Lampen bedienen zonder account: Philips Hue zegt van niet

Geschreven door

Ruud Caris

Philips Hue account verplicht

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Heb je Philips Hue-lampen of – accessoires, dan dien je binnenkort verplicht in te loggen. Dat betekent dat jouw lampen niet meer kunt bedienen als je niet ingelogd bent.

Philips Hue en inloggen

Al jarenlang is get optioneel om een account aan te maken bij Philips Hue. Dit brengt één groot voordeel met zich mee: je kunt de lampen en andere producten ook buitenshuis bedienen.

Toch is het geen verplichting, bedien je de lampen of accessoires alleen maar thuis, dan heb je in principe geen account nodig.

Daar gaat dus verandering in komen. Na de Matter-update is bekend geworden dat het binnenkort verplicht wordt om in te loggen binnen de Philips Hue-app.

Dit werd onder andere door Philips Hue bevestigd op Twitter.

Op zijn zachtst gezegd zijn veel gebruikers not amused door dit nieuws. Zoals ook in de tweet wordt aangegeven zijn er juist veel mensen die voor het merk gekozen hebben doordat een account niet verplicht was.

Philips Hue
Via: Smarthomefans

En wat als ik niet inlog?

Het eenvoudige antwoord: dan kun je jouw lampen waarschijnlijk niet meer bedienen. Zodra het account verplicht wordt binnen de app, zul jij er ook één aan moeten maken.

Wil je dit pertinent niet, dan wordt de combinatie met Philips Hue waarschijnlijk lastig. Actie ondernemen is nu nog niet nodig, zodra het account verplicht wordt, zul je daar ongetwijfeld een melding van ontvangen binnen de app.

Als jarenlang Hue-gebruiker heb ik overigens al heel lang een account. Zelf heb ik hier geen bezwaar tegen.

Lees ook

  1. Eindelijk Matter voor Philips Hue: 5 dingen die je moet weten
  2. Philips Hue kopen of beter niet: 10 dingen die je eerst moet weten
  3. Review Philips Hue stekker: kopen of beter niet?

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: