderd euro extra.

Eufy vs Ring: welke moet je kiezen?

De keuze die je maakt, hangt natuurlijk uiteindelijk af van je eigen voorkeuren: misschien wil je geen opslag in huis omdat je een cloud veiliger vind. Of misschien verwacht je weinig van een verschil van resolutie en ga je voor de goedkoopste optie?

 • Lokale opslag – Ben je op privacy gesteld, kies dan voor de Eufy video deurbel. Hier worden alle beelden en gebeurtenissen lokaal opgeslagen
 • Maandelijkse kosten – Wil je geen maandelijks abonnement, kies dan voor de Eufy deurbel.
 • Detectie en video-functies – Wil je de beste detectie, kies dan voor de Ring deurbel.
 • Prijs – Wil je niet teveel betalen, dan is de Ring de winnaar. Er zijn meerdere varianten beschikbaar in verschillende prijsklassen.

Als je erg op je privacy gesteld bent, of graag je eigen gegevens in huis wilt halen komt de Eufy als winnaar uit de vraag Eufy vs Ring. Daarbij kun je ook verwachten dat als je gaat kijken naar performance van de detectie de Ring video deurbel juist uit de winnaar van deze battle komt. Het is dus een persoonlijke voorkeur.

Als je het ons mag vragen heeft de Eufy Video Deurbel 2K duidelijk een streepje voor op de Ring Video Doorbell 4: de resolutie is beter en de cloud-opslag is zonder abonnement geregeld met een in-house  oplossing. Verder zijn de twee video deurbellen qua propositie en specificaties zeer vergelijkbaar.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: