HomeWizard gaat samenwerken met Home Connect

Door

Ruud Caris

Geschreven door

Ruud Caris

HomeWizard Energy Display Smarthomefans - formaat

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

HomeWizard treft voorbereidingen voor een samenwerking met Home Connect. Dit brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee voor het (energiezuinig) bedienen van apparaten.

HomeWizard integraties

HomeWizard bouwt steeds meer integraties. Zo werd eerder al een uitgebreidere integratie met Home Assistant aangekondigd en nu lijkt Home Connect aan de beurt. Dit is natuurlijk een goede zaak: zo kunnen meer producten samenwerken met en de data gebruiken van de HomeWizard.

Maar de integraties met de grote platformen laat nog even op zich wachten. Zo is het voor HomeWizard (nog) niet mogelijk om met Google Home samen te werken. Deze ondersteunt op dit moment geen energieproducten.

Home Connect
Via Home Connect

Wat is Home Connect precies?

Home Connect is het een slim ecosysteem om apparaten te bedienen en te laten samenwerken. Dit zijn vooral apparaten die gerelateerd zijn aan Bosch. Denk bijvoorbeeld aan ovens, koekasten, koffiemachines en meer. Ook producten van Siemens, Neff en Gaggenau zijn te gebruiken met Home Connect.

Daarnaast heeft Home Connect de nodige integraties, onder andere met smartwatches, maar bijvoorbeeld ook energie-producten zoals omvormers. Hierdoor kun je schakelen op basis van het opwekken van energie. De Home Connect-app is beschikbaar voor Android en iOS.

Er zijn ook integraties met bijvoorbeeld Google Home en Alexa beschikbaar. Hier wordt dus ook HomeWizard binnenkort aan toegevoegd.

HomeWizard Energy Display Smarthomefans - featured - 1

HomeWizard en Home Connect: hoe werken ze dan samen?

In de changelog van de nieuwste update van de HomeWizard-app staat dat er voorbereidingen getroffen zijn voor de Home Connect-integratie. De functie lijkt er dus aan te komen.

Maar wat kun je er dan mee? Dat is nog niet officieel bekend gemaakt, maar ik denk dat het mogelijk wordt om bepaalde apparaten in- of uit te schakelen op basis van stroomopwek of energietarieven.

Je zou dan bijvoorbeeld de afwasmachine kunnen laten draaien als de (dymamische) tarieven laag zijn, of er veel opgewekt wordt door de zonnepanelen. Op deze manier maak je optimaler gebruik van de stroom. Nog interessanter als de salderingsregeling uiteindelijk wordt afgeschaft.

Deze nieuwe integratie heeft logischerwijs alleen maar nut als je apparaten gebruikt die ondersteund worden door Home Connect.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: