Philips Hue-contactsensor krijgt Homekit-ondersteuning

Geschreven door

Wesley Akkerman

Philips Hue contactsensor

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De Philips Hue-contactsensor is een strakke accessoire voor in je smarthome waarmee je een aantal handige dingen kunt doen. De opties voor de sensor zijn door een recente update nu uitgebreider.

Signify, het bedrijf achter het bekende Philips Hue-systeem, heeft een update uitgebracht voor de Philips Hue-bridge. Wanneer je die update binnenhaalt en installeert, dan breidt je daarmee de mogelijkheden uit van de contactsensor, oftewel de Philips Hue Secure Contact Sensor.

De update voegt namelijk ondersteuning voor Apple Homekit toe. Daardoor wordt het mogelijk de accessoire toe te voegen aan de producten die je bedient vanuit de Apple Woning-app op je iPhone of iPad. Wanneer je dat doet, dan kunnen andere apparaten in huis reageren op de status van de contactsensor.

Philips Hue sensor
(Afbeelding: Philips Hue)

Philips Hue Secure Contact Sensor 

De Philips Hue Secure Contact Sensor bevestig je bijvoorbeeld op een deur of raam (of koelkastdeur) om te zien of die geopend of dicht is. Je kunt dan per automatisering instellen wat andere producten in huis moeten doen. Zo kun je bijvoorbeeld een camera of alarm activeren als de status onbedoeld open is.

Ook kun je bijvoorbeeld de lampen binnen een bepaalde kamer laten aanspringen op het moment dat je binnenloopt. De Philips Hue Secure Contact Sensor werd eerder dit jaar gelanceerd als onderdeel van een nieuw beveiligingspakket dat het merk aanbiedt. Daar vallen onder meer nog beveiligingscamera’s onder.

Homekit-ondersteuning

Om ervoor te zorgen dat de contactsensor de ondersteuning voor Apple Homekit ontvangt, heb je minimaal een Philips Hue-bridge nodig. De sensor werkt namelijk met Zigbee en heeft dus een basis nodig om zijn signalen naartoe te sturen. Je kunt de accessoires niet direct koppelen aan de Apple Woning-app.

Verder is het handig om te onthouden dat de Philips Hue-sensoren werken op CR2-batterijen. Die gaan twee jaar mee. Je vindt de sensoren meestal online voor een prijs van 39,99 euro.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: