HomeWizard voegt dynamische tarief taken toe

Geschreven door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

HomeWizard heeft een app-update uitgebracht met daarin een aantal nieuwe functies. Zo is het onder andere mogelijk om acties uit te voeren op basis van dynamische tarieven. Een veelgevraagde functie.

HomeWizard-update

De eerste HomeWizard-update van 2024 heeft een aantal nieuwe, handige functies. Waar eerder al betere ondersteuning voor Home Assistant en de mogelijkheid tot het invoeren van dynamische tarieven mogelijk werd, gaat HomeWizard een stap verder.

In deze update is de grote nieuwe functie het ondernemen van acties op basis van de dynamische tarieven. Deze is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Lees ook mijn HomeWizard Energy Display review

HomeWizard Energy Socket
HomeWizard Energy Socket – werkt samen met Energy Display

Nieuwe functies op een rij

In de app worden meerdere nieuwe functies en mogelijkheden uitgerold. Hieronder een overzicht.

Voltage wordt weergegeven

Binnen de HomeWizard-app is het nu mogelijk om het voltage te zien. Dit kun je vinden via Meters > P1-Meter en vervolgens zie je daar Spanning staan. Ditzelfde geldt voor Energy Sockets, hier wordt ook de spanning getoond.

HomeWizard spanning

Het kan zijn dat er hier geen waarde wordt weergegeven. Er is namelijk alleen ondersteuning vanuit slimme meters om dit te doen als je SMR 5.0 of hoger hebt. Heb je 4.X, dan is hier geen waarde ingevuld. Het is eenvoudig om te checken welke SMR-versie je hebt. Heb je een stekker nodig om de P1-meter werkend te krijgen (dus in het stopcontact), dan heb je SMR 4.X. Heb je geen extra stekker nodig, dan heb je 5.X en kun je dus het voltage zien.

Dynamische tarief taken

De grote eyecatcher van deze update is de mogelijkheid om taken uit te voeren op basis van dynamische tarieven. Is de stroomprijs laag, dan kun je bijvoorbeeld een apparaat aanzetten om zo goedkoop mogelijke stroom te verbruiken.

💡 Voorbeeld Dynamische tarief taak

Wil je bijvoorbeeld je fiets-accu opladen. Dan kun je deze – met een Energy Socket – opladen op momenten dat de stroom het goedkoopst is. Op deze manier laad je kosten-efficiënter op en maak je dus optimaal gebruik van een dynamisch contract.

Zo zijn er nog veel meer handige functies en mogelijkheden te bedenken waarbij je dit kunt toepassen. Dit is uiteraard alleen maar interessant als je ook daadwerkelijk dynamische tarieven hebt, anders heeft dit geen toegevoegde waarde.

HomeWizard dynamische tarief taken Smarthomefans

Hiermee rolt Homewizard een veelgevraagde functies uit, waardoor je auotmatisch nog meer energie kunt besparen.

Overige wijzigingen

Daarnaast heeft HomeWizard nog twee functies toegevoegd aan deze update:

  • Wijzig de display instellingen van je kWh meter
  • Wijzig de puls instellingen van je kWh meter

Hiermee begint HomeWizard het nieuwe jaar goed. Ik ben in ieder geval benieuwd, wat dit jaar verder zal gaan brengen.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: