WiFi deurbel kopen: kooptips en de 5 beste deurbellen met WiFi

Een WiFi deurbel is één van de handigste uitvindingen van de laatste jaren. Met zo’n klein apparaatje ben je voortaan altijd thuis, waar je ook bent. Komt er een pakketbezorger aan de deur, dan krijg je direct een melding op je telefoon. In dit artikel vertel ik je welke 5 WiFi deurbellen de overweging waard zijn.

De deurbel met camera is niet nieuw

De slimme deurbel bestaat al een tijdje. Ik weet nog dat ik vroeger de huis aan huisbladen bezorgde, en dat sommige huizen al voorzien waren van zo’n intercomsysteem. Hoewel ik het toen bijzonder indrukwekkend vond, kun je ze nu al voor een paar tientjes kopen. En het grote voordeel?

De oude intercom systemen waren helemaal niet voorzien van WiFi. Die apparaten van vandaag (vrijwel) allemaal wel. Laten we daarom snel gaan kijken naar 5 goede deurbellen met WiFi.

Lees ook: de 5 beste deurbellen met camera en intercom

1. Eufy Deurbel

De Eufy deurbel behoort tot de beste WiFi deurbellen van dit moment. Met een geweldige 2K cameralens, lokale opslag van de beelden en zeer goede encryptie kan je met een veilig gevoel gebruikmaken van deze slimme deurbel. En ondanks dat de deurbel niet het goedkoopst is, hoef je geen abonnement te betalen voor dure cloudopslag. Ideaal dus.

2. Looki X6

De Looki X6 is een hele goedkope WiFi deurbel met verrassend veel opties. Als eerst is er natuurlijk de camera die in een brede hoek de beelden opneemt, maar ook de 52 melodieën die je kunt laten afspelen als er wordt aangebeld. Ben je op zoek naar een goedkope deurbel, dan is de Looki X6 een prima optie.

3. ELRO DVC040IP2

Zoek je een WiFi deurbel waarbij ook de gong is meegeleverd? Bij de ELRO DVC040IP2 krijg je maar liefst 2 gongs, waardoor je altijd en overal je deurbel hoort. Dankzij het afdakje blijft de camera ook nog eens droog, waardoor je niet alleen maar druppels op de lens ziet. Daarnaast is ook de prijs van de deurbel niet schrikbarend hoog.

4. Google Nest Hello

De Nest Hello is wellicht één van de beste WiFi deurbellen die er zijn. Hij is iets duurder dan de overige opties in het rijtje, maar je krijgt daar wel een interessante feature voor terug. Wat dacht je van gezichtsherkenning, zodat je altijd weet wie er voor de deur staat?

De Nest Hello is wel een deurbel met abonnement, zodat de beelden ook in de cloud opgeslagen kunnen worden. Je hebt dus ook terugkerende kosten bij deze deurbel.

5. Ring Video 3 Plus

Voor een schappelijke prijs krijgt je met de Ring Video 3 Plus behoorlijk wat interessante opties. Allereerst kun je eenvoudig bewegingszones instellen voor je bewegingsmelder, maar ook is het mogelijk om de deurbel 4 seconden beeld op te nemen voor aanvang van een beweging.

Dat kan je net iets meer informatie geven over de reden van de melding. Dankzij de dual band (2,4 GHz en 5 GHz) heb je met de 3 ook minder vaak last van een instabiele verbinding.


Welke opties heeft een deurbel met WiFi?

Een WiFi deurbel hebben is natuurlijk fijn. Maar wist je dat je nog veel meer keuzes kunt maken uit verschillende opties? Hieronder een opsomming met de belangrijkste.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
🔥 De nieuwe smarthome-trend van 2022: bekijk alle details!

Wifi deurbel met camera en video

Er bestaan een aantal slimme deurbellen zonder camera, maar veruit de meeste deurbellen zijn voorzien van een camera. Dat is vaak een video deurbel, omdat je dan veel beter beeld krijgt dan met alleen foto’s. De meeste video deurbellen zijn voorzien van 720p of 1080p beeldkwaliteit.

Dat is best prima, maar er zijn ook deurbellen zoals de Eufycam, die zelfs 2K beeld hebben. Daarmee kan je 50% inzoomen en alsnog scherper beeld hebben dan met een 720p camera. Handig voor close-ups van personen die voor de deur staan.

Draadloze WiFi deurbel mét optie voor draad

Het lijkt logisch. Een WiFi deurbel werkt immers via draadloos internet. Maar bij sommige deurbellen kun je kiezen. Je kan de deurbel dan bedraad of via WiFi aansluiten. Waarom dit handig is?

Stel nou dat je een deurbel koopt die eigenlijk niet zo goed werkt via Wifi. Omdat je de deurbel bijvoorbeeld ver weg hebt hangen van je router. Dan kan het toch handig zijn om alsnog te kiezen voor de bedraade optie, zonder direct het product te hoeven retourneren.

Nest Hello slimme deurbel wifi deurbel

Wifi deurbel met 2 weg audio

Wil je naast een deurbel met WiFi ook nog praten met iemand die voor de deur staat? Dan is een Wifi deurbel met 2 weg audio de beste optie. Jij kunt dan niet alleen de bezoekers horen, maar zij ook jou. Staat er een pakketbezorger voor de deur, dan kan je die dus gelijk vertellen dat je linkerburen het pakketje kunnen aannemen.

Dat scheelt moeite voor jou, maar ook voor de bezorger. Staat je vrienden voor de deur om samen gezellig te eten, maar ben jij ergens in de file verzeild geraakt? Ook dan kun je ze dat dan zelf vertellen. Heb je ook een slim slot? Dan kun je ze zelfs een digitale sleutel geven om vast naar binnen te gaan.

WiFi deurbel met gong

Stel je voor dat je buitenshuis bent en je partner of kinderen zijn wel thuis. Dan is het natuurlijk vervelend als zij de deurbel niet horen. Er zijn namelijk veel WiFi deurbellen zonder gong, oftewel, een zoemer of alarm die jou ervan op de hoogte brengt dat er iemand voor de deur staat.

Alleen jij krijgt die melding dan, terwijl je niet kunt opendoen. Dan moet je je gezin bellen om open te doen. Niet echt efficiënt. Een slimme deurbel met gong lost dat probleem in één klap op. En als je een goede deurbel koopt, dan heb je soms wel keuze uit meer dan 20 of zelfs 50 deuntjes.

Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)
Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)

Nachtzicht en bewegingsmelder

Wil je de deurbel met camera en WiFi direct inzetten als manier om je huis beter te beschermen? Dan is nachtzicht en bewegingsmelding ook nog een optie. Je stelt je deurbel in dat laatste geval zo in dat je een melding krijgt wanneer er een melding gesignaleerd wordt in de beeldhoek van de camera. Het nachtzicht zorgt ervoor dat je ook in de avonduren altijd ziet wie er voor de deur staat of langs je huis loopt.

Lees ook: de 5 beste deurbellen met bewegingsmelder

Veelgestelde vragen over de slimme deurbel

Wat is een WiFi deurbel?

Een WiFi deurbel is een deurbel waarbij de voornaamste methode van datadeling WiFi is. Andere deurbellen werken soms met Bluetooth.

Wat zijn de voordelen van een WiFi deurbel?

– Het bereik van een WiFi deurbel is verder dan dat van een Bluetooth deurbel
– Je hebt geen bekabeling nodig vanaf je router of modem.
– Je kunt de beelden ook buiten je huis ontvangen op je telefoon.
– Je kunt de apparaten makkelijker verbinden met andere slimme apparaten.

Wat kost een WiFi deurbel?

De WiFi deurbel is er werkelijk in alle soorten en prijzen. De meest eenvoudige in onze lijst kost minder dan 100 euro, terwijl de duurste meer dan 200 euro kost. En het mooie? De meeste specificaties verschillen niet eens zoveel van elkaar.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een deurbel met WiFi?

– Kijk of het Dual Band is. Dat wil zeggen dat er op 2,4 GHz en 5 GHz gezonden wordt. De verbinding is dan stabieler.
– Let op of je abonnementskosten moet betalen voor cloud opslag.
– Bekijk of de deurbel wel goed beeldmateriaal levert.
– Let op de beveiliging van de beelden. Zorg dat je niet zomaar gehackt kunt worden op je WiFi netwerk.

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen