HomeWizard voegt dynamische tarieven toe aan app

Geschreven door

Ruud Caris

Laatste update:

3

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

HomeWizard heeft in een nieuwe update een functie toegevoegd waar veel gebruikers al jarenlang om vragen. Daarnaast wordt het mogelijk om omvormers van Solax en Huawei te koppelen.

Nieuw omvormers toevoegen: Solax en Huawei

HomeWizard maakt het mogelijk om bepaalde merken omvormers te koppelen. Tot op heden waren dit SolarEdge, Growat, Goodwe, SMA en Enphase. Daar worden in de nieuwe update nu Solax en Huawei aan toegevoegd.

Om deze omvormers toe te voegen heb je een HomeWizard P1-meter en actief Energy+-abonnement nodig. Hiermee krijg je toegang tot extra functies, waaronder meer data-opslag, extra notificaties en dus het toevoegen van bepaalde omvormers.

Energy+ kost € 0,99 per maand en kan worden afgesloten via de app (in-app-aankoop) of via de website van HomeWizard.

💡 HomeWizard combi-deal

HomeWizard heeft op dit moment een interessante combi-deal, waardoor je een mooie korting krijgt op de energy-producten.

HomeWizard Energy Socket - SHF
HomeWizard Energy Socket – werkt samen met Energy Display

Eindelijk: dynamische tarieven

De functie waar velen op zaten te wachten, is mogelijkheid om dynamische en historische tarieven toe te voegen.

Waar je binnen de app initieel alleen een vaste prijs voor de huidige periode kon invullen, is het nu mogelijk een dynamische prijs toe te voegen. Hierdoor heb je een beter beeld van de daadwerkelijke kosten, direct gekoppeld aan jouw verbruik.

HomeWizard dynamische tarieven

Heb jij ANWB Energie, Tibber, Frank of een andere energieleverancier met dynamische tarieven, dan ga je blij worden van deze update.

Om de dynamische tarieven toe te voegen, volg je onderstaande stappen.

 1. Open de app en ga naar instellingen
 2. Kies vervolgens voor tarieven
 3. Kies dynamisch
 4. Let op: vul hier de EXTRA kosten in die jouw leverancier rekent bovenop de elektriciteits- of gasprijs
 5. Voila, realtime inzicht

💡 Zo werken dynamische tarieven bij HomeWizard

Binnen de app vul je de EXTRA kosten in die gerekend worden bovenop de stroomprijs. De basis, dynamische stroomprijs die elk uur verandert, wordt door Homewizard aangeleverd. Je hoeft dus alleen de extra kosten op te geven.

Deze nieuwe functies zorgt er in de praktijk voor dat dus altijd een realtime inzicht hebt in de kosten en niet alleen in het verbruik. Meer info over het instellen van tarieven kun je terugvinden op de supportpagina’s.

Update: het is nu ook mogelijk om dynamische tarieven taken uit te voeren binnen de HomeWizard-app!

Nog meer…

Verder heeft deze update van de HomeWizard Energy-app de mogelijkheid om de startmaand van jouw energiecontract aan te passen. Zo wordt de grafiek getoond van jouw daadwerkelijke verbruik in deze periode.

Daarnaast heeft HomeWizard het mogelijk gemaakt om historische tarieven toe te voegen, waardoor ook het beeld voor contracten met een vast of variabel tarief nauwkeurig wordt.

Lees ook

 1. Met deze 11 tips haal je nog meer uit je HomeWizard
 2. Review HomeWizard Energy Display: top product, maar niet voor iedereen
 3. Review HomeWizard wifi P1-meter: de ultieme energie bespaarder?
 4. Review HomeWizard Energy Socket: kopen of beter niet?
 5. Review HomeWizard watermeter (wifi): hou je waterverbruik bij

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “HomeWizard voegt dynamische tarieven toe aan app”

 1. Ik heb een dynamisch contract en een thuisbatterij met een energy socket erop. Ik zou verwachten dat de app het saldo van de kosten van het laden van de batterij minus de opbrengst van de teruglevering door de batterij zou weergeven. Bij mij geeft de app echter alleen de laadkosten weer. Op dagen dat ik alleen teruglever en niets laad blijven de kosten dan ook op €0,00 staan terwijl dat eigenlijk een negatief bedrag zou moeten zijn. Enig idee?

  Beantwoorden
 2. Vraag: ik heb ANWB energie dynamisch. De vetgedrukte bedragen in de tabel is ex btw. Moet ik in de Energy app nog de btw toevoegen dus ipv Gas 0,5582 (ex btw) of 0,6754 (incl btw)?
  Bedankt voor je reactie.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: