HomeWizard voegt eindelijk nieuwe temperatuur- en luchtvochtigheid-grafieken toe

Geschreven door

Ruud Caris

HomeWizard Energy Display

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Het heeft even geduurd, maar de grafieken voor temperatuur en luchtvochtigheid gaan toch in de HomeWizard-app toegevoegd worden. Een volgende mogelijkheid zal zijn om acties te ondernemen op basis van deze gegevens.

HomeWizard temperatuur

Bij de introductie van het HomeWizard Energy Display werd ook een temperatuurmeter toegevoegd. Dat wil dus zeggen dat je op het display niet alleen je verbruik en kosten kunt weergeven, maar ook de actuele temperatuur van de ruimte.

HomeWizard heeft toen toegezegd dat er hier meer mogelijkheden meet zouden gaan komen. Die voorbereidingen lijken nu in volle gang te zijn. In de nieuwste update van de HomeWizard-app zien we hier nu de eerste tekenen verschijnen.

Zo zouden de grafieken voor temperatuur en luchtvochtigheid voorbereid worden, waarbij deze waarschijnlijk in één van de volgende updates toegevoegd worden. Dat wil dus zeggen dat deze data, ook historisch bekeken kan worden via de app.

Heb je nog geen schermpje, lees dan mijn HomeWizard Energy Display review om te checken of het iets voor jou is.

HomeWizard Energy Display Smarthomefans - formaat
HomeWizard Energy Display Smarthomefans – formaat vergeleken met Energy Socket

Meer mogelijkheden in de app

De komst van deze grafieken en dus actuele en historische data binnen de app, brengt nog andere mogelijkheden met zich mee. Zo wordt het dan – waarschijnlijk – mogelijk om Energy Sockets te schakelen op basis van temperatuur.

Dit kan handig zijn bij bijvoorbeeld een airco of andere verwarming. Er zijn veel scenario’s te bedenken waarin dit gebruikt kan worden. Ditzelfde gaat gelden voor de luchtvochtigheid, zo kun je bijvoorbeeld een luchtbevochtiger automatisch aansturen.

Home Connect
Via Home Connect

HomeConnect en HomeWizard

Binnen de nieuwste update van de HomeWizard-app wordt ook de ondersteuning voor HomeConnect toegevoegd. Eerder kwamen er al details naar buiten.

Hierdoor wordt het mogelijk om apparaten van onder andere Bosch te verbinden. Denk hierbij aan ovens, koelkasten en andere huishoudelijke apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld de wasmachine laten draaien op het moment dat er veel zonne-energie opgewekt wordt.

Meer info over de mogelijkheden en hoe je dit instelt, kun je vinden op deze pagina van HomeWizard.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: