HomeWizard komt met gloednieuwe Energy Socket: dit moet je weten

Met een aantal grote (maar toch kleine) verbeteringen

Geschreven door

Ruud Caris

HomeWizard Energy Socket

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

De vernieuwde HomeWizard Energy Socket heeft een aantal interessante verbeterpunten.

  • De socket is kleiner
  • Heeft een extra beveiliging ingebouwd
  • De fysieke knop is ander gepositioneerd
  • Ook de prijs is ‘vernieuwd’

HomeWizard heeft een gloednieuwe Energy Socket aangekondigd. Alhoewel de basis-functies gelijk zijn gebleven, zijn er wel een aantal interessante verbeteringen doorgevoerd. In dit artikel deel ik alles over de nieuwe Energy Socket van HomeWizard.

HomeWizard Energy Socket

De HomeWizard Energy Socket maakt het mogelijk om jouw energieverbruik te monitoren. Vervolgens kun je hier acties op ondernemen afhankelijk van verbruik of (dynamische) kosten. Dit is niet nieuw, deze mogelijkheden waren er al met de oude HomeWizard Energy Socket.

Recent zijn hier mogelijkheden aan toegevoegd om dynamische tarieftaken uit te voeren. Hiermee is het mogelijk op basis van de actuele tarieven bepaalde acties uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het opladen van een fiets-accu op het moment dat de kosten het laagst zijn.

💡 Mijn review van de HomeWizard Energy Socket

Ik heb de HomeWizard Energy Socket uitgebreid getest. Mijn ervaringen lees je in deze review.

Hieronder een vergelijking tussen de oude en nieuwe HomeWizard Energy Socket.

Nieuwe HomeWizard Energy Socket

De nieuwe versie van de Energy Socket heeft nog veel oude, vertrouwde functies. Maar er zijn ook een aantal zaken vernieuwd. Ik ben op zoek gegaan naar alle details.

54% kleiner qua formaat

Deze nieuwe versie is veel kleiner geworden. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld in een stekkerdoos of stopcontact eenvoudiger meerdere Energy Sockets of andere stekkers naast of boven elkaar kunt gebruiken.

Ook biedt dit voordelen voor het plaatsen achter bijvoorbeeld een koelkast, vaatwasser of andere apparaten. De besparing van 54% is aanzienlijk en maakt dit tot een veel slankere en bruikbaardere slimme stekker. Dit was gelijk ook één van mijn kritiekpunten op de vorige versie, dus ik ben verheugd dit te zien.

HomeWizard Energy Socket
HomeWizard Energy Socket

Bescherming tegen oververhitting

HomeWizard heeft ervoor gekozen een temperatuurregeling in te bouwen. Simpel gezegd betekent dit dat de stekker vanzelf uitschakelt als er oververhitting dreigt. Hierdoor wordt de socket een stuk veiliger.

Andere plaats van de fysieke knop

Op de Energy Socket V1 zat de knop om te schakelen aan de zijkant (in het midden). Deze is bij de nieuwe versie nu meer naar de bovenkant verplaatst. Daardoor is de fysieke bediening eenvoudiger geworden.

Natuurlijk kun je de taken zoals het in- en uitschakelen nog steeds via de app regelen, maar de fysieke button is in ieder geval beter bereiken.

💡 Moet je upgraden?

De grote vraag is natuurlijk: moet je upgraden naar de nieuwe versie? Als je tevreden over de oude versie, nope. Dan is er weinig reden. Maar zoek je een veilige ren vooral kleiner model, zodat je er mogelijk meer naast elkaar kunt gebruiken, dan is upgraden absoluut een goed idee.

Ook als je graag de nieuwste modellen wil hebben, daar ben ik zelf ook wel schuldig aan…

HomeWizard Energy Socket
HomeWizard Energy Socket

Slim schakelen met de Energy Socket

Sommige zaken zijn niet veranderd, maar ik wil toch nog even de mogelijkheden benoemen van deze slimme stekker. Er zijn een aantal verschillende ’taken’ die je kunt uitvoeren.

  • Timertaak: schakelen op basis van tijd – Haal bijvoorbeeld de stroom van jouw TV af in de nacht. Hierdoor staat deze niet meer standby.
  • Meettaak: schakelen op basis van gemeten verbruik – Voer bepaalde acties uit op basis van het daadwerkelijke, realtime verbruik van jouw apparaat.
  • Zonnetaak: schakelen op basis van opwek – Laad jouw fiets-accu op zodra er mee stroom wordt opgewekt dan verbruikt. Handig ook als salderingsregeling verdwijnt.
  • Dynamische tarieftaak: schakelen op basis van energieprijs – Zet jouw vaatwasser of ander apparaat aan op basis van de actuele elektriciteitsprijzen.

De prijs van de nieuwe Energy Socket van HomeWizard

HomeWizard lijkt een defintieve prijsverlaging doorgevoerd te hebben voor de Energy Socket. Deze is eerst maanden in de aanbieding geweest. Het nieuwe model wordt direct voor deze lagere prijs aangeboden. Voor € 27,95 koop je een enkele stekker, ga je voor 3 stuks dan betaal je omgerekend € 24,32.

Lees ook mijn HomeWizard Energy Display review.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: