Tado en Panasonic willen huizen sneller koolstofvrij maken

Huiseigenaren kunnen profiteren van lagere elektriciteitsprijzen, door het gebruik te verschuiven naar tijden waarop er meer hernieuwbare energie beschikbaar is.

Geschreven door

Wesley Akkerman

tado panasonic

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

Tado en Panasonic onthullen een samenwerking waarbij ze warmtepompproducten en -technologie combineren met diensten voor slim verwarmen en energiebeheer. Deze samenwerking is onderdeel van de missie van beide bedrijven om huizen koolstofvrij te maken en klanten te helpen besparen op energiekosten.

Als klant kun je dankzij de samenwerking tussen Tado en Panasonic profiteren van op maat gemaakte software voor warmtepompbeheer. Die software optimaliseert automatisch de instellingen van een Panasonic-warmtepomp en verplaatst vraag naar elektriciteit naar tijden waarop hernieuwbare energie beschikbaar is en de prijzen lager zijn.

Met deze samenwerking wil Panasonic zijn wereldwijde inzet, genaamd Panasonic Green Impact, versnellen om een duurzaam wereldwijd milieu te realiseren. Dit doet het bedrijf door acties die de CO2-uitstoot van zijn activiteiten en die van de maatschappij verminderen en vermijden, en tegelijkertijd te werken aan een circulaire economie. Voor Tado, bekend van slimme thermostaten en andere producten met betrekking tot energiebeheer, is de samenwerking een belangrijke stap in het bereiken van zijn missie om de overgang naar groene energie in Europa te versnellen.

tado panasonic
(Afbeelding: Tado)

Tado en Panasonic werken samen

Panasonic en Tado bundelen hun krachten om Aquarea-warmtepomptechnologie en multiroomcontrole en diensten voor energiebeheer naar elke warmtepomp te brengen. Zo kunnen klanten met een warmtepomp een hoog energie-efficiëntieniveau bereiken terwijl ze niets hoeven in te leveren op comfort.

Samen zullen de twee bedrijven de Aquarea-warmtepompproducten ook aanbieden met aangepaste beheersoftware die de instellingen van het apparaat automatisch kan optimaliseren. Ook kunnen huiseigenaren profiteren van lagere elektriciteitsprijzen, door het gebruik te verschuiven naar tijden waarop er meer hernieuwbare energie beschikbaar is. Zo kun je straks profiteren van dynamische energietarieven, waaronder het dynamische aWATTar-tarief van Tado in Duitsland en Oostenrijk, om hun verwarmingskosten verder te verlagen.

Aankomende winter willen Tado en Panasonic de nieuwe bundel (warmtepomp plus multiroomcontrole) gaan uitbrengen. De introductiedatum en details van het gezamenlijke aanbod zullen in de komende maanden bekendgemaakt worden.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: