HomeWizard gaat actiever samenwerken met Home Assistant

Geschreven door

Ruud Caris

HomeWizard Energy Display Smarthomefans - formaat

Laatste update:

1

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

HomeWizard heeft officieel bekend gemaakt dat ze actiever gaan samenwerken met Home Assistant. Dit zorgt voor een stabielere en uitgebreidere integratie tussen de twee platformen.

HomeWizard

Het Nederlandse HomeWizard is vooral bekend om zijn energie-producten. Onder andere de HomeWizard P1-meter, Energy Sockets en het Energy Display. Deze worden in veel huishoudens actief gebruikt.

Hiermee is het mogelijk om jouw energieverbruik te monitoren en bij te houden, waardoor je besparingen kunt realiseren. Zelf ben ik al jaren enthousiast gebruiker van HomeWizard en heeft me dit al geholpen om veel energie te besparen.

HomeWizard Energy Socket
HomeWizard Energy Socket – werkt samen met Energy Display

‘Works With Home Assistant’

HomeWizard heeft aangekondigd nu officieel deel uit te maken van het Works With Home Assistant.

Met Home Assistant kun je een groot scala aan (smarthome-)producten met elkaar verbinden, automatiseringen realiseren en dashboards maken. Het is één van de populairste systemen voor de echte smarthomefan.

Er was voorheen al een integratie met Home Assistant vanuit HomeWizard. Deze werkte via de lokale API. Deze nieuwe stap, zorgt voor een robuustere en stabielere integratie, waardoor er in de toekomst meer mogelijkheden zullen komen.

Lees ook: Review HomeWizard Energy Display: top product, maar niet voor iedereen

Naast deze mogelijkheden, wordt er vanaf heden ook actief support geboden op deze integratie. Dus loop je ergens tegenaan met Home Assistant en HomeWizard, dan kun je support benaderen.

Lees ook: dit is de reden dat HomeWizard niet met Google Home samenwerkt

💡 Home Assistant en HomeWizard – extra info

Home Assistant kan wat overweldigend zijn en de (lokale) installatie is niet voor iedereen weggelegd.

Binnen Home Assistant kun je van HomeWizard allerlei data ophalen. Bijvoorbeeld jouw verbruik, actuele tarieven en hiermee bepaalde acties ondernemen. Een (theoretisch) voorbeeld: als er teveel zonnestroom wordt opgewekt en de energieprijzen zijn negatief, schakel dan de omvormer uit.

Meer info over de data en mogelijkheden kun je hier vinden.

HomeWizard-tips

Ben je op zoek naar nog meer mogelijkheden voor jouw HomeWizard? Check dan mijn uitgebreide artikel met HomeWizard-tips, die allemaal voort komen uit mijn eigen ervaringen.

Dus lees nu: Met deze 11 tips haal je nog meer uit je HomeWizard

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “HomeWizard gaat actiever samenwerken met Home Assistant”

Plaats een reactie

Delen via: