Philips Hue gaat meerdere bridges ondersteunen

Er zijn nog een hoop dingen onduidelijk, maar dit is een positieve ontwikkeling voor alle gebruikers.

Geschreven door

Wesley Akkerman

Philips Hue slimme verlichting

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

Het Philips Hue-systeem ondersteunt later dit jaar meerdere bridges. Dat laat de fabrikant weten op een ondersteuningspagina op zijn eigen website. De verandering vindt ergens in 2024 plaats, maar op moment van schrijven weten we nog niet precies wanneer. Ook zijn er nog een hoop details onduidelijk.

Als je bekend bent met het Philips Hue-systeem dan weet je waarschijnlijk dat één bridge vijftig lampen en accessoires kan ondersteunen. Heb je er meer geïnstalleerd, dan moet je ook een tweede bridge installeren — maar die fungeert dan als een compleet eigen omgeving. Dan is er dus niet echt sprake van cohesie in je smarthome als het om je lampen gaat.

Vijftig lampen en accessoires is voor veel huishoudens nog steeds prima. Maar er zijn mensen die tegen deze beperking aanlopen en al heel lang vragen om een update vanuit moederbedrijf Signify. Een update die er dan voor moet zorgen dat je naadloos meerdere Philips Hue-bridges in je huis kunt gebruiken. En die update komt er later dit jaar eindelijk aan.

Philips Hue slimme verlichting
Via: www2.meethue.com

Meerdere Philips Hue-bridges

Dat zien we staan op de officiële website van het bedrijf. Helaas staat er op die pagina niet bij vermeld wanneer de update precies verschijnt, maar dit moet ergens in 2024 gaan gebeuren. Op de pagina staat (en we nemen dat even over, mocht de tekst later verwijderd worden) daar het volgende over.

“Have more than one Bridge? Later this year, you’ll be able to add multiple Bridges to one account and sort them into Homes to keep your system organized.”

Je kunt dus straks meerdere bridges aan één account toevoegen. Daardoor hoef je niet meer handmatig te wisselen tussen omgevingen. Helaas hebben we op dit moment nog geen exacte details over de implementatie van deze oplossing. Dus tot die tijd houden we nog even een slag om de arm. Maar dit klinkt als een positief vooruitzicht.

Het is nog even afwachten of het straks mogelijk wordt lampen te bedienen die in dezelfde ruimte staan, maar aan verschillende bridges gekoppeld zijn. Of dat een accessoire ongeacht de bridge lampen in huis kan aansturen.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: