HomeWizard Energy Display: 7 dingen die je eerst moet weten

Geschreven door

Ruud Caris

HomeWizard Energy Display

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

HomeWizard heeft een nieuw product aangekondigd: het HomeWizard Energy Display. De naam laat weinig aan de verbeelding over, maar we zijn op zoek gegaan naar meer details. Wat kun je allemaal met het HomeWizard Energy Display en wat is de toegevoegde waarde.

HomeWizard

HomeWizard timmert al jaren aan de weg in Nederland en tegenwoordig ook over de grens in onder andere België en Duitsland.

Met de HomeWizard P1-Meter en Energy Sockets zijn er aantal zeer succesvolle producten op de markt gebracht. Hiermee kun je jouw energie- en gas-verbruik sturen en monitoren en sturen. Uiteindelijk bespaar je hier energie (en geld) mee.

Dit breiden ze nu verder uit met het Energy Display, een logische vervolgstap. Een slim display om jouw energieverbruik nog beter te monitoren voor € 59,95.

Handig, maar niet voor iedereen...
HomeWizard Energy Display
4.7

Het HomeWizard Energy Display toont jouw actuele energieverbruik voor gas, elektriciteit en het opwekken via zonnepanelen.

Dit kleine schermpje, biedt veel mogelijkheden en heeft als doel de bewustwording te vergroten. Dit zorgt automatisch voor een besparing, waardoor het Energy Display snel terugverdiend is.

Pluspunten:
 • Bijzonder eenvoudige installatie
 • Veel informatie over verbruik en kosten
 • USB-C aansluiting
 • Werkt naadloos samen met andere producten van HomeWizard
 • Relatief betaalbaar
 • Laag stroomverbruik
Aandachtspunten:
 • Het is scherm is wat kleiner dan de foto's doen vermoeden (5 inch)
 • Werkt alleen op 2,4 GHz wifi
 • Geen muur-montage mogelijk
Bekijk actuele prijs → Combideal

HomeWizard Energy Display

Het HomeWizard Energy Display is via een mail aan de klanten officieel aangekondigd. Alhoewel er nog weinig concrete informatie is, zijn er toch al een aantal dingen die we weten.

Zo zien we op de afbeelding dat het mogelijk is om allerlei data af te lezen op een scherm. Het scherm zelf heeft iets weg van de Google Nest Hub, maar is dus specifiek op energie gericht.

Mogelijk is de keuze voor dit Energy Display ook een resultaat van het feit dat er geen mogelijkheden zijn – vanuit Google – om de energie-producten van HomeWizard te integreren.

HomeWizard Energy Display
HomeWizard Energy Display

De mogelijkheden

Wat exact de mogelijkheden zijn, heeft HomeWizard op het moment van schrijven nog niet bekend gemaakt. Maar er is wel een afbeelding gedeeld waar we al veel uit kunnen afleiden.

Logischerwijs is de data afkomstig van het eigen platform en dit wordt verzameld via de bestaande producten. In ieder geval de P1-meter, sockets en de slimme watermeter.

 • Aflezen actueel verbruik van stroom, gas en water
 • Opgewekte energie via zonnepanelen
 • Temperatuur in de ruimte waar het HomeWizard Energy Display staat
 • Kosten van het actuele verbruik
 • Kamertemperatuur weergeven
 • Doelen maken om energie te besparen

Mijn ervaringen

Inmiddels heb ik het Energy Display in gebruik. Mijn ervaringen kun je hier lezen.

7 dingen die je moet weten over het Energy Display van HomeWizard

Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb 7 dingen voor je gevonden die je moet weten over het Energy Display van HomeWizard.

1. De interface + specs

Op het scherm kun je in totaal 6 widgets zien.

 • 3 (bespaar) doelen
 • 3 verbruiks widgets

Deze kun je zelf indelen, zodat alle info die jij belangrijk vindt voorhanden is.

Verder nog een aantal noemenswaardige specs van het HomeWizard Energy Display op een rij:

 • 5 inch-scherm
 • 800×480 pixels revolutie
 • Maximale helderheid: 500 nits
 • Kijkhoek: 170 graden
 • Bewegingsdetectie
 • Afmetingen: 130 x 94 x 34 mm (b x h x d)
HomeWizard Energy Display

2. Doelen stellen

Het is mogelijk om jouw doelen in te stellen bij het de HomeWizard Energy Display. Dat wil zeggen dat je kunt bepalen, maar vooral visualiseren, hoeveel verbruik er nog ‘over is’ tot het einde van de dag of andere periode.

Dit is natuurlijk een mooie manier om extra te besparen op jouw energie kosten.

💡HomeWizard P1-meter en Energy Socket tijdelijk goedkoper

De HomeWizard P1-meter en Energy Socket zijn door de introductie van het Energy Display ook in prijs verlaagd als je ze in combinatie besteld.

Bekijk actuele prijzen

3. Besparen (6,9% op gas, 2,2% op elektriciteit)

Op de site van HomeWizard valt te lezen dat je 6,9% op gas en 2,2% op elektriciteit kunt besparen. Dit komt uit een onderzoek van het PlanBureau voor Leefomgeving (PBL), een overheidsorgaan.

Hier is er in 2021 (!) een onderzoek samen met de universiteit van Tilburg gedaan naar de besparing van in-home displays waarop energieverbruik getoond wordt.

Hoe deze besparing uitvalt bij gebruik van dit specifieke product, zal de praktijk natuurlijk moeten uitwijzen.

4. Ook voor kamertemperatuur

Het is ook mogelijk om de kamertemperatuur bij te houden. De sensor op het scherm kan temperaturen aan tussen de 10 en 40 graden, normaal gesproken natuurlijk meer dan genoeg voor een woonruimte.

HomeWizard kamertemperatuur
Kamertemperatuur (beschikbaar vanaf Q4 2023)

5. Verbruik Energy Display

Als je energie wil besparen, is het natuurlijk ook wel zo handig om te weten wat zo’n scherm nu verbruikt. Helaas zijn hier nog niet alle details over vrijgegeven, maar in de standy-modus (met het scherm uit dus) wordt er 1w verbruikt. De grote vraag is natuurlijk: wat wordt er verbruikt als het scherm actief is?

Daar hoop ik binnenkort antwoord op te hebben, als ik dit gemeten heb met de Energy Socket…

6. Alleen 2,4 GHz wifi

Net als de andere producten van HomeWizard, werkt ook het Energy Display alleen op 2,4 GHz wifi. Dit kan betekenen dat je jouw 5GHz-band op de router tijdelijk moet uitschakelen om de installatie te voltooien.

HomeWizard Energy Display

7. Minimale vereisten

Om het display (maar vooral de Energy-app van HomeWizard) te gebruiken, heb je minimaal iOS 13 of Android 6.0 nodig. Dit vind je tegenwoordig op de meeste smartphones, dus waarschijnlijk kun jij het product ook gewoon gebruiken.

Energy Display kopen

De HomeWizard Energy Display is te koop voor € 59,95 via de site van het bedrijf.

Zodra er meer details bekend zijn, wordt dit artikel verder aangevuld.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: