Ring koppelen aan Google Home: in een paar simpele stappen geregeld

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

Laatste update:

3

Ring Video Deurbel 2

Je kunt Ring koppelen aan Google Home als je dat zou willen. Dan kun je de slimme deurbel in het vervolg via de Google Assistent aanspreken. Houd er echter wel rekening mee dat dit geen fijne ervaring is, aangezien de integratie behoorlijk mager is. Bovendien werkt dit alleen nog in het Engels, momenteel.

Hoewel het dus technisch gezien mogelijk is dat je een Ring-apparaat aan Google Home koppelt, via de Google Home-app, is het niet zo dat je toegang krijgt tot uitgebreide functies. Die functies zijn weggelegd voor Amazon Alexa, aangezien beide producten van Amazon zijn.

Google Nest Home Hub gen 2

Werkt met Google Home: een overzicht deals beschikbaar

Alle smarthome producten voor Google Home
Interessante combi-deals

Je Ring deurbel koppelen aan Google Home is dus mogelijk, maar verwacht er dus niet te veel van. Zo kun je bijvoorbeeld geen beelden op je Google Nest Hub bekijken. Ook kun beelden niet via Google Cast doorgestuurd worden. Maar wat kan dan wel? En belangrijker nog: hoe regel je dit?

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Ring koppelen aan Google Home

Om een product van Ring te koppelen aan Google Home en Google Assistent, heb je een aantal apps nodig. Zorg ervoor dat je de app van Ring hebt, evenals Google Home als de Google Assistent. Alle drie de apps zijn verkrijgbaar voor zowel Android als iOS en kun je uit de downloadwinkels halen.

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat de Ring-deurbel zelf natuurlijk klaargemaakt is voor gebruik en dat je een slimme speaker met Google Assistent aan boord tot je beschikking hebt.

Heb je dat allemaal gedaan, dan ga je naar een speciale Ring-pagina op de Googlewebsite. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met hetzelfde account waarmee je doorgaans de Google Assistent gebruikt. Klik nu rechts op de blauwe knop (Send to device) en kies de geïnstalleerde speaker uit.

  1. Kies een speaker uit die je hiervoor wil gebruiken. Staat er geen speaker in dit lijstje, dan heb je helaas geen geschikt model.
  2. Na het selecteren van een speaker, krijg je de vraag of je de koppeling verrichten wil.
  3. Geef aan dat je dit wil doen (want daarvoor zijn we hier) en log vervolgens in met de gegevens van je Ring-account.
Ring Video Pro
Via: ring.nl

Mocht je geen verzoek krijgen tot het linken van je Ring-account, dan keer je terug naar dezelfde pagina waar je eerder op de blauwe knop drukte.

Klik nu links naast de knop op het woord Link. Dat woord is eveneens blauw gekleurd, maar heeft niet zo’n mooie knop als de andere optie.

Is de koppeling gelukt? Top, dan krijg je links onderin beeld een bevestiging te zien. Die melding verschijnt maar heel kort in beeld, dus het is zaak dat je goed oplet

Heb je de melding gemist? Geen probleem, want het woordje Link is veranderd in Unlink wanneer de koppeling verricht is.

Ring deurbel koppelen met Google Home, en dan?

Oké, nu we de koppeling verricht hebben, wat kunnen we er dan mee doen? Zoals aangegeven zijn de opties vrij mager, maar dat wisten we al voordat we aan deze onderneming begonnen.

Zorg ervoor dat je Google Assistent overweg kan met de Engelse taal, want anders kun je helemaal niets.

Nadat de Google Assistent ingesteld is op de Engelse taal, kun je hem een aantal spraakcommando’s geven. Het gaat in totaal om drie mogelijkheden:

  • “Hey Google, talk to Ring about starting a new recording.”
  • “Hey Google, ask Ring about the health of my devices.”
  • “Hey Google, talk to Ring about the last time my doorbell rang.”

De opties spreken wellicht voor zich, maar we nemen ze toch even met je door. Zo maak je met commando één een korte opname aan. Met de tweede optie controleer je de accustatus van je Ring. En de derde optie geeft je toegang tot de laatste gebeurtenis die geregistreerd werd.

Ring Alexa

Wanneer je de Ring aan Amazon Alexa koppelt, dan krijg je toegang tot veel meer mogelijkheden. Echter, Alexa spreekt nog geen Nederlands, maar daar wordt wel langzaamaan gewerkt. Tot die tijd moet je het doen met deze magere integratie, die wat ons betreft de moeite niet waard is.

De combinatie Ring Homekit is ook niet optimaal, alhoewel er wel mogelijkheden zijn.

Lees ook: dit kun je met een Ring abonnement

Voor meer informatie over de mogelijkheden van slimme deurbellen kun je op onze uitgebreide pagina terecht.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “Ring koppelen aan Google Home: in een paar simpele stappen geregeld”

Plaats een reactie

Delen via: