Philips Hue-bridge hoeft voorlopig niet op een opvolger te rekenen

Geschreven door

Wesley Akkerman

Philips Hue slimme verlichting

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Hoewel het Philips Hue-systeem over het algemeen heel intuïtief werkt en toegankelijk is, bestaat er toch een vervelende beperking waar veel mensen steeds vaker tegenaan lopen.

De problemen ontstaan op het moment dat je meer dan vijftig lampen toevoegt aan één Philips Hue-bridge. De harde grens ligt op 63 lampen en accessoires; daarna is het niet meer mogelijk een nieuw model toe te voegen aan het bestaande netwerk, zonder te investeren in een tweede brug.

Geen opvolger voor Philips Hue-bridge

Ondanks dat hoeven we voorlopig niet te rekenen op een opvolger van de Hue-bridge. Dat zegt althans de uitvinger van het systeem, George Yianni, tegenover de redactie van Hueblog. De basis van de problemen liggen namelijk niet bij Hue, maar bij het onderliggende Zigbee-systeem.

Zigbee is een communicatiestandaard voor smarthomeproducten, waardoor ze onderling met elkaar kunnen praten en gegevens uitwisselen. Die onderlinge datasnelwegen worden voor veel dingen gebruiken, waaronder de commando’s die je via de officiële app of accessoires geeft. Maar ook bijvoorbeeld de Entertainmentopties binnen de app maken daar gebruik van.

Philips Hue Bridge
Via: www2.meethue.com

Alle lampen moeten direct kunnen reageren op wat de gebruiker verlangt op dat moment. Er mag in elk geval geen vertraging plaatsvinden, zoals dat bijvoorbeeld wel eens het geval is bij kantooroplossingen.

De ervaring verbeteren

Maar omdat steeds meer mensen tegen de beperkingen van de Philips Hue-bridge aanlopen, of beter gezegd: tegen die van Zigbee, moet er toch iets gebeuren. Veel mensen kopen daarom een tweede brug om het systeem uit te breiden of te verlichten, maar dat gaat wel een beetje ten koste van de gebruiksvriendelijkheid.

Daarom wil Philips Hue zich in de toekomst gaan concentreren op het verbeteren van de ervaring van het gebruik van twee bridges. Helaas wil Yianni daar weinig over kwijt, dus de details laten nog op zich wachten. We weten ook nog niet wanneer we hier meer over gaan horen, maar het is fijn om te zien dat moederbedrijf Signify hier wel achter de schermen mee bezig is.

Lees ook:

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: